АКТУЕЛНО

Изложба слика поводом обележавања три века Алмашког краја


Прошла су тачно три века откако су становници малог села Алмаша у Бачкој отишли са својих огњишта и населили крај у ком се сад налази Основна школа „Иван Гундулић“.  Поводом важног и великог јубилеја, данас у 18 часова у Историјском архиву Града Новог Сада уприличиће се отварање изложбе слика са Треће ликовне колоније „Отисци времена“.

Као једна од најстаријих образовних институција овог града, ова школа чак 208 година у корак прати стопе своје постојбине.

30. септембра 2017. године у простору школе одржана је Трећа ликовна колонија „Отисци времена“. На њу је двадесеторо еминентних уметника из нашег града и околине својом креативношћу и стваралачком енергијом утиснуло властити печат. Своје умеће потом су показали млади следбеници уметности – ученици седам основних школа и најмађи из Предшколске установе „Радосно детињство“.

Изложба је саставни део манифестације Три века Алмашког краја којом Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада у сарадњи са Историјским архивом Града Новог Сада, удружењем Алмашани, Департманом за архитектуру и урбанизам на Факутету техничких наука Универзитета у Новом Саду и Основном школом „Иван Гундулић“ обележава триста година од доласка становника села Алмаш у Петроварадински шанац и формирања Алмашког краја.

ИЗВОР: РТВ

————-

13.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић