АКТУЕЛНО

Руска телевизија у Маочи – живот по шеријату, уз заставе Ал Каиде (ВИДЕО)


Не прође ни дан да европски и свјетски медији не извјештавају о борби против тероризма, а све чешће у њиховим прилозима можемо чути како је БиХ легло терориста и пријетња цијелој Европи.

Руска независна телевизија направила је репортажу о Горњој Маочи, коју су назвали језгром терориста, гдје закони државе не важе, иако је Европска унија удаљена неколико десетина километара.

Са скривеном камером и уз пратњу полиције, новинари Руске независне телевизије упутили су се у Горњу Маочу. Изненађени оним што виде, пишу како највећа група међународних терориста није била гостољубива. Слава ових пастира, наводе, шири се читавим свијетом.

Пишу како су из овог села Нусрет Имамовић, члан Врховног савјета забрањене руске организације „Џабхат ен-Нусра“, командант логора за обуку Игил Икановић, као и три стотине вехабија који се налазе у Сирији и Ираку, а редовно шаљу видео- поруке кући.

Изненађени су Руси што је, како кажу, безобзирна полиција у стању мировања, и одбија да се фокусира на фабрику терора. Чак и када је застава Ал-Каиде пред њиховим очима, претварају се да то није њихов проблем. Можда су само уплашени, питају се Руси.

Како је могуће да су, након двије и по године од терористичког напада на полицијску станицу у Зворнику, позната само имена погинулих полицајаца а не и починилаца, питају се Руси. Дописник Анатолиј Мајоров, наводи да сада у БиХ постоје 64 џемата, који организују отворене терористичке обуке, те више од 100 џамија, гдје се позива за џихад.

ИЗВОР: РТРС

——————

3.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »