АКТУЕЛНО

Кинеска државна CCTV приказала злочине НАТО у Србији – видело 100 милиона људи


Емисије о посљедицама бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом на кинеској националној ТВ.

Проблем осиромашеног уранијума и драматични подаци о броју умрлих од рака на југу Србије због посљедица НАТО бомби, нашао се на кинеској националној телевизији! Прва два од шест документарних прилога о посљедицама бомбардовања ракетама са осиромашеним уранијумом током 1999. године, емитована су јуче у веома гледаној информативној емисији кинеске телевизије CCTV.

Претпоставља се да је драматичне сцене, исповијести и број људи које је покосио канцер на југу Србије видјело око 100 милиона људи!

Док кинески водитељи најављују прилог, износе драматичне податке – сваке године у Србији око 33.000 људи оболи од канцера, да 22.000 обољелих годишње изгуби битку са овом опаком болешћу, као и да сваког дана у Србији једно дијете добије овакву дијагнозу. Огроман кинески аудиторијум могао је да сазна да се малигне болести код нас јављају у све ранијем узрасту и да много краће трају, да преко 80 одсто њих завршава – смрћу.

Новинарка Занг Јинг је са екипом CCTV током августа снимала овај материјал за документарни прилог, на крајњем југу Србије и Косову и Метохији. По ријечима адвоката Срђана Алексића, једног од саговорника прилога, али и заступника око 1.000 житеља из села у околини Врања који су обољели од карцинома, добро је што је српска истина и мука коначно допрла до ушију грађана највеће нације.

– Више од мјесец дана прије објављивања, овај прилог је са изузетном пажњом најављиван на кинеској телевизији, а новинарка Занг Јинг се истински саосјећала са саговорицима и патњом људи које је упознала на југу Србије. Рекла је да је ово „највећа“ прича у њеној досадашњој каријери – каже Алексић.

По још два прилога биће емитована у два наредна дана. Они ће приказати да је пронађена узрочно-посљедична веза између бомбардовања уранијумом током 1999. године и великог броја обољелих од рака.

Током НАТО бомбардовања, велики број пројектила са осиромашеним уранијумом испаљен је на телевизијски репетитор на брду Пљачковица, на километар ваздушном линијом од Врања. Са више стотина пројектила гађана су подручја села Братоселце, Буштрање, Боровац и Рељан. Процјењује се да је избачено чак 15 тона осиромашеног уранијума на југ Србије и Косово и Метохију.

– У ова четири села је од бомбардовања до данас умрла 861 особа, а од тога од рака чак 80 одсто – каже Алексић, коме је од рака прије годину дана преминула и мајка Алтана Алексић из села Буштрање.

– У питању је запрепашћујући податак, јер ово је иначе крај без индустрије. Сматрам да нарочито интелектуалци, ми адквокати не смијемо да ћутимо на сва ова сазнања.

Да постоји веза између бомбардовања пројектилима са осиромашеним уранијумом и повећаном стопом смртности од канцера на југу Србије, потврда нам је и велика одштета исплаћена породицама италијанских војника из састава Кфора – објашњава Алексић.

-Њих 47 је умрло након боравка на Косову, на мјестима која су такође бомбардована осиромашеним уранијумом.

Помоћ из Русије

Недавно је одржана Скупштина међународне асоцијације руских адвоката, који раде у 65 земаља и заступају своје суграђане – каже Алексић. – Руски адвокати желе да помогну и имаћемо у свим земљама гдје будемо слали тужбе, њихову подршку. Споразум о сарадњи смо потписали. Наредних дана ћу посјетити Индију и тамо потражити подршку.

Спремају тужбе

У прилогу за кинеску телевизију, Срђан Алексић је рекао да се спремају тужбе против свих 19 земаља које су, као чланице НАТО, учествовале у бомбардовању Србије, за материјалну и нематеријалну штету.

– План је да у наредне двије године спремимо прву тужбу за свих 19 земаља, а циљ је да одговорне земље покрију трошкове лијечења обољелих од рака, које је изузетно скупо, а породицама оних који су изгубили живот, плате одштету – каже саговорник.

ИЗВОР: РТРС

———–

ПОВЕЗАНО:

*

*Италијански војни лекар: Наши војници на Косову су бар до 2016. године пили канцерогену воду

*Србија на другом месту: Објављена листа земаља које су највише гађане америчким „томахавцима“

*IARC (The International Agency for Research on Cancer): Алармантан податак – Србија прва у Европи по броју деце оболеле од рака!

*Проф. др Слободан Чикарић: „Милосрдни анђео“ на Балкану – Уранијум, „прљави рат“ и рак (видео)

*Др Даница Грујичић: НАТО је против Србије водио нуклеарни и хемијски рат

*Проф. Саша Живић: Јенс и озрачена погача

*Емисија „СИЛЕН“ Биљане Ђоровић: Др Мирјана Анђелковић Лукић – СРБИЈА ЈЕ БОМБАРДОВАНА МИНИ АТОМСКИМ БОМБАМА, немачки научник др Габријел их је назвао „Мини Хирошиме“

*

*

*Биљана Диковић: Осиромашени уранијум којим су НАТО/ЕУ/САД ЗЛОЧИНЦИ бомбардовали Србе по мишљењу „стручњака“ има својство „витамина за ојачање имунитета“…

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

————–

25.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић