АКТУЕЛНО

ИСТИНА О СТРАДАЊУ СРБА: Снима се српско-руски филм о НАТО агресији на СРЈ


У селу Штитково, код Нове Вароши, почело је снимање руско-српског филма о НАТО бомбардовању Србије под називом “Балканска међа”.

Филм се снима у режији руског редитеља Александра Волгина у руско-српској копродукцији, пишу “Вечерње новости“. Тема овог документарно-играног филма је НАТО бомбардовање на Косову и Метохији, а један од продуцената и носилаца главних улога је познати српски глумац Милош Биковић.

Међу глумцима су Иван Михаиловић и Александар Радојичић. Улогу у овом филму имаће и Гојко Митић – наславнији “европски Индијанац“ који је глумио Винетуа, а раније је оптужио НАТО за смрт своје мајке. Снимање ће бити настављено у Семегњеву, на Златибору до 2. октобра, послије чега се сели на Крим у Русију.

РТРС, Независне новине/ИСКРА
***

Милош Биковић и Гојко Митић у новом руско-српском филму о заузимању аеродрома Слатина 1999.

У Србији је почело снимање руско-српског филма „Балканска граница” који је посвећен тајној операцији заузимања аеродрома на Косову 1999. године, саопштила је прес-служба филма.

Патриотска драма Андреја Волгина говори о усиљеном маршу руског мировног батаљона дугом 600 километара из Босне до војног аеродрома на Косову и о претходној операцији руских специјалних јединица које су заузеле терен важан за НАТО. Према речима историчара, ови догађаји су представљали најопасније заоштравање односа између Русије и Запада од времена Карипске кризе. Да руски план није успео, двадесети век је могао да се оконча избијањем светског рата.

 ИЗВОР: МАГАЦИН
***
————
20.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »