АКТУЕЛНО

Фонд стратешке културе, србска страница – престаје са радом 1.децембра 2017.године


Редакција Фонда стратешке културе је обавестила своје читаоце да од 1.децембра 2017.године престаје са радом пројекат њихове српске странице. Кажу да нису ништа учинили да  би допринели том чину али наглашавају да су „најбољи међу Србима и Русима истински заточници Истине, Правде и Закона“.
Пружамо пуну медијску подршку братском сајту Фонд стратешке културе и сјајном ауторском тиму желимо да се ускоро превазиђу проблеми који су довели до овог, надамо се и верујемо – привременог престанка рада.
ЗА слободу србске речи и достојанство изговореног, СЛОБОДУ СРБИЈЕ и сваког Србина да живи у србским високоморалним начелима вере, традиције, породичних вредности, ЗА здраво потомство!
ПРОТИВ ПОЛИТИКЕ лажи, манипулација, НАТО, ЕУ, ОКУПАЦИЈЕ, уништавања србства и Србије у сваком погледу!                                                                                                                                                                              РЕДАКЦИЈА СРБског ФБРепортера

***

Наши цењени читаоци, за ових седам година, колико је прошло од тренутка формирања нашег сајта, пре свега смо се трудили, колико је било у нашој моћи, да не изневеримо Ваше поверење и Ваша очекивања. Знајући да је сваки истинољубац у данашњем времену лажи, вредан и редак као бисер у шкољки, борили смо се за Вашу наклоност својом спремношћу да сведочимо истину, ма каква она била. Ни по којоју цену нисмо хтели да устукнемо и да будемо као они који лажним надама, кривотворинама и бајкама „чешу по ушима” (2. Тим. 4. 3).

Са обавештењем које је пред Вама по први пут ризикујемо да Вас разочарамо, јер од 1. децембра 2017. године, престаје са радом пројекат српске странице Фонда стратешке културе.

Иако смо због те чињенице бескрајно тужни, уверавамо Вас да се нисмо уплашили и да ничим нисмо допринели да се угаси ово јединствено светло у медијском мраку који влада над Србијом, а које је показало, с једне стране, сву духовну реалност српско-руског братства, а с друге стране, да су најбољи међу Србима и Русима истински заточници Истине, Правде и Закона. Ове чињенице нису могле да остане непримећене од Вас, наших драгих читалаца, због чега сте нам из године у годину поклањали све веће поверење. Са Вашим поверењем растао је и снажио наш ауторски колектив, да би у једном тренутку, уз руске ауторе, он обухватио скоро све оне најбоље и најхрабрије у српском народу који о данашњици и прошлости српски мисле и пишу.

Раст Вашег поверења, не само да је крепио нашу смелост и снагу, већ је алармирао и господаре света лажи и обмана, као и оне посилне који тим господарима служе. Тако смо уз читаоце, као врене пријтеље, добили и небројене и незнане љуте непријатеље. Како пријатељи, тако и непријатељи, уливају нам наду да ових седам година српска страница ФСК није била млака, јер млакима је Бог наших отаца поручио – ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих (Отк. 3. 16).

Као што пројекат српске странице ФСК не би у овим годинама свеопште смутње издржао без наших цењених читалаца, то не би учинио ни без своје дуге ауторске бисернице. Овом приликом се дубоко захваљујемо свим нашим ауторима, зато што су својим знањем, трудом и смелошћу будно стражарили над савешћу српског народа, цепајући својом бритком и лековитом речју копрену лажног евроунијатског сна. Нама је била част што смо у времену свеопште духовне отпадије и ништавила били у прилици да сарађујемо са људима који нису заћутали пред претњом непријатеља, нити су пристали да своје перо прилагоде његовим апанажама. Сви заједно смо на страницама ФСК сведочили, да и у овим временима човек може, ако жели и сме, да буде усправни бранилац вере, народа, државе, слободе, права и правде од надолазећег бесмисла и безакоња.

Знајући по мудрим речима П. П Његоша да „прегаоцу Бог даје махове” и да зато ауторска снага окупљена око ФСК не може бити лако развејана, гајимо наду да ће сав овај суверенистички духовни ресурс у скоријој будућности бити обновљен у некој новој форми.

Зато, драги читаоци, никада не очајавајте и не малаксавајте, него будите духовно још буднији, спремни за времена која долазе!

 

РЕДАКЦИЈА Фонда стратешке културе

***

фото: Амбасада Русије у Србији

Драган Милашиновић: БАЛКАНСКЕ СКИЦЕ – ЗАШТО ПИШЕМ ЗА ФСК?

Савест наша нас приморава да плачемо, када Руси плачу, и да се радујемо, када се Руси радују. Велики је дуг наш пред Русијом… 

Владика Николај Велимировић(1) 

 

Данашњем заседању Атлантског савета, организације која има значајан утицај на америчку спољну политику, о Западном Балкану, претходио је њен Извештај о новој америчкој стратегији за Балкан под називом „Балкан напред: Нова стратегија САД за регион“. Иако сам о томе писао у јучерашњем осврту овде ћу, само као увод, подсетити да је једна од препорука овог тела постизање “историјског” зближавања са Србијом, али једино  под условом да Београд почне “значајно да се дистанцира од Русије“(2).

Јасно је да се ради о најави нове “непристојне понуде” српском политичком естаблишменту, пажљиво срачунатој да се уклопи у Вучићево симулирање војне неутралности и одвијање “унутрашњег дијалога” у коме је једино јасно да морамо прихватити чињеницу да остајемо без Косова. Јасно је и да Вучићев режим ту понуду неће одбити, и да ће кренути у манипулативну медијску кампању како би ову нову идеју о обнављању пријатељства “вука и јагњета” приближио српском народу.

У делу те кампање који ће долазати од евро-атлантских испостава и лобиста у Србији чуће се о Русији и Путину безочне лажи, смишљене у западним пропагандним институтима и у дозама пажљиво одређеним од професионалаца у установама за масовно обликовање јавног мњења.

Од нас, народних интелектуалаца, очекује се да се тим лажима супротставимо вером, знањем, а пре свега Истином о великој, братској Русији, која нас је волела и када је живела и када је умирала. Ту Истину, коју је Свети Владика Николај сажео у једној реченици, ми смо дужни бранити и одбранити мноштвом текстова пред лажима оних који су нас три пута цивилизацијски сатирали у само једном веку, а наш корумпирани естаблишмент нам их и даље намеће као “пријатеље”, и још горе  као некакве “узоре”.

Они нису наши “пријатељи” нити могу бити “узори”. Наш узор је Исус, распети и васкрсли, наш пут је Православље, а наш крај Пута, наш Трећи Рим, може бити само Русија. Једино то је Живот за православну и слободну Србију. Никако и никада Брисел.

Зато и пишем за ФСК из Москве, руско-српски сајт. Добили смо много таквих „битака“, затворили много Прозора овертона, разобличили многе лажи које нам сервирају њихове евро-атлантске испоставе. А, знате ли зашто? 

Зато што мене и моје сјајне колеге (Ању Филимонову, Александра Павића, Слободана Антонића, Ненада Благојевића, Ранка Гојковића, Бранка Павловића, Петра Искендерова, Славку Којић, Михајла Меденицу, Предрага Ђеранића и све остале), не везује новац већ убеђења. Не уједињује нас пројекат, већ вера.

И част је са таквим експертима и интелектуалцима делити визују времена које неумитно долази, времена у коме ће се руски и српски народ вратити темељним хришћанским вредностима а православци неће радити за хлеб и рачуне у компанијама западног либерализма.

Живело братство српског и руског народа. Живела Русија као Трећи Рим!

 

_______________________________

 

 1. www.carsa.rs/vladika-nikolaj-o-caru-nikolaju-ii-ruski-lazar/
 2. www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/analiza-vesti/balkanske-skice-atlantski-savet-i-balkan/

————-

30.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Има ли неки Србин тајкун, парајлија, родољуб да региструје АНТИ ПИНК, да имамо писмени медиј и портал који ћемо сами да финансирамо. Да новинари родољуби – ако је неки писмен још слободан, па да крену информације, дајемо прилоге, да се боримо за Србију, за цео свет, за СЛОБОДУ.
  Морамо сами да се бранимо, има снаге док не издахнемо. А то се никада неће десити, јер – ИМА БОГА и он је међу нама праведницима.
  Хвала ФСК што је и до сада постојао и што нас је радовао.
  Ако се појави СРБСКИ ИНФО, приступите. Чекамо да се појави руско-србска ТВ у Србији, да парирамо ПЉУНКУ и СББ америчким кабловима. Раша тудеј и Спутњик је мало, а и они понекад заврну. Хвала и њима што су се раширили
  Нема на чему да им замеримо.
  Велико хвала браћо.

  Свиђа ми се

 2. Није ми познат разлог !
  Али, знам ко су били

  ……………..Ми смо тим брижљиво одабраних ентузијаста, родољуба и стручњака различитих професија – политиколога, историчара, правника, економиста, војних и безбедоносних стручњака, културолога и преводилаца.
  Другачији смо од свих на медијском простору Србије, јер свету информација не прилазимо брзоплето и сензационалистички, у циљу подизања популарности по сваку цену, већ их анализирамо свесни своје стручне, патриотске и моралне одговорности. Имајући у виду сву озбиљност времена у коме живимо и национално-историјску одговорност садашњих генерација руског и српског народа, трудимо се да својим информативно-аналитичким радом код читалаца не стварамо лажну и лагодну, популистички примамљиву визију наше стварности и будућности. Боримо се да својим аналитичким приступом разобличимо једнодимензиналну виртуелну перспективу догађаја, коју у савременом информативном рату креирају моћне медијске куће, претварајући своје кориснике у информативне зомбије.

  http://www.fsksrb.ru/o-fondu-strateske-kulture/

  Свиђа ми се

 3. Ово је страшно – питам се како се НЕКО и КО ЈЕ ТАЈ који се усуђује да уништи и онемогући писану реч Фонда стратешке културе. Па да ли су они стварно толико отупели и толико отуђени да верују да ће оваквим начином уништити било какав СРПСКИ ГЛАС. Неће моћи !!!

  Свиђа ми се