ДРУШТВО

НП Отаџбина: Зашто председник Србије жури да што пре потпише капитулацију


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Пре пар дана Александар Вучић је изјавио да Србија не може да уђе у Европску унију ако не потпише свеобухватни мировни споразум са сепаратистима у Приштини. Од великог броја европских званичника чули смо да свеобухватни споразум између самопроглашене републике Косово и Републике Србије треба да буде потписан када се затворе сва поглавља.

Ако челници Европске уније сматрају да Србија неће у њу ући пре 2025. године, поставља се питање зашто председник Србије жури да што пре потпише капитулацију и сепаратистима у Приштини изручи јужну српску покрајину. Разлог је једноставан. Да би избегао увођење санкција Русији он Западу нуди Косово и Метохију.

Политичко шибицарење српског председника обиће му се о главу, јер је Америци данас важније да Русију протера са Балкана него чак и да Србија призна „Косово“ као посебну државу. Они (Амери) претпостављају да је Косово њихово јер су базе НАТО пакта у јужној српској покрајини, тако да им сада Косово није приоритет. Оваквом политичком трговином српски председник на крају ће морати и да се одрекне Косова и Метохије и да Русији уведе санкције, јер као марионета он је доведен да штити америчке а не српске националне и државне интересе.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ позива актуелну власт да престане да води издајничку политику, да не удаљује КиМ од Србије и да испуни обећање које је Александар Вучић још ранијих година дао Москви, а то је да руском хуманитарном центру у Нишу дâ дипломатски статус. Без подршке Руске Федерације Србија не само што неће моћи да сачува Косово и Метохију него је и опстанак саме Србије доведен у питање.

Прави пример за Србију мора да буде Сирија која је ослањањем на Русију сачувала своју државу.

 

ПС:

Изјава Милорада Додика председника Републике Српске, да ако Србија призна самопроглашену републику Косово и Републике Српска ће то да уради, је зачуђујуће срамна. Међу бањалучком елитом, којој се приклања и Милорад Додик, влада мишљење да Србија треба да се одрекне Косова и Метохије јер је оно изгубљено и да сву енергију усмери према Републици Српској и да њу припоји. У преводу то значи да се срећа једног дела српског народа гради на несрећи другог дела српског народа. Из тог разлога је Милорад Додик подржао Вучићев Бриселски споразум, избор Рамуша Харадинаја за председника «Косова» као и перманентно гажење званичког Устава Републике Србије од стране председника Александра Вучића.

Јадно, тужно и жалосно!

 

Косовска Митровица
25.11.2017. године

 

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

3 replies »

 1. БРАТЕ ДУШКО ЈЕДИНИ ЈЕ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ ЧЕСТИТИ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ И МЛАДЂЕ ВЛАДИКЕ МАКСИМ НАУМ НИКОЛАЈ КОЈЕ СУ ВОДЂЕ СРБДКОГ НАРОДА КА СРБИН ХЕРЦЕГОВАЦ ПОНОСАН САМ НА ЧЕСТИТЕ ВЛАДИКЕ КОЈЕ СУ НА ПРАВОМ ПУТУ СССС

  Свиђа ми се

 2. Па жури да му тата Мусљиу не умре пре него што успе да одради све аманете које му је задао.

  Труди се да тата Мусљиу умре поносан на њега.

  Свиђа ми се

 3. „Ко се одрекне свога једног, да би сачувао своје друго, на крају губи оба!“- ову просту чињеницу није схватио покојни Милошевић пе ја предао Републику Српску Крајину. Не схвата је ни Додик. Као што се Србија некада требала бранити у Книну, Србија и Српска се данас бране на Космету! Одрекнемо ли се Космета, убрзо остајемо и без Републике Српске, Рашке, Сјеверне Србије а послије тога слиједи и уништење преостале територије насељавањем Арапа, Рома и кога све не. Никаквог свођења Србије на Београдски Пашалук неће бити! План је потпуно уништење српског националног бића и ко ово до сада није схватио, треба да се пресабере што прије.

  Што се Милорада Додика тиче, његова најновија изјава, може да зачуди само неинформисане или оне који упорно одбијају да прихвате тако очигледне чињенице. Овдје ћу навести само неколико ствари које је у протеклих неколико година рекао/урадио Милорад Додик а које су јасан показатељ да он није свјестан да не водимо рати против крви и меса већ против духова злобе у поднебесју како нам јасно говори Свето Писмо:

  1. Својевремено је тврдио да се у Сребреници десио геноцид: https://www.youtube.com/watch?v=7cDvqslXC3M
  2. Подржавао је изградњу споменика римском јеретику и злочинцу папи у Бања Луци:
  http://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/spomenik-papi-jovanu-pavlu-ii-u-banjaluci/753ylc7
  3. Учествовао је на отварању Ферхат пашине џамије заједно са Епсикопом Јефремом. Није им тамо било мјесто!

  4. Залагао се за стварање хрватског ентитета у Босни и Херцеговини.
  5. Добар је пријатељ херцеговачког бискупа Григорија Дурића.
  6. У многим наступима изражавао је своју носталгију за титовом Југославијом. Ко је једом у срцу истински волео титову Југославију, никада истински неће вољети Србију!

  Овај кометар није против Миле Додика (опозиција у РС је много пута гора), већ реално сагледавање ствари и упозорење да је одрицање од Космета и шуровање са Ватиканом претеча уништењу преосталих српски земаља и српског националног бића!

  Док се ми као народ не одрекнемо Космета у срцима својим, нико нам га отети не може!

  Свиђа ми се