АКТУЕЛНО

УМИРОВЉЕНИ АТАНАСИЈЕ ПАТРИЈАРХУ ИРИНЕЈУ: „Сазовите хитно Архијерејски Сабор!“


Ваша Светости, пишем Вам поводом Ваших учесталих изјава да „верујете да Пред­сед­ник Вучић“… итд., до најновије изјаве: да „Верујете да и Вучић верује о Косову као и Срп­ски народ“… итд. Не схватам како не видите да тиме само хотимице-нехотице подржавате велеиздајника Вучића у његовој ужурбаности да што пре потпуно изручи Космет злочинцу Тачију и зликовцу Харадинају. (Нажалост, Ви и Еп. Теодосије сте подржали Вучића пре не­колико година да насилно спроведе изборе на Северу Косова и смени Председнике 4 Срп­ске Општине на Северу – са 70.000 становника чисто српске територије од 65 километара, у коју територију спада и сâм врх Копаоника: граница са окупаторима НАТО-а је само 30 метара испод Панчићевог врха на Копаонику, па зато двојица издајника Николић-Вучић отада нису смели да иду на Газиместан да обележе Спомен и Помен Славног Косовског Боја, него иду у Крушевац, који је северно, ван Копаоника). Тада је, уместо тих честитих људи, довео у 4 Општине своје мафијаше, преко којих спроводи свој издајнички посао! Та­ко је исто сада сменио и Ректора Универзитета у Митровици – са 12. 000 српских студента – да би преко неких полтрона могао Тачију да уручи и цео тај Универзитет! (Чује се да се он и Тачи спремају до добију „Нобелову награду за мир“!?!)

Писао сам Вам, Ваша Светости, и слао мишљења и ставове, и стручне оцене и про­цене, млађих српских националних и патриотских мудрих глава (и сада Вас упућујем нпр. на НСПМ  – сајт „Нова Српска Политичка Мисао“ – једини који јавно износи и објављује документоване текстове умних патриотских Срба, из Србије, Српског Патриотског удру­жења „Отџбина“ са Космета, и из Босне и Херцеговине, у којима доказују Вучићеву виле­издају и разноразне манипулације са тзв. „унутрашњим дијалогом“, док јадне Србе и даље прогоне и хапсе Шиптари широм окупиране Свете Српске Земље, и киње их на хитлеров­ске начине. (Знате ли да Сестрама у Пећској Патријаршији Шиптари не дају воду потребну за живот!? – Иако Бистрица протиче вековима кроз саму Патријаршију! А познато је да су у Недељу Православља 16. марта 1981.г спалили велики Конак у Пећској Патријаршији, замало да спале и све Монахиње и госте који су се тада нашли у Патријаршији. И нико за то није одговарао! Потом су спалили и уништили још 140 наших небоземних Светиња – Цркавâ и Манастирâ, нарочито у време страшног Погрома 2004.г.). Недавно су шиптарски лопови и ма­фи­јаши обили и ПОКРАЛИ МАГАЦИН ХРАНЕ у селу Прековце код Новог Брда, од којих ре­зерви сакупљене по Српским крајевима хране рáди 6 кухиња широм Ко­сова и Метохије и храни 2.000 гладних (међу којима и приличан број јадних Шиптара!). И све то, и низ других тиранисања Срба од окупатора Евро-американаца и Шиптарских теро­риста. На недавној Слави у Мушутишту, где су избегли и протерани Срби дошли аутобу­сом да на згаришту своје прелепе Цркве Богородичине из 1305.г., која је била лепа као Гра­чаница, обележе своју Славу, ухапсили су недужног старца Србина Богдана Митровића, по „умишљеној оптужби“ месног Шиптара, који је том Србину узурпирао и присвојио плодну земљу у том селу! (Изнад Мушутишта су још 12. маја 1999.г. спалили средњевековни Мана­стир Свете Тројице, од које паљевине је Свети НОВОМУЧЕНИК ХАРИТОН Монах једва успео да спасе Сестре Монахиње и довезе их у Призрен, да би сутрадан он сâм био кидна­пован од истих злочинаца, и тек фебруара 2000.г. нађено је његово раскомадано тело, без главе, на њиви ван Призрена према Врбици и албанској граници!). Пре 2 дана су претресли по Косову и привели на саслушање неколико радника Црвеног Крста – у присуству лицемерног Еулекса и окупаторског НАТО-а! Раднике Црвеног Крста у свету не хапсе ни у време самог рата! Ето колико Шиптарска џамахирија поштује светске стандарде права и демократије. А Срби на Косову и Метохији су сада бело робље нове светске „тоталне демократије“ (читај: демонократије!).

Ви се питате, оправдано, зашто се протерани Срби не враћају на Косово? А не питате се зашто фамозни „спасилац Срба“ и „усрећитељ (=унесрећитељ) Србије“ Вучић, за коју ми­сли да је његова приватна прћија, ништа не предузима за заштиту преосталих Срба широм Космета? А и како би кад је то најординарнији лажов и манипулант! Претенциозно и нарцисоидно до болести је опседнут собом и својом најпримитивнијом „величином“! Србија под њим тоне све дубље и дубље, и све је отуђенија од свог Народа и Себе саме. Доказ тога су и фамозне тзв. „инвестиције“, којима само распродаје Српску земљу и природна блага по Србији (за пример узмимо распродају изворâ воде по Србији, а ускоро се спрема да распрода и српске бање, и то Турцима! Са тзв. „инве­сти­ци­јама“ Вучићева Србија је постала бедни просјак и колонијална земља немачких, арап­ских и других свет­ских кабадахија).

Ви често говорите, на наша иступања: „То није став Цркве“! А једном приликом сам Вас у Писму питао: А да ли сте питали икога у Цркви, Синоду, Сабору, по народу и све­­штенству, који је стварно став о Косову Живе Цркве Светосавске и Светолаза­ревске?

У време Вашег Светог Претходника сазиван је и држан Архијерејски Сабор више пута, и по мање важним питањима. Да ли Ви помишљате да у овој до сада нај­кри­тичнијој ситуацији САЗОВЕТЕ И ОДРЖИТЕ СВЕТИ АРХИЈЕРЕЈСКИ САБОР: у Бео­градској или Пећској Патријаршији? Да видите на лицу места мишљење и став Српских Архијереја! и обратите се јадном, Вучићевом демагогијом обманутом Народу. Бојим се да Ваши блиски сарадници нису Вам добри саветници.

И још једна реч: када смо недавно били у Грачаници и на Газиместану, знате ли шта су ми бројни људи на Косову рекли? – „Овај Преседник није мој Председник!!! Овај Патри­јарх није мој Патријарх!!!

Иако немам чланство у Св. Арх. Сабору, молим Вас: Сазовите хитно Архи­је­рејски Сабор, да видите стварни став Отаца Архијереја и Свештенства и Народа? – да се не нађе­мо саучесници у Вучићевој велеиздаји, о којој се већ прича urbi et orbi код нас и око нас. Помињете Русију, али знате ли шта би Русија стварно хтела од тог немачко-евро-аме­ричког глумца и циркузанта? Он срља ко гуска у маглу у тзв. „Евроинтеграције“, а прозир­но је за сваког окатог и трезвеног човека: да га неће примити тамо док не призна Косово. Хор пајацâ и кловнова око њега само му аплау­ди­рају и хвале га, а он као пеливан игра дво­струку или и троструку игру на штету Свете Србије и Светог Косова.

Ви кажете да „Вучић верује о Косову као што верује и наш народ“! – А он јавно гово­ри, и то с поругом и иронијом: да је Косово „МИТ“ и да је наше Косовско опреде­љења „МИТОЛОГИЈА“!  Па зар то „верује“ наш Светосавски и Светолазаревски Народ?

(Молим Вас, немојте као Патријарх Пећски и Свесрпски да подцењујете тај Божји Народ и да га вређате површним и неодговорним изјавама).

(Ево шта Вучићеви полтрони, безкарактери и бескичмењаци поручују Српском народу, па и Вама Српском Патријарху:
Mihajlovićeva: SPC da ne vrši pritisak na Vučića!

Beograd – Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović saopštila je da očekuje da Srpska pravo­slav­na crkva bude dobar partner u unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

Osim toga, Mihajlovićeva je navela i da očekuje da SPC ne vrši pritisak na predsednika Aleksan­dra Vučića pre početka razgovora o Kosovu.

„Srbiji je potrebna nova politika koja za cilj ima bolji život naših sunarodnika na Kosovu, poli­tiku zaštite naše kulturne i verske baštine, očuvanje ekonomskih interesa i pomirenja sa albanskim na­ro­dom“, navela je Mihajlović. Poglavar SPC patrijarh Irinije izjavio je da veruje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić o Kosovu i Metohiji misli što i crkva i narod. „Verujem da ono što misli crkva i na­rod, misli i naš predsednik“, rekao je patrijarh za „Večernje novosti“ od nedelje 17. septembra, odgo­va­­rajući na pitanje šta misli o unutrašnjem dijalogu o rešavanju kosovskog pitanja. (Izvor: Beta nedelja, 17.09.2017.  10:44 Foto: Tanjug)

 

+ Епископ умировљени Херцеговачки Атанасије

Недеља, 17. септембра 2017.г. у Манастиру Тврдошу
На празник Св. Свештеномученика
Петра Херцеговачког и Дабробосанског

 

ИЗВОР: Фонд стратешке културе

20.9.2017.

10 replies »

 1. „Иако немам чланство у Св. Арх. Сабору, молим Вас: Сазовите хитно Архи­је­рејски Сабор, да видите стварни став Отаца Архијереја и Свештенства и Народа?“

  И Атанасије Јевтић пева исту песму као и Патријарх:
  Интересује га став „Народа“ /па још и – ВЕЛИКИМ СЛОВОМ „Народ“/,
  „као робијаша држава“, „као лањски снег“!!!
  Када врхушка СПЦ шурује са Папом, „на силу Бога“, када свргавају са

  трона Епископа Артемија, онда Таса није зарезивао „Народ“ „ни за по луле
  дувана“, као „једну стоку грдну“, а сада, лицемерено подилази том „Народу“?!

  О чему би одлучивао тај хитно сазвани тзв. Архијерејски Сабор, осим што
  би могао да одликује Јована, епископа шумадијског, Орденом Светог
  Симеона Мироточивог, за „изузетне заслуге“, због доделе тог исто Ордена
  Зорани Михајловић, па да спрдња са доделом тих „ордења“ буде иста као
  и са Томом-„дипломом“, који је државна одликовања „делио на кило“!
  Интересантно је да је Тома-„диплома“ у епархији тог истог епископа Јована?!
  Ни СПЦ, ни Држава нису одликовали Грка који за време НАТО рата против
  Србије није хтео да напада на ПРАВОСЛАВНУ БРАЋУ СРБЕ, а одликује
  се ова ПОПИ*УЉА!?
  Тог Јована би требало сменити, као што је смењен и Филарет, због
  доделе Ордена Белог Анђела Војиславу Шешељу.

  Ако је Таса имао шта да каже, имао је прилику да се покаже и предложи
  Патријарху, да заједно, са делом епископа и свештенства са породицама и
  многобројним верним народом, изађу на улицу 18. септембра, организују Литију,
  са иконама, барјацима и стану насупрот КОРДОНА, а на страну ПРАВОСЛАВНЕ
  СРБИЈЕ И СРБСКОГ НАРОДА. То би била прилика да се искаже и свенародна воља, већинског Православног становништва и свих људи добре воље, грађана Србије,
  да се не прихвата:

  ПРЕДАЈА КОСМЕТА,
  ГМО,
  НАСИЛНА ВАКЦИНЦИЈА ДЕЦЕ НАТО ВАКЦИНАМА,
  ЗАПРАШИВАЊЕ СРБИЈЕ ИЗ ВАЗДУХА КОЈЕКАКВИМ ОТРОВИМА,
  УВОЂЕЊЕС ЛГБТ ИДЕОЛОГИЈЕ за предшколску и школску децу,…

  Један ,који је храбро исповедио ПРАВОСЛАВНО СВЕДОЧЕЊЕ ИСТИНЕ,
  са неколико дсетина „ИСТИНОЉУБАЦА“, био је Драган Давидовић –
  МОНАХ АНТОНИЈЕ!

  „Покажимо свету да Србија није Содом!“?!

  Зашто вас није било на овом скупу?
  Ко вам је бранио и спутавао вас?
  Где су патријарх, епископи, свештеници са својим породицама?

  “МУЖ ЈЕ БРАНИЧ ЖЕНЕ И ЂЕТЕТА,
  А НАРОД ЦРКВЕ И ДРЖАВЕ!“ – Његош

  Ето, Монах Антоније је са својим истомишљеницима постидео горе
  побројане, који су се сакрили пред овом пошасти – БОЛЕСТИ И
  ЛУДИЛА?!
  Хвала Господу Богу, што је ЈАКИМ ВЕТРОМ И ОБИЛНОМ КИШОМ
  “ПРОВЕТРИО“ И “ОПРАО“ БЕОГРАД И СРБИЈУ ОД ОВЕ ПОШАСТИ –
  БОЛЕСТИ И ЛУДИЛА!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 2. Какво лицемерство! Он и остали екуменисти у СПЦ су још пре Вучића кренули прво издајом Господа и Православне вере, а онда су то употпунили отвореном издајом КиМ. Као што је свима познато прво су уз помоћ шиптара протерали оног који је спречавао ту издају, а то је Владику Артемија. Онда су позвали Срба на Тачијеве изборе, а преко Теодосија и признали шиптарску такозвану државу. Не треба ни помињати шта његов духовни син и наследник Глигорије ради по Херцеговини и Далмацији!

  Свиђа ми се

  • Горане само да додам – заборавио си да нас подсетиш да његов духовни син ГРИГОРИЈЕ себе назива БИСКУПОМ!

   Е БАШ ГА ЈЕ ТАСА ЛЕПО ДУХОВНО ВАСПИТАО

   Свиђа ми се

 3. А шта се ти сад јављаш а био си први да растуриш ЕРП и да сломиш кичму вл.Артемију,упао си у туђу Епархију са тачијевим злочинцима да вршљаш по њој како ти се прохте !Заједно сте се договарали са твојим Иринејом и осталим разбојницима синодашима о том небивалом злочину над владиком монасима и целокупним верним народом косовским и тада се нисте досетили да вас користе стране службе за своје прљаве послове…срам и стид да вас буде за вечност,злотвори издајнички…

  Свиђа ми се

 4. ТЗВ ав ЈЕ шиптар син фазлије муслија САД ЈЕВТИЋ НЕШТО КАО ПИШЕ ШТО СИ ПРОЋЕРА СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА ? ТИ СИ БРЕ ДВОЛИЧАН И ЛУКАВ ИСТА ЈЕ ТА БЕОГРАДСКА ПАТРИЈАРШИЈА И ТЗВ ВЛАДА СРБИЈЕ МОГУ ОНИ СВЕ РАДЕ КОЛИКО ЖЕЛЕ АЛИ СРБИ НЕ ПРИЗНАЈУ НИКАДА ТЗВ републику косово У СРЦУ НОСИМО И ВОЛИМО КОСОВО МЕТОХИЈУ САМО рдђе погани несоји ИЗ комунистичких фамилија СУ ЗА ЛАЖНО ТЗВ БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО СА шиптарима рватима и бошњацима СРБИ ЗНАЈУ ДА БЕЗ СВЕТОСАВСКОГ ОПРЕДЕЉЕЊА НЕМА НАМ ОПСТАНКА ПИСАНО БОЖЈЕГ ДАНА
  21 / 9 7266 ПО СРБСКОМ КАЛЕНДАРУ

  Свиђа ми се

  • Ало четник из Шекулара, одвали нам бре од историје 260 год. немо тако сада смо 7526 год.од ПОСТАЊА. ЖИВЕЛИ СРБИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ДОЛЕ ИЗДАЈНИЦИ СРБСТВА, ЖИВЕО НАМ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ 100 година – ПОБЕДА ЈЕ НАША !!! ЧЕКАМО ЦАРА!!! ЖИВЕЛА МАТУШКА РУСИЈА!!!

   Свиђа ми се

 5. Из Атанасијевог текста:

  „(Нажалост, Ви и Еп. Теодосије сте подржали Вучића пре не­колико година да насилно спроведе изборе на Северу Косова и смени Председнике 4 Срп­ске Општине на Северу…“

  А ко је Атанасије подржао тог истог патријарха и Теодосија да насилно уклоне Епископа Артемија из њеогве епархије заједно са издајничким режимом Бориса Тадића, прије неколико година?

  Које је ово млаћење празне сламе и слуђивање Србског народа!

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.