АКТУЕЛНО

Никола Влаховић: Чишћење Балкана од опасне политичке мафије – Вођа у зауставном времену


Вучићева власт је, нажалост, већ одавно признала независно Косово, направила границе са овом сепаратистичком творевином и укинула српске државне институције потписујући антиуставни Бриселски споразум. Сада је на ред дошло јавно међународно признање независног Косова и прихватање да лажна држава добије столицу у УН. Долази време кад ће Вођин подли, кукавички карактер, још једном да покаже све своје „врлине“. Треба му седам милиона талаца, дакле, читаво српско друштво, да га увуче у саучесништво у издаји и признавању независног Косова. У међувремену, Европска унија и САД, већ су „ликвидирали“ малог балканског диктатора. Нису му дали дозволу да истовремено распише још једне ванредне парламентарне изборе, заједно са београдским изборима и референдумом о промену Устава Србије. Европски комесари и амерички шерифи, укључили су „зауставно време“. Регуларно је већ истекло. У том зауставном времену одиграће се чишћење Западног Балкана од опасне политичке мафије

***

У Бриселу, 15. новембра ове године, десио се можда најзначајнији састанак Александра Вучића са Високом представницом Европске уније, Федериком Могерини, од како се она налази на том положају. Наиме, Вучић се у Бриселу појавио на њен изричит позив, а повод је био покушај да „спакује“ изборе у Београду са још једним ванредним парламентарним изборима у Србији. Нигде у српским медијима није објављена права информација са тог састанка (а, званична Вучићева изјава је била уопштена) на коме је Могеринијева упозорила на неке преузете а неиспуњене обавезе Србије према Европској унији.

Према вестима које су се појавиле у западним медијима, Вучић је покушао да добије дозволу да поново распише ванредне парламентарне изборе, али му је, уместо тога, пренет генерални став свих институција ЕУ, да „до даљег“ у Србији не треба да буде никаквих избора, осим оних у Београду.

Не треба бити добар познавалац политичке езотерије на Балкану, па знати да је и до сада централни интерес и циљ западне политике у Србији био признање независног Косова. Велике силе своје интересе и циљеве нису никад крили и јавно су их и саопштавали. Најжешћи у политици потребе признавања независности Косова је српски диктатор Вучић, који је и наметнут јер је пружио чврсте гаранције да ће признати независност, а и исплаћен је парама албанске нарко мафије.

Зарад тог интереса су помогли СНС-у и Вучићу да дође на власт, подржавају га безрезервно већ дуже од пет година и потпуно су глуви и слепи на разарајућу корупцију, непоштовање устава и закона, урушавање скупштине, потпуно угушене медије, на чињеницу да не постоји независно правосуђе и да се Србија претвара у СНС-ову партијску државу. И све то, упркос чињеници да се на тај начин грађанима шаље порука да Србија иде у лошем правцу. Госпођа Могерини је ставила до знања да се политика према Балкану тренутно држи у замрзнутом стању, док се не усагласи са Вашингтоном, који је најавио своје активно учешће. Подсетила је да је у току акција безбедносних снага на привођењу правди балканских лидера који су опљачкали своје земље, створили најопаснију државну мафију, која је способна за све врсте злочина.

Вучић је нудио Могеринијевој да одржи ванредне изборе, да из Устава избаци преамбулу о Косову као саставном делу Србије. Да би се преамбула избацила из Устава, потребно је да то изгласа двотрећинска већина посланика у скупштини. То Вучић данас има. Владајућа већина, заједно са прикривеном опозицијом, има 171. посланика у Скупштини. Након изгласавања промене Устава би морао да иде референдум, за чију успешност је потребно да на њега изађе 50% + 1 уписани бирач и да већина од изашлих гласа за нов Устав без преамбуле. Једини начин да се постигне оволика излазност на референдуму је да се заједно са референдумом распишу и општи избори на свим нивоима. То је Вучић хтео да „провуче“ у Бриселу тражећи одобрење за „цео пакет“ догађаја. Међутим, сагласност није добио.

Два дана касније, 17. новембра, Главни одбор Српске напредне странке, након састанка, саопштио је да је „председник Вучић одлучио…“

Непосредно пре састанка у Бриселу, Вучић је дао инструкције премијерки Ани Брнабић, како да комесарима Европске уније „спакује“ причу о томе како су у Србији хитно неопходни ванредни парламентарни избори да би се припремила промена Устава у 2018. години.

Два данас касније у разговору са бриселским комесарима као бос по трњу прошао је и косовскометохијски “премијер“ Рамуш Харадинај, за којег госпођа Могерини такође није имала лепе вести.

Развој догађаја указује да ни косовскометохијском режиму не цветају руже и да су и они у “зауставном времену“

Хапшење утицајног посланика Аљбина Куртија и његове две посланице за догађај бацања сузавца у Скупштину Косова од пре две године, показује да се нешто велико спрема у Приштини. У исто време Приштину је посетила тужилац Међународног суда за ратне злоичине ОВК на Космету. Очекује се следећег месеца прва оптужница против Рамушовог барата Даута и онда велике демонстрације. Курти је зато и стављен у притвор, да не диже побуну.

Мафија на Балкану је у тоталном расулу. Немају тренутно решење.

Пре непунх месец дана, замењен је изненада Виско Ајази Лика, шеф тајне полиције Албаније и њихов кључни човек уовој земљи, који је директно контролисао узгој и продају хашиша. На његово местао доведен је Хелидон Бендо, Албанац – хришћанин (иначе, школован у САД, на Универзитету Џорџтаун).

Са Ајазијем су имали уговор и браћа Вучић и Додик и Бакир Изетбеговић за хашиш и марихуану, коју су утврђеним коридорима превозили преко Србије, Босне и Републике Српске пуних пет година у ЕУ и Скандинавију (10. 000 тона). ЦИА и ДЕА је заменила 30.10. шефа тајне полиције Албаније и у једном дану уништила читав пројекат, па и посао браћи Вучић. Зато је Изетбеговић био острашћен и у договору са Додиком и са браћом Вучић рекао да ће да Босна призна Косово. ЦИА им је фактички одузела шверц дроге у једном дану и потпуно им укинула доток црног новца.

Да подсетимо, од 10.000 тона хашиша и марихуане чиста зарада је преко 10 милијарди евра, црног новца. А, Москва им је прекинула извоз оружја за Саудијску Арабију, хапшењем принчева у Ријаду. Александар Вучић је 25. новембра боравио у Дубаиу, да положи рачуне шеику Бин Заједу у вези једностраног наставка градње Београда на води, продаје Аеродрома Београд, пропасти послова Ер Србије и блокаде рачуна у Ријаду. Из Крагујевца је протекле две недеље према барској луци отишло на десетине ремонтованих ФАП-ових камиона са лансерима, који су завршили у Дубаиу, за исламисте. Своје дугове Вучић плаћа српским наоружањем. Посету је образложио присуством на тркама Формуле 1. Да смо демократска држава питали би га ко то плаћа његова приватна путовања! Тешки су то ударци које Вучић ни у сну није могао да замисли…

И лош положај Ангеле Меркел у Немачкој, након избора, још један је лош догађај за српског диктатора и његов положај.

Расписивањем потернице за његовим компањоном Мохамедеом Дахланом, који се крије у Београду (из резиденције у Лацковићевој улици, после писања Магазина Таблоид, преселио се на Нови Београд у страху од одмазде својих сународника), довело је Вучића у још веће проблеме. Тако је 11. новембра боравио тајно у Бечу и Берлину, да завршава Дахланове послове.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж најавио је да ће Србија уступити Косову председавање ЦЕФТЕ!

Долазак без државног пријема албанског председника Иљира Мете у Медвеђу 26. новембра, без пратње било кога из државног врха, извесна Сузана Пауновић, повереник за људска и мањинска права, описала је као историјски помак у односима Албаније и Србије! А, у Медвеђи од 7.000 становника, живи само 520 Албанаца и они славе Дан албанске заставе! Срби у Албанији не смеју да се јаве. А, ни 230 хиљада прогнаних Срба са Косова и Метохији не сме ни да помисли да подигне српску заставу у свом завичају!

Вучићев емисар Бранислав Ивковић боравио је недавно у Сирији, по путном налогу који му је потписао нови власник Енергопројекта Беџет Пацоли. Примљен је у министарству грађевина, јер је Енергопројект саградио хидроелектрану којом се и данас Дамаск снабдева струјом. Дочекан је љубазно, а вратио се необављена посла. Србија је и у Сирији на лошем гласу. Знају да је Вучић наоружавао ИСИС!

Именовање Кондолизе Рајс, бившег државног секретара САД-а за Балкан, потврђује тезу да се Америка враћа проблемима Балкана, јер их је политика претходних администрација створила и регион довела до експлозије. Господа у Бриселу се нису дала преварити, поводом Вучићеве молбе.

Он не може да нађе начин како да грађанима каже да се иза његових немуштих изјава о дијалогу и погледу у будућност, уствари крије укидање преамбуле. Запад зна да Вучић има двотрећинску већину у скупштини и не жели нове ванредне парламентарне изборе пре избацивања преамбуле, јер можда после њих Вучић неће имати ту потребну већину.

Такође, Вучић одлично зна да је његова забава дошла до краја. Уколико би неким чудом и успео да промени Устав (мада то није могуће без референдума који неће проћи) он више никоме неће бити потребан. Са друге стране, уколико не приступи промени Устава и не успе у томе, такође га чека брзопотезни пад. У оба случаја, он је већ готов. Нестаје. Запад му је већ прекинуо све „канале“ за проток прљавих послова, како оних преко Косова и Албаније, тако и оних ван Балкана, у арапским држава и на Блиском истоку. Да је то тако, говори и вест агенције Ројтерс, од 7. новембра ове године, да у Албанији увелико делују агенти америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) који су званично дошли да раде на истрагама у вези са прањем новца и организованим криминалом. Амерички агенти су се појавили у Тирани после серије скандала са шверцом дроге у западну Европу, у који су били умешани и високи званичници (и премијер Еди Рама). Ројтерс у истој вести јавља да су агенти из Немачке, Британије и Италије на терену Албаније и земаља у окружењу, спремни за серију великих хапшења од почетка следеће године. Ово је потврдио и амерички амбасадор у Тирани Доналд Лу.

Бечки „Стандард“ је пре извесног времена објавио текст под насловом „…Србија и Албанија се играју границама на Балкану“ аутора Аделхаид Велфл, у коме јасно пише да је „…игра око држављанства на Балкану повезана са менталним процесом померања граница…“

А, реч је била о томе да Албанци са Косова узимају држављанства Албаније. И да им Србија не прави проблем да имају и двојно и тројно држављанство (Републике Србије, лажне државе Косово и Албаније). Наравно, све зарад бољих „пословних односа“ криминалних кланова окупљених око Раме, Тачија и Вучића. Тако бечки „Стандард“ иронично каже: „…Сада је чак и албански премијер Еди Рама открио форму суседске политике… Не само што се умешао у политику албанских странака у Македонији, већ је четворицу грађана Косова именовао за заменике министара. И најавио да ће ублажити гранични режим између Албаније и Косова…“

Тако је Вучић у два корака стигао у замку америчких агената из ФБИ, који неће чекати на политички расплет догађаја да би урадили оно због чега су их послали на Балкан.

По свему судећи, за Вучића је касно чак и кад би јавно признао Косово. Запад га је ставио „у кавез“. Зато је било толико важно да га чује председница Савета Руске федерације, Валентина Ивановна Матвијенко, пред којом се на добром руском језику заклињао на верност Москви и захваљивао за борбене авионе које је Србија купила од Русије. Кад дуну хладни, северноатлански ветрови са Запада, ни руска клима није лоша… Јер, шта руски обавештајци па и руски медији знају о Вучићевим „нагодбама“ са албанским сепаратистима, говори и ова, у Србији прилично заборављена и никад сасвим испричана прича…

Наиме, кад је 2013. године избила афера око постављања бившег припадника Ослободилачке војске Косова Џељаља Шаћирија за официра за везу Косова у Србији, о чему је детаљно писао приштински дневни лист „Зери“, страним службама у Београду постало је јасно да тај избор такозваног Министарства иностраних послова Косова, није дошао „са небеса“, него га је он изведен у сарадњи са тадашњим председником владе Србије, Александром Вучићем. „Зери“ је тим поводом и тих дана, дословно писао следеће: „…Шаћири је на ту функцију именован пре неколико недеља, а српска страна није имала никакве примедбе на његово именовање… То именовање и сагласност Србије су зачуђујући, тим пре што је Србија увек хапсила или расписивала налоге за хапшење бивших припадника ОВК“!

Шаћири није дуго био на том месту, али довољно да Вучићев режим преко њега оствари многе „пословне везе“ међу криминалним клановима на Косову, што је и био циљ ове „дипломатске мисије“. Након њега је на то место дошао Љуљзим Пеци, човека за кога је процењено да неће сарађивати са самозваним Вођом у Београду.

Зато је преко тадашњег косовског премијера Хашима Тачија, Вучић обавио његову смену. Званично, Пеци је поднео неопозиву оставку због „…неслагања са премијером Тачијем“ о суштини његове мисије у Београду. Коначно, случај ова два косовска „официра за везу“, детаљно је документован у неким руским службама, о чему сведоче текстови у руској штампи објављени у то време, који су настали на темељу „обавештајног брифинга“.

Што се криминалних послова Вучићевих блиских људи тиче, треба обратити пажњу и на црно тржиште српских пасоша. Тако је, на пример, полиција у Грчкој 11. новембра ове године ухапсила турског држављанина на аеродрому „Ринас“, који је са троје малолетне деце покушао да пређе границу са фалсификованим пасошима. Одузето му је пет фалсификованих српских пасоша и одређена количина евра.

Скоро у исто време, (тачније 6. новембра), полицијски оперативци, такође у Грчкој, ухватили су велику криминалну групу (углавном Албанаца) која је продавала лажна документа са којима су илегални мигранти слободно путовали кроз европске земље.

Међу тим пасошима нашао се и велики број српских, која су гласила на имена Сиријаца, Пакистанаца, Ирачана и других „кандидата“ за бекство на европски континент. Запањујућа количина српских пасоша привукла је пажњу и америчких служби на терену у Албанији, северу Грчке и Македонији.

Оваквих случајева је све више, а сви путеви воде директно у Београд, тачније, тамо где се штампају српски пасоши, у Завод за израду новчаница и кованог новца на Топчидеру (више о томе, видети у тексту Предрага Поповића, „Од ковнице до самица“, Магазин Таблоид број 399). Ово је и био повод што се у Београду, почетком ове године, стационирало чак тридесет високих истражитеља америчког ФБИ-а, а још по 20 у Подгорици и Приштини, који, уз помоћ информација и доказа немачке обавештајне службе БНД и државне криминалистике полиције, приводе крају истрагу о деловању најопаснијих криминалних група на Балкану, које угрожавају системе безбедности у Европи, па и САД-у.

Процес демонтаже Александра Вучића ближи се крају. Поруку коју му је пренела Висока представница Европске уније, Федерика Могерини, а која је везана за његове необављене задатке, одвела га је 25. новембра у Уједињене Арапске Емирате.

Вучићу гори под ногама, а чека га и одлазак у Москву, што ће бити његова „лабудова песма“, како једнодушно процењују западни медији, јер се планови Европске уније и САД, што се Србије тиче, не поклапају са руским плановима.

До краја 2017. године, очекује се и долазак једне велике руске компаније која би преузела РТБ Бор, чиме би се Русија геостратешки боље позиционирала у Србији него што је то до сада био случај. Проблем је што су за РТБ Бор, као стратешки важну компанију за Србију (за коју Благоје Спаковски, њен дугогодишњи директор, огрезао у криминалу, тврди да је она толико велика да „влада не може да је издржава“), заинтересоване чак три америчке компаније и још неколико мултинационалних рударско – топионичарских корпорација. Све су оне спремне да (пре)узму РТБ Бор, али не и његове дугове који се мере милијардама евра и које треба да плате грађани Србије.

У таквој атмосфери, где је извесно да су му месеци и дани на власти већ одбројани, шта је самозваном Вођи остало него да се обрачунава са „унутрашњим непријатељима“.

У недостатку озбиљне, јаке опозиције и харизматичних противника који би знали да му „стану на реп“, Вучић се спрема да изведе још један препад на „ситну боранију“.

Тако је, у провидном покушају да прикрије сопствено учешће у маси незаконитих послова у Србији и ван ње, на већ поменутом састанку Главног одбора Српске напредне странке, изненадио све присутне спектакуларном најавом „великих хапшења до краја године“, а у вези са митом и корпуцијом, како је том приликом нагласио.

Вођин бес платиће неко други. Није први пут да се диктатор ухвати за „непријатеље“ у својој близини, да их сам производи, хапси, па касније, као спортски пецароши рибе, пољуби па пусти у воду коју је сам замутио. Све говори да овом приликом неће бити баш тако како је замислио. И народ је бесан, посебно запослени у јавним предузећима где многе чекају масовни откази. Међу њима има доста и чланова његове странке, који су у СНС ушли искључиво ради личног добра, запошљавања, плате и ситних друштвених привилегија. Такви ће сутра бити међу првима кад крену барикаде, улични протести и почетак неминовног Вучићевог краја.

Како се за само неколико месеци срушила свака Вучићева нада да ће и даље уживати као повлашћени диктатор под заштитом Запада, говори и податак да су 17. августа ове године, сви режимски медији, и писани и електронски, објавили сензационалну веста да ће се њихов Вођа сигурно састати са америчким председником Доналдом Трампом „до краја године“. Данас, док истичу последње недеље 2017., Доналд Трамп је од Вучића много даље него што је Сатурн удаљен од Јупитера. Што се Американаца тиче, њему је ФБИ, све ближи, а што се Руса тиче, није му сигуран ни азил, ни заштита, ни међународно ангажовање како би избегао процесуирање за криминално деловање.

Истовремено, док Вођа тоне и дави се у сопственом брлогу, његова некадашња заштитница, немачка канцеларка Ангела Меркел (видети текст у овом броју Магазина Таблоид, „Челична канцеларка мекша од памука“, нашег дописника из Франкфурта, Фридриха Емкеа), одлази са сцене, сасвим сигурно на оптуженичку клупу.

Поставља се питање како ће заменити Вучића и његов СНС картел на власти.

Опозиција у диктаторским режимима нигде није јака, па ни у Србији. Контролисана је, а већи део и поткупљен.

У току је стварање плана ко ће после зауставног времена преузети власт у Србији. Да ли ће картел заменити друга мафија, или ће доћи људи који ће стварати институције?

Никола Влаховић

ИЗВОР: Магазин Таблоид

———–

30.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.