АКТУЕЛНО

Душко Велковски: О ОДУЗИМАЊу ШЕСТОГОДИШЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ ОД ОБА ЊЕНА РОДИТЕЉА


ЗА БРОЈНА ПИТАЊА ВЕЗАНО ЗА ОДУЗИМАЊЕ ШЕСТОГОДИШЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ ОД ОБА ЊЕНА РОДИТЕЉА

Драга Снежо… Весна, остали моји пријатељи… Snežana JakovljevićВесна Радојловић и сви остали пре свега људи јер мало је људи чини се у шуми људи, драги пријатељи и драги суграђани ХВАЛА од срца на дељењу јер сада све зависи само од свих нас ЗАЈЕДНО!

Хвала свима који су схватили озбиљност ове људске, породичне драме. Хвала свима који су делили и нарочито онима који дају све од себе на један од многобројних начина да се ова неправда исправи.

Ја нисам могао да делим што због заузетости везано за овај случај а и зато што чим је објављен овај случај истога тренутка сам блокиран да било коме дам додатне информације и одговарим на Facebook-у. Уследила је блокада постова, одговора, messanger-а, порука … блокада дељења па чак и лајкова као и за било какву даљу радњу. Разлоге не знам и нисам добио на то одговоре од ове па рецимо друштвене мреже… уложио сам више представки Facebook-у због тога.

Када је објављен упит Центру за социјални рад, постављена питања на начин на који су они једино били вољни да одговоре (а НИКАКАВ одговор није стигао до данашњег дана на НИЈЕДНО ОД ПОСТАВЉЕНИХ ПИТАЊА), урађен је 3 дана пре тога врло темељни интервју са родитељима (петак поподне а пошто је Центар тек радио у понедељак одмах је и реаговано тада).

Тај интервју је био изузетно тежак јер смо сви ми људи од крви и меса, нисмо роботи нити машине, људи смо са емоцијама на првом месту и нема те особе која би остала имуна на праву агонију која се ето и даље дешава са превише траума, превише шокова и превише боли како родитеља и још више самог детета, девојчице од 6 година. То је дакле било у прошли петак и разговор је снимљен у потпуности све са детаљима овог несвакидашење (али сада јасно видимо да има још таквих случајева на жалост који до сада нису били познати јавности).

Чим је завршен разговор са родитељима уследило је прегледање свих списа и комплетне документације. То се радило врло студиозно због осетљивости материје нарочито пошто се ради о малом детету, девојчици али и врло професионално и стручно.

Укључио се цео тим правника па чак и једна врло респектабилна госпођа Судија, прегледани су сви списи и документа више пута.

Дакле укључили су се правници али и врхунски новинари из земље и света па и читаве редакције – сви смо дошли до апсолутно истих закључака и до пуне и праве истине.

Уследила је затим радијска емисија а ову причу је пренео и угледни Facebook Reporter Србски ФБ Репортер- ИНФО који увек екстремно брзо реагује и који је увек на правој страни – страни истине. Миодраг Новаковић и госпођа Биљана Диковић лавовски се боре већ толико дуго година да не само информишу ово друштво већ и да наше друштво буде достојно живота сваког човека и сваког грађанина. Посебно су осетљиве теме деце и ту је GETO SRBIJA дао огроман допринос врло квалитетним информацијама шта се заправо дешава низом чланака – њихов допринос је несумњив и за сваку похвалу.

Ускоро ће цео случај изаћи и у штампаном издању врло респектабилног медија који то и јесте а на овом случају даноноћно ради један од несумњиво врхунских новинара и очекујте већ у следећи четвртак врло детаљан и врло квалитетан чланак – шта нам се заправо дешава! Ако се тираж распрода већ по изласку – знајте да то није случајност.

Колико већ данас преузеће га редакције од Словеније до Македоније а затим и медији у иностранству.

ДА СЕ ПОНОВИ у кратким цртама:

Дете је одузето БЕЗ ИКАКВОГ документа 03.10.2017. године упадом 3 раднице за социјални рад Звездара у 08:00 часова ујутро у стан родитеља уз асистенцију полиције и буквално отели девојчицу из руку родитеља (уз употребу силе) не дозволивши им при том ни да се поздраве са својим дететом, својом ћеркицом од 6 година.

Документа ЗА ОДУЗИМАЊЕ ДЕТЕТА су урађена тек НАКНАДНО а потпуно су нејасна, препуна Законских пропуста и рупа, ПОЗИВАЈУ СЕ НА ЧЛАНОВЕ ЗАКОНА КОЈИ НЕ ПОСТОЈЕ, дакле читав низ повреда Закона како у формално правном а још више у материјално правном смислу.

Упали су у стан без судске одлуке, претходног поступка и без икаквог папира тј документа и једноставно однели девојчицу.

Не постоје речи које би описале тај разговор, родитељи се једноставно морају видети и чути.

Из тих разлога Радио Сербона синоћ је направила емисију где је поред родитеља гостовао и чувени борац за породицу и породичне вредности али и врхунски стручњак за породично право и породичне односе и права деце и родитеља Dragan Sredanovic, водитељ је била сјајна Sneza Terzic.

Емисија је ишла УЖИВО у 18:00 часова али због великог интересовања јавности емитована је и реприза у 23:00.

Чим техничка екипа Радио Сербоне upload-ује емисију а урадиће то врло брзо надам се већ у току дана комплетну емисију са сведочењем родитеља али и образложењима самог поступка и докумената – моћи ће сви да погледају на YouTube каналу.

Надаље у медијима, домаћим и страним, електронским и штампаним.

Овога пута морамо сви стати као један организам јер ПРАВО је настало од ПРАВДЕ као од своје мајке.

Несумњиво је да ће ово мало од 6 година као и њени родитељи носити трауму за цео живот. Данас они, а сутра свако може бити на реду. Ако основне постулате иоле цивилизованог друштва не брани држава која то више дакле није ни у фрагментима – онда ми више немамо права да жмуримо пред очигледним неправдама које се дешавају пред нашим очима и у нашем дворишту.

Duško Velkovski

*Не смемо огрешити душу и не захвалити се на помоћи врло стручним особама а које су и саме не само уочиле овај случај већ дају све од себе да се очигледна неправда исправи, да правда угледа светлост дана и да се овој девојчици и њеним родитељима врати осмех на лице иако су родитељи и нарочито девојчица истраумирани за цео живот. Дакле, има особа које не желе да буду експониране али једноставно не могу и неће да гледају агонију кроз коју ова породица пролази. Њихов стручни допринос је немерљив …

***

***

ПОВЕЗАНО:

*АГОНИЈА! Градски центар за социјални рад ОДУЗЕО ДЕТЕ РОДИТЕЉИМА! – Дан двадесети…

——–

26.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Ово је класична отмица детета и уједно пробни балон. Следи свим нормалним родитељима, ако то не спречимо организованим отпором. Треба да овај случај буде повод да се организује један сверодитељски протест! Евроунијатски режим преко Центра за социјални рад легализује трговину нашом децом! Устанак или нестанак!

    Liked by 1 person