АКТУЕЛНО

Мир с тобом добри Човече: Добитник „Повеље части“ магазина „Геополитка“ проф. Едвард Херман


Едвард Херман

Магазин „Геополитика“ први пут је ове године доделила „Повељу части“ за изузетна достигнућа у одбрани истине, слободе и правде у контексту Србије. Први добитник „Повеље части“ је Едвард Херман, професор емеритус на Вартоновој школи економије и Аненберговој школи за комуникације Универзитета у Пенсилванији, који је декодирао „политику геноцида“ (пропагандно и институционално претварање свог непријатеља у геноцидног убицу) коју је Запад на челу са САД довео до врхунца у случају Срба користећи све ресурсе како би Срби били осуђени за геноцид због „Сребреничког масакра“ из јула 1995, као и ратова у Босни и Херцегоцини и на Косову и Метохији,  да би потом кренуо да прекраја прошлост по мери свог циља уз свесрдну и апсолутну подршку политичког естаблишмента који су тамни коридори моћи инсталирали у херојској и непобедивој Србији.

Текст „Повеље части“ гласи:

„Додељујемо Вам „Повељу части“ као специјално признање за вашу јединствену научну истрајност у декодирању праве природе ратова у Југославији и фабрикованог  „геноцида“ у Сребреници. Ваш рад  остварио је трајни утицај на ширење научне истине.  Упркос нападима које сте трпели и неправди којој сте били изложени, непоколебиво сте стајали у одбрани истине и правде. Не можемо вам се довољно одужити.

Certificate of Honor Presented tо Professor Edward S. Herman:  We present you with this special recognition for your inimitable scholarly perseverance in dissecting the true nature of Yugoslav wars and the fabricated „genocide“ in Srebrenica. Your work has had an everlasting impact on the dissemination of scholarly truth. Despite the personal cost and in the face of iniquity, you have stood firmly in the defense of truth and justice. We could not thank you enough.

Студија „Сребренички масакр, Чињенице, Контекст, Политика“, коју је Едвард Херман написао са сарадницима: Филипом Корвином  (Phillip Corwin), Џорџем Богданићем (George Bogdanich) Тимом Фентоном (Tim Fenton), Џонатаном Рупером (Jonathan Rooper), Џорџем Самуелијем  (George Szamuely), Мајклом Манделом (Michael Mandel) и Филипом Хамондом (Philip Hammond) декодира „највећу пропагандну лаж епохе“: разара мит о Сребреници као парадигми српског зла;  испитује контекст, опште и војне околности које су условиле пад Сребренице; улогу МКТЈ у имопстирању званичног наратива о догађајима у Сребреници јула 1995; методологију  уцењивања и застрашивања сведока, улогу Уједињених нација у установљавању званичног наратива и медијску форматизацију перцепције јавности Запада којом је обезбеђена подршка за агресију на Југославију и потоње неоимперијалне орвелијанске ратове који су улседили.

Професор Едвард Херман, један је од највећих интелектуалаца нашег времена. Бројне студије, од којих је многе написао са Ноамом Чомским (Noam Chomsky), блиским пријатељем и савезником, прецизно детектују неуралгичне тачке система у коме је успостављено деловање пропагандног модела у спровођењу империјалне политике: Производња Сагласности, Ваингтонска веза, Политичка економија масовних медија (написана са Ноамом Чомским); Глобални медији; Мит о либералним медијима; Испод хипокризије: декодирање вести у доба пропаганде – студија која садржи и речник двоструког говора деведесетих. Студије Едварда Хермана убедљиво су демонстрирале неограничен капацитет медија, интелектуалне елите као и јавности да подрже агресије, тероризам и геноцид, сваковрсне злочине против човечности које уз свеопште кршење међународног права и норми спроводи империјална машина са НАТО пактом као “империјалним пит булом”.

Студије Политика геноцида и  Масакар у Сребреници: Докази, Контекст, Политика, представљају разорну анализу којом се у потпуности открива методологија неоимперијализма као највишег стадијума бешчашћа.

***

Овом објавом се на неки начин, с дужном пажњом, опраштамо са нашим великим пријатељем, који је сада са анђелима… ХВАЛА у име србског народа часном професору Едварду Херману за све добро што је својим ликом и делом учино за србство и истину о нашем страдању.

***

ПОВЕЗАНО:
*Едвард Херман и Дијана Џонстон у емисији Контрапункт аутора Биљане Ђоровић

*ХЕРМАН: „Покољ у Сребреници“ – велика политичка обмана

*Е. С. ХЕРМАН: Сребренички „крунски сведок“- Поражавајућа истина о карактеру Хашког Трибунала!

14.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.