АКТУЕЛНО

ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ У ПРАКСИ: КОНТРОЛА УМА И ПОНАШАЊА, ЧИПОВАЊЕ, ЗАГЛУПЉИВАЊЕ… Како се кроз медије спроводе масовне манипулације које не видимо голим оком!


Својевремено, Збигњев Бжежински је крајем 1969 године објавио студиију “Технотронска ера“ о начину контроле појединца и друштва употребом савремене технике.

Србија кроз техничка средства комуникација све више добија менталне и духовне „зомбије“ и послушнике свих профила који су у функцији политичких и економских олигархија, стварајући максималну контрролу над јавним мишљењем, потрошњом и духовним поретком. Сведоци смо да су и традиционалне конфесије у Србији, свештеници и владике потпали под моћ, или су и сами деривати моћи друштвених „контролора“. Концепт Новог светског поретка већ је дубоко уграђен у друштвени, образовни и културни систем у Србији, почев од породице, школе, радног места, верских институција до „слободног времена“. Грађани се контролишу и прате преко својих „чипованих“ докумената и предају својих приватних података десетинама разних институција, објашњава угледни новинар и аналитичар Томислав Кресовић.

„Мозак на чипу“ је наслов занимљиве књиге угледног научног новинара у пензији Станка Стоиљовића који открива тајне моћи модерног информатичког доба и утицаја на људски ум. Србија је, наиме, у зони психотронских масовних операција ,почев од контроле времена, али и понашања кроз употребу „паметних“ телефона, преко друштвених мрежа, интернeта, масовне хипнозе преко ТВ емисија све до политичких садржаја. На делу је контрола ума и понашања широких размера која се користи у сфери политике, масовне трговине и кроз рекламе све до облика образовног садржаја и јавне комуникације, тврди Кресовић.

Поред тога преко мобилних телефона и интернета као и јавних камера снима се и „скенира“ шира и ужа јавност у Србији. Политичка сфера у Србији дуго корисити методе контроле понашања, дисциплиновања појединачне и колективне воље грађана Србије од једнопартијског до вишестраначког и монополног поретка. Када се постигну ефекти „контрле ума“ и понашања масовно се користе разних нарколептици, психотици, опојне дроге, алкохол као вид „стимуланса“ на ментални надржај.

Масовни и јавни експерименти „контроле понашања“

На делу су у Србији од раних 2000-тих година „пресликани“ програми из ЕУ и САД као „ријалити програми“, односно програми „уживо“, кроз разне садржаје попут „Фарме“, “Парова“, „Задруге“ и других који у ствари представљају облик комерцијалног, али и политички-државног експеримента у програмима ТВ станица са националном фреквенцијом. Циљ је контрола понашања, мишљења и манипулације учесника у разним програмима по методу Павлова и Скинера и служе не само за „забави“ народа и „појединца“ већ и примену колективне манипулације Орвеловског типа.

Тако се ТВ станице утркују која ће да прави што „атрактивнији“ односно бизарнији програм који ће да покреће разне пориве, нагоне, емоционална стања не само учесника у програмима већ и гледаоца. Моћне ТВ станице преко својих контролних система за праћење програма региструју дубину и масовност програма и тако се утиче на општу контролу понашања, али и мишљења грађана који се касније допунују таблоидним садржајима и полтичким насиљем над мишљењем. Ствара се општа слика масовне „отупелости“ код грађана Србије са смањеном емпатијом која одговора разним облицима притиска управљачке сфере и власти не само у Србији већ и оне споља одакле је „увежен“ програм.

На свим тим програмима који се реализују у Србији, а део су практичних радњи Новог светског поретка и њених креатора стоје тимови психолога, социолога, маркетиншких стручњака који на овај начин праве „мапу ума“ грађана. Све ТВ станице у Србији које праве такве програме увезани су са структурама глобалне моћи не само политичке већ и економске у Србији као и етаблираних структура тз „светске владе“ која постоји у скоро свим државама света па и у Србији. Масовна хипноза и контрола понашања грађана у Србији кроз разне сфере јавног живота се вешто користи за систем политичке владавине и одвлачења пажње ширих друштвених слојева од реалних проблема. Што је шири захват таквих садржаја, јача колективистичка логика, која потире појединца и ствара „усамљену гомилу“ која има све мање менталне и животне снаге да мисли о својој будућности. Та будућност је препуштена владарима, олигархији власти и „инжењерима људских душа“. Онда су могуће све преваре, обмане и лажи власти над грађанима јер постоји тзв. „плитко памћење“ које се користи у политичке сврхе владајуће олигархије.

(Курир.рс / Видовдан, Томислав Кресовић)

***

ПОВЕЗАНО:
*Биљана Ђоровић: Роман В. Jамполски (сајбер експерт) – РАТ ЉУДИ И МАШИНА

*Биљана Ђоровић: Макс Иган – Како победити Нови светски поредак

*Олга Четверикова: Комплетно реструктурирање човека, или шта се крије иза ткв.“Глобалног образовања“

*Олга Четверикова: «Транснационалнe корпорацијe као тоталитарнe сектe» – део 1 (видео)

*Доктор Barrie Trower, бивши агент британске тајне службе: Оно што спремају човечанству је невероватно! (видео)

*Водећи циљ Новог светског поретка: TРАНСХУМАНИЗАМ – пројектовано и програмско уништење људског рода и успостављање роботске цивилизације

*ДА СЕ ПОДСЕТИМО: ШТА ПИШЕ У АГЕНДИ 2030 УН – агенди Новог светског поретка или „одрживог развоја“

*Последње драње коже: Сценарио за масовну отимачину у 2017 – Вучићеви криминални закони против наших живота

*Запад ловац на српске душе: Влајко Пановић, специјалиста медицинске психологије – Како се умртвљује нација и утерује у слепу послушност

*Европска унија је највећа превара 21. века (аргументи и примери)

*ИНФОРАТНИЦИ: Проф. др Светозар Радишић – Деца се програмирају за „смак света“ (видео)

———–

22.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Што је шири захват таквих садржаја, јача колективистичка логика, која потире појединца и ствара „усамљену гомилу“ која има све мање менталне и животне снаге да мисли о својој будућности.
  ++++
  Да, и не треба никада заборавити, сав тај антрополошки шљам, у јавној кући у Немањиној 11 и бедна гованца из ткз. невладиног сектора чији пројекат данас у нашој јадној, опљачканој и окупираној отаџбини реализују ……..

  Američki projekat o „genocidu u miru“ – Planirano zatiranje
  O tome kako će likvidirati Srbe, Ruse i druge pravoslavne slovene, razmišljao je i bivši direktor CIA Alen Dals (koji je na toj funkciji bio od 1953 do 1961 godine). Njegova „strategija“ duboko je zacrtana i u današnju američku politiku prema Srbiji.
  Naime, Dals je tada u svom „elaboratu“ rekao i ovo:
  „…Stavićemo ih u bespomoćan položaj, ismevati se sa njima…Mi ćemo rušiti duhovne vrednosti, vulgarizovati i uništavati osnove narodne moralnosti. Na takav način ćemo rasklimati pokoljenje za pokoljenjem, lovićemo ljude u detinjstvu i mladalačkom dobu, uvek ćemo glavnu stavku da bacamo na omladinu, demoralisati, razvraćati i obeščaćivati je. Napravićemo od njih cinike, vulgarne ljude, kosmopolite. Eto, tako ćemo mi to da uradimo… Malo po malo, mi ćemo odigrati grandioznu po svom obimu tragediju pogibije svih pravoslavnih Slovena, i konačno, nepovratno ćemo ugasiti njihovu nacionalnu svest. Književnost, bioskop i pozorište će proslavljati najniža ljudska osećanja.
  Mi ćemo na svaki način podržavati one koji budu usađivali u čovekov razum kult seksa, nasilja, sadizma i izdaje – jednom rečju svake nemoralnosti. U upravljanju državom, mi ćemo izazivati haos i nered.
  Neprimetno, no aktivno i postojano, pomagati despotizam činovnika, korupciju i neprincipijelnost. Čestitost i pravednost biće ismevani, nikome neće biti nužni i biće smatrani ostatkom prošlosti. Grubosti i naglost, laž i obmana, pijanstvo, narkomanija, izdajništvo, šovinizam i neprijateljstvo prema narodima – sve ćemo to kultivisati u svest ljudi…“.
  U ovoj Dalsovoj zločinačkoj ideji, danas je lako prepoznati sve što se dešava u Srbiji: od najvulgarnijih medijskih ponižavanja nacije, pa sve do beskrupulozne pljačke, izdajničkih vlada i izgubljene omladine.

  https://getosrbija.wordpress.com/2015/05/08/ko-stvarno-upravlja-srbijom-americki-projekat-irenja-demokratije-do-unitavanja-svih-tragova-srbije-i-srpskog-naroda/

  Важно је знати и упознати се на који конкретан начин то припремају и реализују….
  ……… Како зликовци утичу на промену понашања
  Званична публикација Министарства одбране САД под бројем JP 3-13.1 јасно дефинише начине оваквог деловања на следећи начин:

  – Прво се одреди циљна група која се напада информацијом (циљ је да она промени мишљење)
  – Онда се схвати како она види окружење, како размишља (шта сматра добрим а шта не)
  – Анализирају се правила, норме и убеђења циљне групе (у шта верује, чему се нада, како осећа)
  – Оцењује се могућност примене средстава за достизање резултата (на који начин напасти информацијом)
  – Одређује се начин стварања жељеног ефекта (како јој променити мишљење)
  – Доступна средства се пусте у погон (активира се пропагандна машинерија)
  – Стварају се ефекти који делују на циљну групу (негативне емоције, сумње, кризе…)
  – Мења се начин на који циљна група доживљава информације из окружења (промена погледа на свет)
  – Стварају се услови који мењају правила, норме и убеђења циљне групе (промена личних ставова и начина мишљења)
  – Постизање жељеног ефекта (од појединца или групе који су мислили једно створили смо оне који мисле сасвим друго)

  https://stanjestvari.com/2017/02/15/bozic-srbi-ne-bi-ratovali-za-kosovo/comment-page-1/#comment-18133

  а овде су извршиоци њихових планова, најгори шљам са својим тарифама, који ће грађани Србије веома брзо ( надам се ) да почисте великом метлом на ђубриште.
  Где им је и место.
  И да пусте воду.

  https://www.srbijadanas.net/koliko-novca-amerikanci-trose-na-finansiranje-nvo-agenturne-mreze-u-srbiji-i-kome-taj-novac-ide/

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.