АКТУЕЛНО

ТРИБИНА у НИШУ: Расправа – аргументима о присилној вакцинацији (видео)


У Нишу, 25.11.2017. у организацији Еколошког покрета Ниша, одржана је јавна дебата о (не)обавезној вакцинацији. На трибини су говорили: проф. др Јелена Војиновић, др Јована Стојковић, проф. др Зоран Величковић, др Марко Марјановић и Иво Струјић, адвокат. 

Супротстављених ставова, повремено и жучно, расправа је постигла циљ и отворила ово веома важно, а контроверзно питање – присилно вакцинисање. 

Учешће је узео велики број грађана Ниша (на чему им топло захваљујемо) од којих су многи дошли са децом, бебама, а била је присутна и једна трудница. Надамо се да ће их бити све више.

95% присутних је било за слободу избора, њихови аплаузи су то рекли.

Др Стојковић, др Марјановић и адвокат Струјић су и оно мало родитеља у публици који су били у дилеми, апсолутно уверили да је потпуно ИНФОРМИСАНА ОДЛУКА при вакцинацији једина исправна одлука за коју ВИ преузимате одговорност. Нико вас није присиљавао већ сте „користи и ризике“ вакцинације сагледали кроз своје властито искуство и аргументе за и против и тек онда донели коначну одлуку. 

Зато је неопходно да се родитељима и формално омогући право избора, јер кад не буду били под оволиким страхом и притисцима, многи ће вратити поверење у лекаре јер ће онда и они бити знатно растерећенији према својим пацијентима и моћи ће савесније да раде свој посао.

Трибину је отворила химна „Боже правде“ у извођењу дечијег хора, скуп је поздравила Драгана Секулић у име организатора, а онда је модератор Драгана Баша након уводне речи дала реч позваним говорницима.

Иницијатива НоВа – Inicijativa NoVa

ИЗВОР: vakcinainfo.orgФБ страница Vakcine INFO

——-

27.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. Само овако храбрим и одлучним изношењем истине можемо сачувати своју децу и породице! Зато треба помоћи овим људима који заступају интересе свих нас.

    Свиђа ми се