АКТУЕЛНО

Руси и Сиријци изненађени: Код џихадиста пронађено најмодерније НАТО оружје


Џихадисти се повукли из града Мејадина, али су за собом оставили читав арсенал оружја

На складиштима Исламске државе у граду Мејадин откривени најновији модели оружја НАТО-а, изјавио је новинарима генерал сиријске војске Хасан Сухејл.

Сиријска војска је запленила највећи арсенал оружја милитаната уз подршку руских ваздушно-космичких снага.

– Требаће нам најмање шест дана како би се извезли сви трофеји које су милитанти ИД оставили овде после свог бегства. Овде има сувише много оружја и различитих комуникационих средстава стране производње – рекао је Сухејл.

Мејадин је био логистички центар са добро организованим системом складишта и фабрика. Након његовог ослобађања трофеји сиријске војске су постали лако и и противтенсковско оружје, артиљеријски системи и гранате, мина домаће производње, као и тенкови и оклопни транспортери који су раније одузети терористима од ирачке војске.

Војници су показали новинарима у Мејадину заплењене телекомуникационе системе, радиолокациону опрему, медицинске приборе и фабрику за производњу дронова са десетак готових беспилотних летелица. Милитанти су их користили за извиђање и прецизно бомбардовање.

Већи део арсенала терориста чини оружје, произведено у државама НАТО-а. Између осталог, на складиштима терориста у Мејадану су пронашли 155-мм хаубицу британске производње, произведену 2011. године.

 

ИЗВОР: ВЕСТИ

————-

24.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »