АКТУЕЛНО

ПРОТЕСТ за слободу јавног окупљања подржао Војни синдикат Србије – 17.10.2017. у 9 часова


ДОГАЂАЈ НА ФЕЈСБУКУ-  Protiv Diktature

ПОДРШКА СТУДЕНТИМА

Војни синдикат Србије пружа пуну подршку студентима у одбрани својих колега Павла Терзића и Гаврила Вучетића, оптужених да су организатори „Протеста против диктатуре“.

Иако се власт у Србији декларисала да су протести одраз демократије, у сталној су параноји проналажења криваца, за отварање очију народа. Протести који су се одвијали непосредно након председничких избора били су спонтаног карактера и одржани су на достојанствен и ненасилан начин.

Тренд застрашивања, медијског мрака и диктаторског наступа према грађанима је поражавајући и сматрамо да не може донети ништа добро.

Такође сматрамо да је недопустива селективност у оптуживању људи који на демократски начин изражавају своје незадовољство. Ако се већ траже кривци за сва протесна окупљања, а могли смо то видети и на примеру председника Војног синдиката Србије, зашто се нису тражили и организатори „спонтаних“ контрамитинга одржаваних у време протеста Војног и Полицијског синдиката Србије.

Овом приликом позивамо све чланове Војног синдиката Србије да подрже протест испред Прекршајног суда у Београду, Устаничка број 10 дана 17.10.2017.године са почетком у 9.00 часова.

ИЗВОР: ФБ страница Vojni Sindikat Srbije

—————-

16.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић