АКТУЕЛНО

ЈАВНИ АПЕЛ ДИЈАСПОРИ и СВИМ СВЕСНИМ И ДОБРОНАМЕРНИМ ЉУДИМА у Србији: ПОМОЗИТЕ да се припреми и одржи 21.Међународна Еко-конференција у Новом Саду


Никола Алексић, председник Еколошког покрета Новог Сада

Еколошки покрет Новог Сада годину дана припрема отварање и одржавање 21. Међународне научне Еко-конференције о заштити животне средине градова и приградских насеља. За овај скуп су се пријавили, поред аутора из Србије, и аутори из 14 (четрнаест) страних земаља са радовима из 14 основних дисциплина основне тематике Еко-конференције.

Међутим, због изостанка подршке од стране града Новог Сада, Покрајине и државе Србије, ова наведена конференција, чији су суорганизатори три универзитета, од тога два из Москве, и три института светског реномеа, која је имала пет пута заредом (нефинансијско) покровитељство Уједињених нација, што нико на свету није имао,са заоставштином од више од 2.000 (две хиљаде) објављених научних радова у целовитом облику на више од 14.000 страница текста, мораће бити отказана уколико не обезбедимо средства за отварање и одржавање овог јединственог и традиционалног научног скупа. Нама због тога нико не би могао да замери, јер ми нисмо на буџету, нити смо икад били, нити смо плаћени нити задужени да се залажемо за опште добро, али ће на Србију пасти срамни жиг да светски значајне научне скупове са таквом традицијом не подржава и да све што је лепо и корисно уништава. 

Ја сам лично до сада четири пута залагао сопствени стан у хипотеку пословне банке (уз подршку породице) да би Еколошки покрет добио краткорочни кредит да отвори и одржи Еко-конференцију. То више не могу, јер сам стан преписао деци у страху да ми организовани криминал измишљеним тужбама не одузме стан.

Зато позивамо све свесне и одговорне људе, посебно из дијаспоре, да нам пруже солидарну помоћ да наставимо традицију одржавања једног од најзначајнијих научних скупова у Европи у интересу садашњих и будућих генерација. Помоћ у било ком износу, макар у вредности кутије цигарета, можете уплатити на динарски жиро рачун под називом Еко-конференција, број рачуна је: 355-3200477691-20 или на девизни жиро рачун број:

56A: Intermediary Institution – BIC
DEUTDEFF
DEUTSCHE BANK AG
FRANKFURT AM MAIN, DE, GERMANY
57A: Account With Institution – BIC
/100 9365289 0000
VBUBRS22
VOJVODJANSKA BANKA AD
NOVI SAD, RS
59: Beneficiary customer – Name & Address
/RS35355000320047769217
EKO-KOFERENCIJA
VOJVODJANSKIH BRIGADA 17
NOVI SAD, RS

Због већих трошкова уплате преко банке или могућих проблема, стављам и свој број мобилног телефона на који се исто могу уплатити средства у било ком износу и која ће бити употребљена за наведену сврху: +381 69 304 73 38
У нади пружања солидарне помоћи, захваљујемо се свим добронамерним људима који схватају положај једне самосталне еколошке организације у овим драматичним условима под којима живимо у Србији и унапред се захваљујемо.

Никола Алексић, с.р.

Извор: ФБ страница  Nikola Aleksić

———–

14.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.