АКТУЕЛНО

Народни покрет Срба са КиМ „Отаџбина“: Поводом престанка функционисања српског правосуђа на КиМ


17-ог октобра 2017. године српско правосуђе на Косову и Метохији престаје да функционише. То је резултат договора председника Републике Србије Александра Вучића и председника самопроглашене републике Косово Хашима Тачија. Тако је још једна од институција српске државе демонтирана и предата у руке сепаратистима.
Наравно, све је то противно важећем закону о правосуђу и важећем Уставу Републике Србије. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да се садашњи председник на Миросављевом јеванђељу обавезао да ће поштовати важећи Устав.

Само који месец пре тога Александар Вучић је српску државну компанију Телеком на Косову и Метохији приморао да оде под јурисдикцију важећег правно-економског система сецесиониста из Приштине. Срби који живе на КиМ ако желе да користе услуге српске компаније у обавези су да прихвате лична документа самопроглашене републике Косово јер без њих, како руководство компаније каже, њихове услуге се не могу користити.

Српске судије на Косову и Метохији положиће заклетву или испред Хашима Тачија, кога швајцарски адвокат Дик Марти сасвим оправдано оптужује за трговину људским орагнима Срба а такође се налази на потерници МУП-а Србије због убиства српских полицајаца. Друга могућност је да заклетву положе испред садашњег председника владе Рамуша Харадинаја, кољача српске деце, како га назива председник Србије Александар Вучић. Иначе, обојица су изабрани гласовима тзв. Вучићеве Српске листе.

Оваква убрзана предаја ингеренција српске државе на Косову и Метохији од стране Александра Вучића пада у време када председник Србије позива на унутарсрпски дијалог. Позив на дијалог је бесмислен имајући у виду да све што је могао да уступи сепаратистима у Приштини Вучић је већ предао. Ових дана због јавног мњења у Србији, а да би маскирао издају коју пуних пет година одрађује на Косову и Метохији, председник Србије громогласно од ЕУ захтева да му се објасни разлика између КиМ и Каталоније. А онда када су ови из ЕУ мало јаче подигли тон он је престао да тражи објашњење правдајући се да то чини због Шпаније.

Српске судије на Косову и Метохији које одбију да буду део сепаратистичког правосуђа Приштине остаће без посла. Слично се догодило и са више од 1000 припадника МУП-а Републике Србије који и дан-данас после пет година своју правду потражују по судовима. Нормално је да је све то против закона, међутим, то не спречава диктаторски режим Александра Вучића да гази Устав и закон Републике Србије. Занимљиво је да државни медији Александра Вучића проглашавају најбољим студентом Правног факултета. Не дај Боже шта би било да је рецимо био најгори студент када као најбољи чини овако крупне правне преступе.

П.С.

У последње време навијачи и Звезде и Партизана, па и државне репрезентације, не скандирају више „Косово је Србија“. Нису издржали притисак јуришних СНС бригада које у многоме подсећају на некадашње нацистичке. Једино још одбојкашице Србије певају песму о Видовдану са којом су се попеле на европски трон. По председнику Србије овакве митске песме нас воде у прошлост а не у будућност.

Ако желимо европску перспективу и навијачи и спортисти би, рецимо, могли да певају ову песму: Хвала теби, ој Бугојно граде, што нам Ацу и Андреја даде.

Косовска Митровица

15.10.2017. године

ИЗВОР: САОПШТЕЊА/НСПМ

***

ПОВЕЗАНО:
*Никола Влаховић: Америчко-албанском окупацијом Косова и Метохије, Србији није отето само историјско и духовно седиште, него и сва њена материјална добра – Хоће ли отето бити проклето?

————

16.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. ЗА ову Велеиздају морају одговарати предходни и садашњи Режим !! Чим се стекну услови за то !! Наћи ће се снаге и памети и за то, или ћемо Отићи !! Где је Адвокатска комора да реагује, да оправда своје постојање – то јој је струка !?

  Свиђа ми се

 2. Кирби честитао Вучићу предају правосуђа Шиптарима
  у Политика 10. фебруара 2015.
  http://www.vaseljenska.com/politika/kirbi-cestitao-vucicu-predaju-pravosudja-siptarima/

  ………………………..Вучић jе истакао да jе његов посао да ради наjтеже и наjбоље за своj народ и на окупираним територијама и у централноj Србиjи.
  ++++
  Он и ради за свој народ.

  http://www.vaseljenska.com/vesti/pravi-bioloski-otac-aleksandra-vucica-je-siptarski-novinar-fahri-musliu/

  За новац примљен од крволочних убица србских грађана.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  A ми, грађани наше јадне, опљачкане и окупиране домовине шта још чекамо ?

  Свиђа ми се

 3. БРАЋО МОЈА КОСОВЦИ НИЈЕСУ ОНИ ОД БУГОЈНА ВЕЋ СУ ОНИ шиптари НЕК НАМ ВАЗДА ГОСПОД БУДЕ У ПОМОЋИ ЈА САМ ПОЛА КОСОВАЦ ЗАГОРАНИН МЕТОХИЈАЦ И БРДЂАНИН ИЗ СРБСКЕ СПАРТЕ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА ГОСПОДЕ ПОДАРИ У ЦАРСТВУ НЕБЕСКОМ СВЕ КОЈИ СУ ПАЛИ ОД КОСОВСКЕ БИТКЕ ДО БЕСМРТНОГ ЂЕНЕРАЛА ДРАГОЉУБА ДРАЖУ МИХАИЈЛОВИЋА СВЕ ЧЕТНИЧКЕ ВОЈВОДЕ ОФИЦИРЕ ПОДОФИЦИРЕ СВЕШТЕНСТВО СПЦ ЈАТАКЕ И ЂЕЦУ СИНОВЕ И УНУКЕ ПАЛИХ ЧЕТНИКА ЧИЈА ИМЕНА САМ ГОСПОД ЗНА МОРАМ ТАКО ПОШТО НЕЋЕ ДА.МИ ОБЈАВЕ ЧИМ СПОМЕНЕМ НЕКЕ ЧЕСТИТЕ СРБЕ И ЉУДЕ ДА ПОНОВИМ НИЈЕСУ ТА ДВА ТЗВ вучића ОД БУГОЈНА МОГЛИ БИ ОНИ БИТИ ОД МИЛОША ОБРЕНОВИЋА ХАРАМБАШЕ ТОМЕ ПЕРИШИЋА ВУЧИЋА ЧИЈИ СУ ПРЕЦИ пошиптарени ТОЛИКО ДА СЕ ЗНА КО КОСИ А КО ВОДУ НОСИ СССС

  Свиђа ми се