АКТУЕЛНО

Зоран Станковић: „Суд БиХ послао исту поруку као и Хаг – дозвољено је убијати Србе“


Нико није одговарао за злочине над Србима у Подрињу: Зоран Станковић

Експерт судске медицине и сведок у судском процесу против Насера Орића, Зоран Станковић сматра да ослобађајућа пресуда ратном команданту армије БиХ шаље поруку да је дозвољено убијати Србе јер постоје судови који ослобађају од такве одговорности.

Станковић је за Танјуг оценио да је Суд БиХ, баш као и Хашки трибунал, донео пресуду којом се, како је рекао, дозвољава Насеру Орићу да убија Србе „на начин како он то сматра и како је радио у прошлости“.

– Ја то тако доживљавам, али не губим наду да ће у многи имати мору јер су се понашали нечасно и неприхватљиво за људе који се баве оценом и проценом нечије одговорности – уверен је Станковић.

Чињеница да за злочине над Србима у Подрињу током рата у БиХ до сада нико није одговарао, сматра Станковића захтева озбиљну анализу, баш као и начин стварања Босне и Херцеговине и догађаји који су уследили пре и после тога.

– Све што је до сада рађено и нацин на који се понашала Међународна заједница и људи који су представљали БиХ супротно је свим етичким принципима – сматра Станковић.

Најпознатији српски патолог подсећа да је прошле године као експерт судске медицине сведочио у судском процесу против Орића и да је радио обдукциони налаз убијеног Милутина Милошевића.

Станковић наводи да је тада, доказао да је Милошевић задобио устрелну рану у левом лопатичном пределу пројектилом 7,65 који се задржао у трбушној дупљи, као и да је на глави регистровао рану промера око 70 пута 40 милиметара са утиснућем и преломом кости лобање у облику клина што је указивало на ударац тврдим предметом као што је кундак пушке.

– Данас смо доживели пресуду која представља све само не пресуду за учињене злочине на простору Босне и Херцеговине – навео је Станковић.

 

ИЗВОР: ВЕСТИ

—————-

10.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Докторе Станковићу, сувише сте благи. Није то порука, него препорука да је неопходно и дозвољено, то је потстрек младим бошњацима да се угледају на лик и дело зликовца Орића.
    Суд у Хагу близак је суду БиХ. То су судови, као и шиптарски, па и комшијски црногорски, који потстићу истребљење срба свим могућим средствима, у свако доба и свугде.
    Имате ли предлог докторе Станковићу?
    Која су средства супротстављања?

    Свиђа ми се