АКТУЕЛНО

Резултат ПРОТЕСТА: Радницима Поште милијарда динара, сваком по 13. плата


Са недеваног протеста радника Пошта

Влада Републике Србије на данашњој седници усвојила је Одлуку Надзорног одбора ЈП „Пошта Србије“, Београд о расподели добити за 2016. годину. Како је саопштено из Владе Србије, од укупне нето добити за прошлу годину у износу од 3,47 милијарди динара, у републички буџет биће уплаћено 2,4 милијарде, док ће се 950 милиона исплати запосленима.

То значи да ће сваки радник добити по једну своју просечну зараду, чиме се наставља вишегодишња добра пракса у Пошти Србије да запослени учествују у расподели добити, што је својеврсни вид стимулације али и захвалности за допринос који су дали у постизању добрих пословних резултата.

Овакав исход је уследио након конструктивног и аргументованог разговора премијерке Ане Брнабић, министра Милана Кркобабића задуженог за координацију рада јавних предузећа и в.д. директора Поште Србије Мире Петровић, а након тога и на заједничком састанку са представницима два репрезентативна синдиката у овом јавном предузећу – Синдиката ПТТ Србије и Синдиката ПТТ „Независност“.

Напомиње се да су овим чином испуњени кључни захтеви обе репрезентативне синдикалне централе у Пошти Србије, с тим што је започета и додатна анализа могућности за повећање плата, како би се изнашао најбољи модел за побољшање социјалног и материјалног положаја 15.000 запослених у Пошти Србије.

Посебно се истиче да ЈП „Пошта Србије“, за разлику од већине јавних предузећа не користи средства из буџета и максималним ангажовањем 15.000 запослених остварује одличне пословне резултате и значајна средства уплаћује у буџет Србије.

„Обавештавамо јавност да је услед незаконите блокаде рада Регионално поштанско логистичког центра Београд, који представља жилу куцавицу ЈП „Пошта Србије“, дошло до вишедневног прекида процеса рада у делатности од општег интереса, која је поверена нашем предузећу, на који начин је нанета велика штета због кашњења при уручењу пошиљака“.

Додаје се да Стручне службе Поште Србије интензивно раде на сагледавању директне и индиректне штете коју је предузеће претрпело услед вишедневне незаконите блокаде рада Регионалног поштанско-логистичког центра Београд, због чега се према учесницима предузимају све законом предвиђене мере како би такво понашање било санкционисано.

ИЗВОР: ВЕСТИ

***

ПОВЕЗАНО:

*ПРОТЕСТ: Радници Пошта Србије поручили да неће одустати од захтева, почиње прикупљање потписа за тоталну обуставу рада

———-

15.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.