АКТУЕЛНО

ХРВАТСКА: Капетан Драган осуђен на 15 година затвора


Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, данас је у сплитском Жупанијском суду након годину дана суђења неправоснажно осуђен на 15 година затвора.

Васиљковић је проглашен кривим по двије тачке оптужнице – злостављање затвореника на Книнској тврђави и напад на полицијску станицу у Глини, преносе хрватски медији.

Од првог дана суђења, 20. септембра прошле године, па све до завршних ријечи крајем прошле седмице, Васиљковић је негирао извршење дјела, која му се стављају на терет.

Он је тврдио да су свједоци лажно свједочили и да је он само бранио своју земљу Југославију.

Он је оптужен да је као командант Јединице за специјалне намјене у саставу српских снага, односно као командант Наставног центра за обуку припадника специјалних јединица „Алфа“, поступао супротно одредбама Женевске конвенције.

Током доказног поступка саслушано је шездесетак свједока, половина њих из Србије, и то путем видео-линка.

Капетан Драган, који има српско и аустралијско држављанство, ухапшен је прије једанаест година у Аустралији. У јулу 2015. године изручен је Хрватској.

Извор: СРНА/РТРС

***

ИЗВОР: Index.hr Portal

—————

26.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Sramota je sto su mu Srbi okrenuli ledja! Jasno mi je da su australijske vlasti americki vazali i njihove sluge, ali ni tamo se nas narod nije proslavio u pomaganju kapetana Dragana. Velika sramota.

    Свиђа ми се