АКТУЕЛНО

КМ Новине: И Путин кроз „Српску листу“ подржао Харадинаја у последњој фази стварања „велике Албаније“


Неочекивана подршка стигла и од Путина

Политичка партија председника Русије Владимира Путина ‘Јединствена Русија’ подржала је данас Вучићеву такозвану „Српску листу“ преноси режимски лист „Вечерње Новости“. Како та странка у свом саопштењу наводи „подржала је настојања СЛ да се делујући у приштинским институцијама (то јест квази-институцијама шиптарских сепаратиста) избори за права и побољшање положаја српског народа на КиМ“ што је бесмислица иза које стоји отворена подршка албанским сепаратистима и њиховој тенденцијама да затру и последње трагове српског постојања на овом простору.

Председник Српске листе, ватрогасац из Косовске Митровице Горан Ракић, и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић који са поносом истиче своје јеврејско порекло по мајци и ондашњи начин размишљања којим спроводи политику, састали су се са делегацијом Јединствене Русије у Москви, коју је предводио заменик секретара Генералног савета те партије Сергеј Железњак. Нема сумње да је и руска страна прихватила инструменте Вучићеве манипулације јавности јер је истакла да је „остварено политичко јединство српског народа на КиМ“ које „треба да буде потврђено и на предстојећим локалним изборима“ што је флоскула коју српски режим користи како би прикрио своје анти-државно деловање и подршку сепаратистима са Косова и Метохије.

Апсолутна је лаж да је Вучићева марионетска листа, коју чини полуписмени људи из света нижег криминалног ранга, остварила јединство Срба на КиМ. Управо се дешава супротно, беспоговорним послушницима Вучићеве политике ни једног тренутка није пало тешко да зажмуре на бројне криминалне активности усмерене против свих оних Срба који нису желели да се одрекну своје државе у корист интереса албанских сепаратиста што је једина „политика“ коју Вучићева тзв „Српска листа“ води.

Творац „Српске листе“

Ђурић је лаж српског режима о ситуацији на Косову и Метохији још једном поновио и у Русији рекавши да „први пут од 1999. године влада привремених институција самоуправе у Приштини зависи од српских гласова и да је то шанса за побољшање положаја, безбедности и услова за опстанак српског народа у покрајини“. По обичају и ово је супротно од истине према којој је управо такозвана „влада“ албанских сепаратиста захваљујући подршци њиховом систему коју пружа Вучићева листа, по први пут добила легитимитет да оствари своје тежње о стварању још једне албанске државе на Балкану што ће де-факто значити прогон или асимилацију преосталих Срба, а поучени искуством српског народа у Албанији после 1912., можемо да кажемо да ће то представљати његов потпуни нестанак на овом простору.

Новости још преносе да је Ракић „захвалио руским колегама на недвосмисленој подршци“ па остаје нејасно да ли припадницима руске ватрогасне службе или је мислио на руске политичаре.

„Овај састанак је доказ нераскидиве везе српског и руског народа. Веома смо захвални на подршци Српској листи и српком народу на КиМ. Развијаћемо регионалну међупартијску сарадњу у будућности“, додао је Ракић који се управо налази на позицији одакле се раскидају не само везе српског и руског народа већ и српског народа са КиМ са својом државом Србијом.

Овакви догађаји не остављају простора сумњама да је руска страна још једном у историји издала Србију и њен народ који покушава да се одупре притисцима издајника у својим редовима и страних сила који координисано раде на његовом нестанку. Посебно што је тема разговора Путина и Вучића у Пекингу била и „велика Албанија“ односно опасност по српску државу и народ коју њено стварање доноси а ушло је у последњу фазу, како су такође „Вечерње Новости“ пренеле половином маја ове године.

ИЗВОР: КМ Новине

***

14 сентября 2017, 15:19

В ЕР поддерживают разработку декларации в поддержку процессов объединения сербской нации

Сербские коллеги всегда могут рассчитывать на дружескую поддержку во всех вопросах, которые будут способствовать развитию двустороннего стратегического сотрудничества, отметил Сергей Железняк

В ЦИК партии «Единая Россия» состоялись консультации с делегацией правящей Сербской прогрессивной партии. Стороны обсудили межпартийное взаимодействие в двусторонних экономических, социальных и гуманитарных проектах, развитие регионального сотрудничества.  На встрече также была озвучена всесторонняя поддержка декларации, направленной на сохранение сербской национальной идентичности, планируемой к принятию этой осенью парламентами Сербии и Республики Сербской.

«Наша Партия выступает с инициативой подготовки совместной с партиями балканских государств декларации, направленной на сохранение сербской национальной идентичности, культуры, языка и кириллической письменности», – заявил заместитель секретаря Генсовета Партии Сергей Железняк.

Российская сторона выразила готовность принять самое активное участие в разработке соответствующего документа во взаимодействии с коллегами по Государственной Думе, комитетом парламента по международным делам и группами дружбы с парламентами балканских стран. «Сербская декларация касается важнейших вопросов сохранения уникального цивилизационного кода сербского народа и кириллицы как основы этой многовековой культуры. Мы поддерживаем усилия сербских коллег по принятию этой декларации. Со своей стороны готовы сделать все возможное, оказать должную партийную и политическую поддержку, чтобы содержание этого документа стало известно мировой общественности», – заверил Железняк.

При этом заместитель секретаря Генсовета Партии отметил активную и открытую позицию, которую занимает Сербская прогрессивная партия в диалоге с другими партиями и сербским народом. Парламентарий также отметил значение усилий Сербской прогрессивной партии по поддержке сербов, проживающих в разных странах. «Межпартийное сотрудничество и реализация партийных проектов должны быть нашей постоянной работой. Мы будем продолжать интенсивный диалог и показывать пример конструктивного взаимодействия», – подчеркнул он, напомнив о декларациях с другими балканскими политическими партиями, которые «Единая Россия» подписала на втором этапе XV Съезда Партии.

В свою очередь заместитель председателя Сербской прогрессивной партии Марко Джурич поблагодарил российских коллег за сотрудничество, а также отметил огромный политический опыт, накопленный «Единой Россией», и значение братских связей между партиями и народами двух стран. «У России и Сербии многовековая история дружбы и сотрудничества, наши народы имеют общие цивилизационные корни. Сегодня Сербия находится в очень сложной геополитической позиции. Для нас очень важно, что мы всегда можем рассчитывать на поддержку и понимание российских партнеров в решении различных вопросов, в том числе по Косово и Метохии», – сказал он. Руководитель фракции Сербской прогрессивной партии в парламенте АК Воеводины Миленко Йованов поддержал позицию Марко Джурича и отметил, что дружеские отношения с российскими коллегами останутся приоритетом в дальнейшей работе.

На встрече была затронута и проблема Косово и Метохии. «Мы считаем, что единственное решение косовской проблемы – это цивилизованный мирный процесс, который должен быть реализован при обязательном учете интересов сербского населения края. Поддерживаем дипломатические, политические и гуманитарные усилия президента Сербии Александра Вучича, пропрезидентской Сербской прогрессивной партии по расширению пространства  цивилизованного диалога в отношении решения проблемы Косово и Метохии», – сказал Железняк.

Депутат подчеркнул значение твердой позиции сербской стороны в вопросах сохранения суверенитета страны. «В России видят серьёзное давление, которое продолжают оказывать внешние силы из США и НАТО на сербский мир и на Балканы в целом, мы переживаем по поводу драматических событий, которые происходят в Черногории и Македонии. При этом мы продолжаем предлагать мирные, цивилизационные пути решения даже самых застарелых и сложных проблем», – сказал Железняк, выразив убежденность в том, что президенту Сербии и Сербской прогрессивной партии очень важно реализовать доверие сербского народа,  повысить качество жизни людей, обеспечить безопасность и сохранить суверенитет Сербии.

Железняк также поздравил сербских коллег с достойным результатом на состоявшихся в июне внеочередных парламентских выборов, а также пожелал успехов на предстоящих 22 октября местных выборах. Политик отметил, что сербские коллеги всегда могут рассчитывать на дружескую поддержку во всех вопросах, которые будут способствовать развитию двустороннего стратегического сотрудничества и укреплению позиций двух стран на международной арене.

Представители партий также обсудили расширение межпартийного сотрудничества на региональном уровне, в частности развитие связей между сербским регионом Воеводины, Нижним Новгородом и Архангельском. «Сотрудничество на межрегиональном уровне серьезно расширит возможности межпартийного сотрудничества и поспособствует реализации потенциала сербских и российских регионов на благо наших граждан», – убежден заместитель секретаря Генсовета Партии.

Извор: https://er.ru/news/159352/

————–

14.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. СВИ СМО МИ МАРКО ЈАКШИЋ И СЛАВИША РИСТИЋ ПРАВИ СРБИ И ЧЕСТИТИ ЉУДИ КОЈИ СЕ БОРИМО ДА КИМ ОСТАНЕ БОЖЈЕ И СРБСКО ДУЖНИ СМО РАДИ НАШИХ ПРЕДАКА И ДА ОСТАВИМО ПОТОМЦИМА СВЕТУ ЗЕМЉУ ДА ЈЕ ОНИ ЧУВАЈУ ПАМЕТАН ЈЕ БИЈО ПОКОЈНИ ЂЕНЕРАЛ МИЛАН НЕДИЋ ОН ЈЕ ЗНАО КО СУ комунисти чифути ђаволска екипа А ТО СУ јевреји СРБИН САМ ОД ГЛАВЕ ДО БРАДЕ ПЛАВИ ПРАВИ АРИЈЕВАЦ ЗАГОРАНИН СССС

  Свиђа ми се

 2. Шта очекују Срби, да Путин буде већи Србин од нас Срба. Путин само поштује “вољу“ народа Србског. Вучић отворено спроводи издајничу и безакону политику, а Срби мирно то гледају! Покажимо да нам је стало до Србије и дођимо на протест у суботу ““Овако више не може“. Устанак или нестанак!

  Свиђа ми се

  • „Путин и још неки руски званичници више пута су рекли да Русија нема ништа
   против уласка Србије у ЕУ. Да ли је то заиста тако?“?!
   Колико је ово фер и поштено од стране Путина и још неких руских званичника,
   у односу на СРБСКИ НАРОД, и у односу на речи РОГОЗИНА, да Срби морају сачувати
   своју ПРАВОСЛАВНОСТ и сећање на своје корене???
   А, како то сачувати – уласком у ЕУ – под условима које препоручују Путин и његови
   истомишљеници?
   Србија је окупирана, а србски народ већ измрцварен потрбује конкретну
   помоћ: сад и овде!
   Србија је као болесник на издисају, и потербна јој је “реанимација“, а не рцепти
   за којекве политичко-економске “дијете“, које се уклапају у руски бизнис?!
   Уласком у ЕУ, Србија мора прихватити све АНТИПРАВОСЛАВНЕ ВРЕДНОСТИ ЗАПАДА,
   а што значи потпуну духовну смрт СРБСКОГ НАРОДА И /још увек!/ ПРАВОСЛАВНЕ
   СРБИЈЕ.
   Србија није атомска сила, па да може равноправно да преговара са ЕУ , о условима
   учлањења, као што би то био случај са Русијом, када би се Русија одлучила за
   ућлањењеу ЕУ!
   Овакви савети нису уопште добронамерни, и свакако воде Србију у пропаст!
   Хвала, Путину и његовим истомишљеницима!
   Ако је то фер и поштено, онда нека Путин и његови истомишљеници прихвате АНТИ-
   ПРАВОСЛАВНЕ КРИТЕРИЈУМЕ ЗА УЧЛАЊЕЊЕ РУСИЈЕ У ЕУ, па тек онда нека то исто
   саветују и СРБИМА.
   АВ спроводи “протестантизацију“ и „Веберизацију“ Србије, а оваквим ставом неких
   руских политичара Србија се гура социјални, економски, политичко-правни,
   морални, верскo-духовни …суноврат.
   То значи:
   Срби морају прихватити све перверзије Запада из ЛГБТ идеологије, ГМО, кејмтрејлове,
   вакцинацију сумњивим вакцинама, дигитализацију – обележавање /“чиповање“/ људи,
   гушење слободе јавног мишљења и говора, јавно исповедање ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРЕ, сво-
   ђењем на неки “глобалистички сурогат“ – “унуверзалне вере“, разбијању традиционалне
   породице и националне државе…
   Путин и његови истомишљеници то не прихватају за Русију, а препоручују СРБИМА?!
   Хвала Путину и његовим истомишљеницима!
   Много би већу сулугу учинио већини православног србског народа, ако би се сусздржао
   од оваквих савета и сугестија нашој ВАЗАЛНО-ВАЗЕЛИНСКОЈ ЕЛИТИ!

   Драган Славнић

   Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.