АКТУЕЛНО

Проф. др Љубомир Т. Грујић: КАКО ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВО? ШТА ДА СЕ УЧИНИ ДА СЕ ОВО ЗАУСТАВИ?


Пише: Проф. др Љубомир Т. Грујић
20.11.2017.

***

ССНО „СРБИ НА ОКУП“ uredniksrbinaokup@gmail.com и
СРБски ФБРепортер  redakcija@facebookreporter.org

 

Поштовани уредници,

Бићу вам веома захвалан ако објавите следећи текст у целости вашим читаоцима а у вези данашње Конференције за новинаре у организацији СНО „СРБИ НА ОКУП“, (објављеног текста и снимка на СРБском ФБРепортеру), и мог следећег питања на конференцији:

КАКО ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВО,
ШТА ДА СЕ УЧИНИ ДА СЕ ОВО ЗАУСТАВИ?

На предлог професора Зорице Драгић да се смени председник Александар Вучић,  његово преосвештенство владика Артемије је питао КАКО?

Да бих објаснио ситуацију у којој се налазимо, а која није свима позната, одлучио сам да говорим (видети снимак). Сад желим до краја и потпуно да је објасним:

 1. Народној скупштини је још 16.06.2017. био поднет предлог да покрене уставни поступак за разрешење Александра Вучића
 1. Народној скупштини су 17.10,2017. достављени нови докази за неопходност покретања тог поступка без даљег оклевања

Тада је од Скупштине тражено, ако не покрене тај поступак, да одговори јавно на питање:

Шта проглашени председник Републике
Александар Вучић
треба још противуставно да учини
па да Народна скупштина без одлагања покрене уставни поступак његовог разрешења?

 1. Пошто Скупштина не одговара, а ситуација постаје све критичнија, њој је по трећи пут поднет  допис с обавештењем да је сам председник Вучић пружио тражени доказ да треба да буде смењен и поновљен је предлог Скупштини да покрене поступак разрешења председника Александра Вучића
 1. То је важно да се зна јер је Уставни суд заузео став да он може да разматра предлог за разрешење председника Републике једино ако то тражи Народна скупштина: страна 1, страна 2.
 1. Пошто Народна скупштина не покреће тај поступак јер њоме влада председник Српске напредне Странке Александар вучић преко њених посланика и посланика коалиционих партнера, на инсистирање водитеља и присутних да поставим питање, поставио сам питање дато у наслову овог текста:

КАКО ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВО,
ШТА ДА СЕ УЧИНИ ДА СЕ ОВО ЗАУСТАВИ?

Како у нашој стварној ситуацији?

 1. Желим да јавно сад одговорим на ово питање, јер нас је одговор др Марка Јакшића вратио на предлог професора Зорице Драгић. Зато то није био одговор ни на питање владике Артемија, те ни на моје питање.
 1. Према Уставу, члан 108, Народна скупштина је обавезна да распише референдум на захтев најмање 100.000 бирача о питању из своје надлежности, у складу са Уставом и законом, а међу тим питањима је разрешење председника Републике. Значи, народ може једино на тај начин уставним и мирнодопским путем да обавже Народну скупштину да учини први чин ка разрешењу председника Вучића, а то је да Скупштина распише референдум о питању:

Да ли Александар Вучић треба да буде разрешен
функције председника Републике Србије?

 1. До сада је у јавности изнето толико много разлога да он треба да буде разрешен, да све даље дискусије у оквиру «унутрашњег дијалога» проглашеног председника Републике Александра Вучића само њему обогаћују ореол демократе, али немају ефекта.
 1. Нисам члан ни једне политичке организације. Члан сам једино Свeсрпске народне организације «СРБИ НА ОКУП» и стручне организације САУМ у Србији (у иностранству сам члан само научно-стручних организација). Немам финансијска средства да сам организујем то потписивање.  Зато сам упутио предлог председнику Републике и председнику СНС да он или сам или са члановима СНС тражи од Народне скупштине расписивање референдума по том питању.
 1. Сви моји ранији покушаји да побудим народ да потписује овакве предлоге су били неуспешни. Ни једна странка их није подржала. Ја не могу то да организујем. 
 1. Да ли може СНО «СРБИ НА ОКУП» сама да организује то потписивање, или да окупи друге организације тако да се до 01.01.2018. скупи преко 100.000 пуноважних потписа за расписивање референдума по напред наведеном питању?
 1. Ако ни СНО «СРБИ НА ОКУП» не може то да организује има ли у овој Србији данас организација које би организовале и финансирале јавно потписивања за расписивање референдума по наведеном питању у тачки 7 и да то буде завршено до краја ове године?

Још једном се захваљујем на добијеној речи на Конференцији за новинаре СНО «СРБИ НА ОКУП» одржаној данас, понедељак, 20.11.2017. у 11ч. у Прес центру, Кнез Михаилова 6, Београд, и вама, поштовани уредници на пажњи овом тексту.

Београд, 20.11.2017. година

Др Љубомир Т. Грујић, професор у пензији
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд

__________

ЕРП у егзилу, Срби на окуп и НП Отаџбина – Конференција за новинаре поводом започетог тзв. унутрашњег дијалога (видео)

7 replies »

 1. КАКО ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВО, ШТА ДА СЕ УЧИНИ ДА СЕ ОВО ЗАУСТАВИ?
  ++++
  Већ сам поштовани докторе више пута одговарао на Ваше петиције а ево сада и на Ваше питање.
  Прво на тему референдума који покрећете.
  Моје скромно мишљење о легитимности „ референдума „ гласи: у логору где он именује „ изборну комисију „ ; где његови људи руководе штампањем и дистрибуцијом гласачких листића до „ гласачких места „ ; по списковима у којима је на десетине хиљада наших суграђана одавно испод земље а оних побеглих главом без обзира са својом децом напоље из логора а којима је онемогућено право „ гласања „ зато што се зна због кога су побегли главом без обзира ; на његовом медијима од ујутро до поноћи где само што није читао временску прогнозу; где његови људи на локалу бирају изборне комисије које уз помоћ његове полиције ( у цивилу 20-30 метара од „ гласачког места ) контролишу гласање; уз огроман број оних који раде у јавним службама а листић са заокруженим бројем морају да покажу његовим гадовима пре него што уђу иза паравана и када се сви ти листићи „ гласалих „ поново враћају његовој изборној комисији, која их „ броји „ и проглашава коначне резултате, у ЛЕГИТИМНОСТ ТАКВОГ РЕФЕРЕНДУМА, ВЕРУЈЕМ И ЈАВНО ИСПОВЕДАМ, МОГУ ДА ПОВЕРУЈУ САМО ОМЕТЕНИ У РАЗВОЈУ……… тачка.

  На тему коју сада покрећете Вашим питањем мој предлог и одговор гласи:
  Ј Е Д И Н И Н А Ч И Н ( могуће да грешим ), да грађани наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине почисте сав тај антрополошки шљам коме се Ви са уважавањем обраћате не зависи од њихове добре воље.
  Зависи само и једино од чињенице кад и колико грађана у овом логору ће се сетити и организовати и узети своју и судбину своје јадне дечице у своје руке.
  И у складу са чланом два * Устава почети борбу за слободу и ослобођење.
  А после ослобођења верујем да ће бити правог посла и за Вас у новој Народној влади.

  *Носиоци суверености
  Члан 2.
  Сувереност потиче од грађана који је врше референдумом, НАРОДНОМ ИНИЦИЈАТИВОМ и преко својих слободно изабраних представника.
  Ниједан државни орган, политичка организација, група или појединац не може присвојити сувереност од грађана, нити успоставити власт мимо слободно изражене воље грађана.
  https://facebookreporter.org/2017/11/10/smenite-av-bez-odlaganja/

  а повод за почетак борбе за слободу и ослобођење сам предложио после његовог интервјуа када је рекао:
  „То је мој задатак, то је мој посао, и ја ћу га обавити!“, каже Александар Вучић.
  http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-na-beogradskom-bezbednosnom-forumu-predlazem-unutrasnji-dijalog-kako-bi-zahteve-srbije-priblizili-realnosti-srbija-ce-uvek-podrzavati-teritorijalni-integritet-bih-zajedno-sa-rs.html
  ++++
  То је већ познато.
  А требало би, прво у ударном термину на тв са националном фреквенцијом грађанима наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине приказати филм који је маја 2008 године снимила Војно-безбедносна агенција.
  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06
  О најгорем антрополошком шљаму који је од крволочних убица србских грађана примио аванс и два пута задатке за оно што и данас раде, потпуно уништавање наше отаџбине.
  А онда када грађани виде ту банду на делу, биће им све јасно. И онима заблуделим који још увек верују у његове лажи, и свим осталим грађанима. Оним истераним из давно опљачканих фабрика, оним који са најмлађим члановима породице обилазе контејнере не би ли преживели наредни дан.
  Када сви они, и милиони других грађана виде резултат деловања те крволочне банде, онда ће и они знати шта је њихов задатак, онда ће и они знати шта је њихов посао, онда ће и они знати ко ће тај посао обавити.
  Када они почну да раде свој посао, када они почну да пуне затворе са тим шљамом, онда ћемо имати и правну државу и институције које ће почети да раде свој посао. Онда ћемо имати и јавну кућу у Немањиној број 11 у распадању и бежанији „ стручњака „ који су саучесници банди у уништавању наших живота.
  Онда ћемо имати праву и једину прилику да ослободимо своју отаџбину.
  И да пустимо воду.
  Постоји само један избор.
  Ми, са нашом јадном дечицом или они !

  Свиђа ми се

 2. Шта каже Др Јакшић, има ли 50.000 срба на Косову и Метохији или су сви у Српској листи?
  Неће Вучићева Скупина донети одлуку да потпише и милион људи!
  Нада у госп Артемија је реална, али ће га ухапсити или ликвидирати.
  Време је опасно по живот.

  Свиђа ми се

 3. Професор Др. Љубомир Грујић је несумњиво честит и добронамјеран човјек кога очигледно мучи ово ненормално стање у Србском народу, као и огромну већину честитих и родољубив Срба.

  Али, сви ови захтјеви такозваној „Народној скупштини“ као и петиције, изгледају много наивно. Тражити од злочинца и џелата да се изајсни по питању злочина који је починио према народу и да сам себе казни због тог злочина је просто смијешно.

  Они који су спремни да брутално краду изборе, крше устав, гурају преко сто хиљада наших сународника у руке шиптарским терористима, неће се обазирати на било какве петиције па макар биле потписане и од сто хиљада људи.

  Свиђа ми се

  • Душко апсолутно сте у праву, они разумеју само диктат силе и ништа више, све остало је замајавање и губљење времена.

   Треба изаћи на улице, па или их натерати да раде у интересу народа, или их отерати са власти, сем овог начина друге алтернативе не постоји за ту сорту људи .

   ЕРП у егзилу има снагу да изведе народ на улицу у пристојном броју, а прикључили би се Срби Косовци то би већ био респектабилна бројка људи.

   У Београду има много незадовољних људи и они би се прикључили, као и многи синдикати, јер ником ко поштено ради и живи од рада није добро.

   Можда би смањили сујете и лидери националних покрета и прикључили се, и ето снаге за преокрет, све је тако близу и ту око нас, али треба се окупити, организовати и направити стратегију.

   Само неко неукаљан и од ауторитета би могао да окупи народ око себе. Ту првенствено мислим на влад. АРТЕМИЈА, СНО – СРБИ НА ОКУП и лидере са КОСМЕТА, као и часни рано пензионисани официри треће Армије и приштинског корпуса.

   Подршка тих професионалаца је неопходна, ова отуђена власт не би представљала неки проблем, и они нису проблем, то су кукавице, али сила која стоји иза њих, е то је већ озбиљна прича, а њима се могу супроставити само прекаљени професионалци из обавештајне и контраобавештајне службе, који су показали да то могу

   Бојазан коју у свом коментару износи брат Врачар: Да би вл.Артемије у том случају био ликвидиран или ухапшен не стоји, он би уколико би се родољуби из тих служби прикључили а то би се сигурно десило, био би комплетно заштићен и безбедоносно покривен, не само он већ и сви који би се наметнули као вође. И на крају, протести би били пацифистички и посве ненасилни.

   То је једино РЕШЕЊЕ за ову ситуацију, свакодневне ЛИТИЈЕ на улицама Београда за спас народа и Државе у одбрани КОСМЕТА, као неотуђивог дела Србије.

   Не треба изгубити из вида да ЕРП у егзилу има преко стотину монаха, монахиња и свештеника – то је Божја сила и та сила, уз верни народ, може учинити чуда, а Бог ће тада помоћи, јер ће имати коме.

   Забијати се у катакомбе кад вам отимају душу, тј Космет и не реаговати, је издаја БОГА, издаја Православне вере и издаја наших светих предака!!!

   Излаз из ове ситуације је излазак на београдске улице, све остало је замајавање, опортунизам или чак саучествовање нечињењем! Размислите добро о овоме…

   Свиђа ми се

 4. ИЗ КАТАКОМБИ НА БЕОГРАДСКИ АСФАЛТ И МОЛИТВЕНА ЛИТИЈА ДАНИМА НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА СА НАЈМАЊЕ 50.000 ВЕРНИКА, А ТО МОЖЕ СА СВОЈИМ МОНАШТВОМ ДА ОКУПИ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ И СРБИ НА ОКУП И УСПАВАНИ БЕОГРАД ЋЕ МОЛИТВЕНО ДА СЕ ПРИДРУЖИ.

  ТО ЈЕ РЕШЕЊЕ ЗА ОВУ СИТУАЦИЈУ!

  Свиђа ми се

 5. ИЗ КАТАКОМБИ НА БЕОГРАДСКИ АСФАЛТ И МОЛИТВЕНА ЛИТИЈА НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА СА НАЈМАЊЕ 50.000 ВЕРНИКА, А ТО МОЖЕ СА СВОЈИМ МОНАШТВОМ ДА ОКУПИ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ И СРБИ НА ОКУП И УСПАВАНИ БЕОГРАД ЋЕ МОЛИТВЕНО ДА СЕ ПРИДРУЖИ.

  ТО ЈЕ РЕШЕЊЕ ЗА ОВУ СИТУАЦИЈУ!

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.