АКТУЕЛНО

ИН4С: Србијо, твоји држављани умиру невини у црногорским тамницама!


Фото колаж: ИН4С

Драги наши сународници,

Зато што сте окренули главу од нас, ваше браће Срба у Црној Гори, имамо разумијевања, али, с друге стране, не можемо да схватимо зашто јавност у Србији прећуткује чињеницу да је пет заробљених српских држављана, потпуно невиних, готово пуну годину заточено у црногорским казаматима!

Јасно је да су се кадије већ одавно постројиле по Црној Гори и да прогањају све што је српско. И туже, и суде.

То што ћути јавност Србије и пристаје да буде мирни посматрач прогона Срба и СПЦ из Црне Горе можемо да разумијемо, али зашто прећуткујете тортуру која се спроводи над Бранком Милић, Братиславом Дикићем, Србољубом Ђорђевићем, Драганом Максићем и Миланом Душићем?

Ови невољници ће за неки дан обиљежити мучни јубилеј – пуну годину у затвору, под лажном оптужбом да су учесници наводног државног преврата, Удбашке ујдурме уз помоћ које је НАТО-колонијална власт у Црној Гори поново „побиједила“ свој народ на парламентарним изборима. Тиме ће Мило Ђукановић и његови сатрапи спојити три пуне деценије непрекидне власти, од којих је 20 прошло у потпуном сатирању и брисању свих српских трагова у Црној Гори.

Држављани Србије, које је неки зли ум прогласио „терористима“, дошли су у Црну Гору као што и свако од вас може доћи. Међутим, постали су мета завјере црногорског режима, дијела српске обавјештајне службе БИА, као и неколико обавјештајних служби из држава НАТО. Са друге стране, умјесто подршке и помоћи својим држављанима, Србија им је преко својих дипломатских представника у Подгорици понудила као рјешење да потпишу признање, не хајући што би тако сами себе лажно оптужили.

Амбасада Србије у Црној Гори је осрамотила све вас и државу коју представља али и нас који државу Србију сматрамо својом матицом.

Српски народ је познат по слободарској традицији и борби за правду и зато се оправдано поставља питање зашто и медији и власт у Београду прећуткују да српски држављани и сународници у затвору у Црној Гори пролазе кроз голготу – немају елементарне услове за живот, сан им угрожава константно неонско свјетло.

Њима се ускраћује право на здравствену заштиту због чега су животно угрожени. Не можемо да разумијемо зашто јавност Србије не зна да, рецимо, Бранка Милић већ девети дан штрајкује глађу у спушком казамату, јер је и даље утамничена упркос одлуци Уставног суда Црне Горе да је њен „притвор“ незаконит!?

Ми нећемо да душе ових невиних мученика буду само на нашој савјести, зато чинимо једино могуће. И сами притиснути чизмом колонијалног антисрпског режима, њиховог специјалног тужилаштава, судова и комплетног антисрпског апарата у Црној Гори, апелујемо, позивамо и молимо:

Прекините ћутање медија и власти и зауставите убијање својих суграђана и сународника заточених у Црној Гори!

Апелујте на своје одборнике, посланике, партије, институције да реагују. Изађите на достојанствене протесте и поручите властима у Србији да се боре против неправде којој су подвгнути невини српски грађани!

Учините то прије него што буде касно.

Редакција ИН4С, 7. октобар 2017

———————-

7.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Vojislav Šešelj: Zašto država ništa nije uradila da pomogne uhapšenim građanima u Crnoj Gori?
  Radikali u Skupštini
  Published on Sep 21, 2017

  Важно да је после „културна национална опција“ све ово Радикалско и игнорисано поновила. Али њих не игноришу медији…
  Све јасно.

  Свиђа ми се

 2. Државе Србија не штити своје грађане, према томе и не понаша се као држава која треба да подржи живот

  Свиђа ми се

 3. ЈА ЈЕДИНИ ДАЈЕМ КОМЕНТАРЕ ДА СЕ БРАЋА И. СЕСТРЕ ПУСТЕ ИЗ ЗАТВОРА И ВАЗДА СЕ БОГУ МОЛИМ ЗА НАШУ БРАЋУ И СЕСТРЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ И У ПРОШИРЕНОЈ ЦГ ТАМО ЈЕ БРАЋИ СРБИМА И СЕСТРАМА СРБКИЊАМА НАЈТЕЖЕ ЈЕДИНО ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ИСПРЕД ТЗВ дукљањског конзулата И ИСПРЕД АМБАСАДЕ авнојеске СРБИЈЕ ПОШТО ЈЕ САДАШЊА СРБИЈА ИЗДАЛА СРБЕ ПРЕКО ДРИНЕ КУПЕ САВЕ ВРБАСА КАД ЈЕ ТАКО ГОСПОДО СРБИН САМ ТЕШКИ ОНДА САМО ЗА КОСОВО МЕТОХИЈУ И ЗА ПРОШИРЕНУ ЦГ БРАТЕ МИОДРАЖЕ ПУСТИ КОМЕНТАР СССС

  Свиђа ми се