АКТУЕЛНО

ДАНИЦА МАРИНКОВИЋ: ЗАШТО У РАЧКУ НИЈЕ БИЛО МАСАКРА (видео)


Госпођа Даница Маринковић, судија која је истраживала случај „Рачак“ и више кривичних дела тероризма деведесетих година на Косову и Метохији, аутор књиге „Судија у рату и у миру“, говорила је у интервју за News Front Србија о детаљима те провокације, о стању и о историјату конфликта у јужној српској покрајини.

Чак сам имала претње од стране представника ОЕБС-а. Вокеров заменик је кренуо да ми прети, каже госпођа Маринковић.

Подсетила је да постоје бројни подаци, материјални докази и фотографије који потврђују да у Рачку није било «масакра против цивила» и да је то била антитерористичка операција.

Пронашли смо 41 тело погинулих терориста. Пошто је са мном био и судски вештак за судску медицину, он је одмах, истог момента извршио визуелни преглед. Утврдио је да ту нема масакра, никаквих трагова масакра није било. Друго, одмах смо визуелним прегледом утврдили да су имали на себи војне униформе, војничке чизме, војничке каишеве… Пронашли смо и њихов штаб, где је био лоциран, ровове где су имали своје положаје. Пронашли смо њихове униформе са «УЧК», пронашли смо бомбе, оружје…

Говорила је о бројним терористичким акцијама на КиМ.

Међу њима је и Хашим Тачи који је сада председник такозване «независне државе Косово». Он је у једној групи оглашен за кривично дело «тероризам» и добио је 10 година затвора. Никад није ту казну издржао — ни дан данас.

Споменута је и улога страних медија у ситуацији на Косову и Метохији. Били су пристрасни, сматра Даница Маринковић.

Моје мишљење као грађанина: да се нису умешале стране силе, Америка и Запад, Европа, држава Србија је на просторима Косова и Метохије могла да изађе на крај са терористима.

Упитана на крају беседе о ситуацији у Македонији, у којој је рођена, и о албанском фактору у тој земљи, сетила се да је говорила оцу: «не дај Боже да се вам се у Скопљу деси оно што се нама на Космету дешава».

ИЗВОР: Новински фронт 

***

ПОВЕЗАНО:

*Судија Даница Маринковић је раскринкала заверу против Срба, оборила случај „Рачак“ у Хагу: Постала је ноћна мора Тачија и Харадинаја – ово је њена животна исповест (ФОТО)

*Даница Маринковић, судија Апелационог суда у Крагујевцу, у пензији, објавила књигу: „Судија у рату и миру – сведочим“

*ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Србе спаљивао у кречани па ослобођен

*ХАШКИ ТРИБУНАЛ ЈЕ ЗАТАШКАО „ТРГОВИНУ ОРГАНИМА“- ОРИГИНАЛНИ ДОКУМЕНТИ У НАСТАВКУ (фбр анализа и превод)

*Ћутање о злочину је још већи злочин! Ако о овоме не буду говорили Срби – камење ће проговорити!

—————

16.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »