АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Пример Каталоније и Вучићева лаж за „оправдање“ издаје КиМ


03. октобар 2017. КМ Новине

Александар Вучић, који већ неколико година предводи велеиздају Косова и Метохије, покушава чак и у случају Каталоније да „превесла“ народ Србије припремајући га за завршну серију сецесионистичких одлука.


Пише: Горан Петровић

С обзиром да припада серији некадашњих „националиста“ конвертованих у евро-фанатике, Вучићева изјава која није у складу са политиком ЕУ увек има велике шансе да буде још један „хит“. Он то, наравно, зна и здушно користи.

Међутим, Вучић никада није био националиста, бер не српски. Ако размотримо његово „сиво“ порекло по оцу, коме се „осумњичени“ Шиптар са КиМ Фахри Муслиу из петних жила противи све док не поменете понуду на ДНК тест, онда бисмо можда и могли да га назовемо националистом – али албанским, јер је за питање сецесионистичког проблема косовских Албанаца урадио више него било ко други. Довео их је до момента када им само фали још вишња на врху торте, да не кажем ћулаф. Све и да није тог, он свакако робује оном другом „национализму“ који се зове новац. Пошто Шиптари могу врло лако и ефикасно да споје ове две врсте „национализма“, онда ефекат постаје потпун и по Србе крајње погубан.

Вучић се ни ту неће зауставити, што је и јуче показао.

У серији „хитрих“ акција за разматрање потеза Европске комисије, која иначе све што чини по питању КиМ јесте у смеру његовог отимања али се Вучићу баш сад „похитрило“, oн је провукао једну реченицу која заправо и једина представља суштину онога што ради – спровођење велеиздаје.

Наводно оштро критикујући саопштење ЕК које каже да Каталонија не може да се отцепи али КиМ могу, Вучић је између осталог рекао „ваљда је сада јасно колико је тешко чувати независност Србије“.

Очување Косова и Метохије није нерешив проблем. Није ни лак, да се разумемо, али свакако није тежак колико то Вучић покушава да га представи како би оправдао велеиздају тог дела државе али, нажалост, што је још страшније – и других делова који отворено то најављују попут Прешевске долине, Старе Рашке, Војводине.

КиМ ни из далека нису били у овако тешком положају све док их он није, наравно са њему блиским сарадницима које је предводио, у Бриселу на тацни предао косовским сепаратистима и наставио да им помаже да реше тај проблем у њихову корист. Ко ће га знати који „национализам“ га је на то навео.

До недавно, иако (можда?) нисмо били у позицији да се фронтално супротставимо (не војно али офанзивно у политичком, правном и културном смислу, јесмо) узалудна су била сва признања квази-независности из остатка света јер Србија није дала свој пристанак на отимачину. И отимање није било могуће упркос вековном терору Шиптара, прогањању Срба са овог простора, шиптарског теоризма, НАТО агресије, па чак ни после заједничког геноцида над српским народом који је касније уследио… Статус Косова и Метохије називао се правно – окупација а не „независност“.

Србија је била у положају какав се ничим није могао уздрмати до унутрашњим нарушавањем, просто речено – издајом. Александар Вучић је можда уцењен, заплашен или нечим другим „натеран“, али не постоји ни један једини начин да се човек натера да изда векове, историју, светињу, културу, државу и један народ заједно са свим жртвама које је за ту земљу поднео у миру и у рату! Не постоји средство којим се човек на то може натерати ако у себи има иоле људскости, ако је човек! Чак и то је само још један пример себчилука, какав одликује само најпокваренију кукавицу која због свог личног комфора не преза ни од убистава нити наношења било какве несреће другоме, ко год он био.

За „саветника“ своје владе Вучић је платио никог другог него Тонија Блера, традиционалног непријатељски настројеног Британца коме чак и у својој држави суде због ратних злочина! Вучићева екстаза док на њега пада рука Била Клинтона и милује га, а он шени као улични пас пред њим иако долази из земље на коју је супротно свим законима тај исти човек извршио крваву агресију помажући шиптарске зликовце и нарко-дилере, још један је од одвратних момената у којима је свој карактер Вучић јавно показао. Да би све то запечатио, поред 200 хиљада долара које је „донирао“ Клинтону за кампању његове још горе жене Хилари, Вучић је и њиховом савезнику, немачком ратном злочинцу Герхарду Шредеру који је у Европи предводио покретање и оправдање НАТО агресије у медијима, платио још толико да на на завршном предизборном митингу његове странке који је падао баш на дан почетка бомбардовања, одржи говор и подржи га. И све то му није било довољно па је прво Хашиму Тачију пружио сву подршку а онда ових дана и самом Рамушу Харадинају.

Ето, такав је човек Александар Вучић који, не само да је прихватио и спровео велеиздају Косова и Метохије, већ је уложио и огроман лични труд да баш он буде тај који ће то учинити!

А одбрана суверенитета Србије тешка је колико је тешко схватити какав је Вучић велеиздајник. Таквог не памти не само Србија у својој историји већ тешко да му сличног има на кугли земљаској од њеног постанка, посебно кад се узме у обзир дужина трајања процеса велеиздаје Косова и Метохије који он предводи годинама! Да ће неприкосвено задржати прво место у тој ниши светске историје говоре нам његове најаве о наставку оваквог „вођења политике, како он своју издају назива.

На крају, пошто Вучић не пропушта прилику да закука како му је тешко да брани суверенитет Србије, непотребно је даље говорити од тога да уопште није морао да се кандидаује за председника државе која има на терету тај „тешко решив“ проблем. Нико га на то није терао, барем нико из Србије али очигледно је некоме баш овакав Вучић потребан. Није морао чак ни да се бави политиком а а зашто то чини видимо у случају Косова и Метохија, зато јер ти проблеми тешки већ – исплативи проблеми.

Чак и данас Косово и Метохија историјски, географски, фактички, правно, политички… и у сваком другом смислу припадају Србији и неупоредиво је теже отети их него сачувати. И сам Вучић то показује низом потеза којима се труди да пронађе начин да оправда своју издају. На путу му стоји само једно – чињеница да ни мало није лако српску земљу тек тако отписати и предати је „репи без корена“ – шиптарским племенима која су на овај простор емигрирала у последњих 100 до 150 година. Мораће и он још доста да се помучи али и зла и злочина да почини да би се приближио циљу.

Извор: КМ Новине 

2 replies »

  1. Све дискусије које за тему имају како се спасити и преживјдти и вратити суверрнитет и државност коју нам је отела западна „цивилизација“ своде се на једну ужасну чињеницу да смо народ кога могу за нос теглити и магарчити шака промашених несавјесних и несвјесних људи и то нам се догађа ево откако ја памтим и слушам и својим очима гледам, а историја коју пратим казује ми да је тако и раније бивало.Турци ду нас осакатили и учинили нас малим народом, не зато што је народ мали нехо што су над водили мали људи који су своје биједне животе и интересе стављали испред интереса свога народа и своје државе.Амерички пресједник Џ.Ф.Кенеди је рекао једну веома битну реченицу:“Немојте гледати шта држава може урадити за вас,гледајте шта ви можете урадити за државу“.Сам Бог ако пратимо нардна казивања каже човјеку:“Помози ми да ти помогнем“.Неће садашња власт одусти од ЕУ и од Америке јер их је она ту и поставила, већ народ мора бити довољно јак да их отресе са грбаче и доведе своје људе.Вучић прича како је ЕУ дволична кад се пореди Косово и Каледонија и реченицом послије тога хвали вриједности те исте ЕУ и говори да ће остати њима вјеран.Нигдје нема толико политичке проституције ка у тој ЕУ и она са таквим мизерним малим људима(гњидама) неће моћи ни себе спасити, камо ли да нама помогне(бомбардованим,разрушеним, озраченим ,отрованим и радскомаданим од исте те ЕУ).

    Свиђа ми се

  2. У овом контексту осврнимо се и на последњи случај референдума о наводном самоопредељењу Каталоније у Шпанији. Проф. Варади је направио паралелу са „Косовом“, како он каже: „То да ЕУ нерадо види отцепљење Каталоније то је очито, али да ту постоји нека међународно правна шема, која је различита од Косова или Крима или Шкотске, то заиста не видим”, рекао је Варади за Танјуг. Нема јасног става међународног права о томе на који начин би се путем самоопредељења једна јединица могла издвојити из једне државе, али не видим основа да се направи разлика између Косова и Каталоније, тим пре што на Косову заправо и није било референдума”.

    Варади у основи у праву када каже да у међународном праву нема основа за правну разлику између Каталоније, Шкотске или аранута на србском Косову и Метохији. У Шпанији је референдум Каталоније апсолутно нелегалан и нелегитиман, јер реферндум није договорен са државом Шпанијом. У Случају Шкотске фактички су се Енглеска и Шкотска у оквиру В. Британије договориле да се организује референдум у Шкотској о евентуалном издвајању из државног оквира В. Британије.

    Према томе, Варади је делимично у праву када тврди да нема међународно правне разлике између „Косова“ и Каталоније, али само зато што референдум више не постоји као право на самоопредење сецесиониста, јер није било договора са државама Србијом и Шпанијом о промени државног суверенитета и интегритета. Један такав правник не може рећи да на „Косову заправо и није било референдума“, него обавезно мора истаћи да га формално није могло бити и не може никад ни бити без сагласности Србије. Осим тога, постоји „јасан став међународног права о томе на који начин би се путем самоопредељења једна јединица могла издвојити из једне државе“: доказ је Хелсиншка повеља у којој не постоји правна могућност новог самоопредељења народа. У праву постоји правило да је дозвољено и оно што није изричито забрањено. Видимо да на примеру Шкотске и Крима да се референдум користи у том смислу. Дакле, он је могућ у пракси, али нема правну ваљаност ако пре тога није постогнут споразум са матичном државом о његовом одржавању…

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.