АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Андреј Волков:  НАТО у Београду подиже споменик агресији на Бога и на српску душу


НАТО је у Србији сломио зубе – доживео срамоту. Промена свести Срба, програм «Преумљење» није успео. Само је Вођа прошао курс преумљења у енглеској гвожђарској радњи и Бриселу. Преузео је власт и све институције да преуми стадо које је кренуло за њим. Али, Срби су мудар народ који трпи насиље и окупацију. Нико и никад их неће преумити. Споменик је освета за јединствени отпор народа, за рушење невидљивог.

***

Андрей Волков
Ростов на Дону, 30. новембар 2017.

НАТО наставља меко бомбардовање, подмеће Србима слепило да забораве историју, да се стиде свог порекла. Одлучио је да се у Београду поред споменика Његошу, Доситеју, Цвијићу, у близини Српске академије наука, ректората Београдског универзитета, Етнографског музеја, студентског квартала, просветних, научних и културних инститиција Србије, пободе сломљена „Стрела“ – споменик слому Србије.

За лов на српске душе користе све могуће начине. Под знаком Ђинђића, да би по ко зна који пут омаловажили и преварили народ, подижу споменик Вучићу и НАТО, ауторима пројекта.

Србима је познато ко је Ђинђић и које су његове заслуге и резултати.

Немачки ђак и доктор наука, први српски демократски изабрани председник владе. Устоличен је на „демократским“ крилима НАТО авијације, као последица бомбардовања. Лако су одстранили млаког легалисту Коштунцу, Ђинћић је сео на командно место. Околина је тражила више и брже. Када је из своје околине елиминисао пар агената, избацивши послушнике империје Чеду и Бебу – себи је пресудио. Тако је тврдио покојни Тијанић. 

Зоран је био отворен, у својој смелости и енергији наиван као дечак. Као таквог, наручиоци стреле су од њега стрепели, бојали се да неће испунити њихов завет, да ће се окренути српском завету. Чим је заустио, нестаде га. И, пала је одлука. Одлучено – извршено. Стрела проради, нема човека – нема проблема.

Светски оци и будући наследници тада оценише да Ђинђић није магнет који систематски може да малтретира свој народ, да није у стању да изврши постављени план. Наручиоци стреле и стрељања привремено организоваше „Сабљу“, да сабљом посеку Србе. Проклела их је Ђинђићева мајка, рекавши да су га убили његови и стрела која је бомбардовала Србију. Споменик подижу резултату – слому Србије и слому – убиству Ђинђића. Убице подижу и финансирају споменик да би се опрали и збунили већ збуњени народ.

ИЗБОР ИНИЦИЈАТОРА 

Ко су иницијатори, ко је наручио сломљено чудовиште да са Студентског трга стреља Србе?

Идеја о споменику настала је прилоком посете Вучића и подршке Клинтоновима? Дакле, то је антитрамповски споменик да студенти око њега шетају и да се крсте нељудском лику и сломљеним душама.

Наручиоци су размишљали – где да траже замену?

Снимајући из сателита Нови Београд, угледали су момка на мердевинама како скида ознаке „Булевар Зорана Ђинђића“ и замењује их са „Булевар Ратка Младића“. Кренули су у офанзиву.

„Скидача ознака“ поменутог булевара идентификовали су на Новом Београду. Радикал Александар Вучић. Такав нам треба, он је Тома Хаук.

Вучића за команданта – да комада. Сад и одмах. Оценили су да ће Вучић извршити и оно што се од њега не тражи, надајући се да ће тај испунити све задатке, да ће из Србина истерати српски дух, да ће из Србина истерати Бога.

ДОС менаџер Весић, сада на привременом раду добошара код Вучића, обзнани да је подизање споменика Зорану Ђинђићу иницирао Александар Вучић. Весић, сав зајапурен, насмејан и радостан, захвали храбром председнику републике речима:

„То што је председник урадио је храбар искорак у политичкој култури Србије и, оно што је још важније, подизање споменика Зорану Ђинђићу је постао државна обавеза. Јер они који су убили Зорана Ђинђића нису убили само човека, већ су тада пуцали у државу“.

Дакле, Весић потврди и обелодани да је лик који је обилазио Нови Београд и скидао ознаке „Булевар Зорана Ђинђића“, преумљујући га у „Булевар Ратка Младића“, иницијатор „Стреле“.

МЕЂУНАРОДНИ КОНКУРС

НАТО нареди да се расписше међународни конкурс са задатком да се реализује споменик, да симбол сломљене стреле буде симбол Београда и Србије. Споменик без људског лика.  Да споменик не представља човека, него да буде симбол смрти. Конкретније – симбол стрељања.

Стрела наручена, омузичена, проговорила је немуштим позивима мртваца. На међународном конкурсу победи група аутора од које је наручено како да симболизује смрт, пре него што је конкурс и расписан. Пропозиције и садржај пројекта показују да је све намештаљка. Бројност аутора “Стреле” – вајар Мрђан Бајић и Предраг Кешељ, историчар уметности Марина Андрић, аутори звука драмска списатељица Биљана Србљановић, дизајнери звука Добривоје Миљанович и Владимир Ризнић – потврђује манипулацију да је споменик наручен баш од њих. Било би поштено да одговоре – ко састави ауторе?

Још једна инострана инвестиција у Србији – Предлог наших пријатеља наручилаца – Идеја иницијатора – реализација извођача радова

Асфалтна подлога стреле приказује аеродромске писте у Италији, Бугарској, Мађарској, Немачкој, са којих су полетали НАТО бомбардери са уранијумским стрелама, са материјалом којим праве тепихе, носећи стреле – које су одапели на Србе. Стрељаше авалски торањ. Устрелише раднике телевизије, мостове на Дунаву, симболично одвајајући Војводину од Србије. Устрелише воз на мосту у Грделици. Стрељаше децу на ноши.

Шта представља сломљена „стрела“? Савијен у грчу лук представља нацртану границу Србије испод Авале, границу београдског пашалука. Стрела представља торпедо секире – Томахавке, које гађају сваког појединца – Србина. То је и симбол срама антисрпског Хашког Трибунала. Све се слило у слом. Стрела у срце, да нам одузму Срце Србије. Да из Србина истера Бога, да му удахне дух евроопејца, као што је Коминтерна Србину усадила комунизам и Југословенство.

На врху је зашиљена бојева глава Стреле (секире – томахавка). Из таме позајмљени чује се глас доктора Ђинђића, у који није уврштен позив – бомбардујте…

Споменик кошта око 2 (два) милиона долара. Још толико треба да се плати иницијатива, па међународни конкурс, идејни пројекат, одобрени извођачки пројекат, грађевинска дозвола, извођачи радова на постављање споменика. Најпре на привремено место….

Али… Србин је тешка мука за наше „западне пријатеље“. Неуништив. Васкрсао безброј пута. Из пламена великога, нагорео, али здравог освеженог Божијег духа.
Да подигне уметнички ниво Студентског трга и елан радницима који на новом „међународном конкурсу“ добију посао извођача радова. Да га затим поставе „за стално“. Споменик је њихова освета за јединствени отпор народа, за рушење невидљивог. Заборавише да је српски дух неуништив, да ће споменик, ако се икада подигне, бити срушен као споменици Лењину у Русији. И Лењин је имао намеру, дошао је из истог шипражја, да збаци Цара. Зар нема симболике?

Живи костури ће вас победити. Џаба вам лептир машне, коктели и Рицеви. Мала Србија је највећа на свету. Ко још на свету може дати отпор тако моћном и аргесивном злочинитељу? Срби су пример господственог Христовог народа који је толико пута израстао из пепела, васкрсао. И опет ће – робовати неће. Каже песма и историја.

Србин је подносио разне муке и тегобе од постанка света. Мењали су му одела, кројили униформе, капе, опанке и обојке, господаре – али га нису убили. Срби су победници у свим ратовима које су водили. Како то? – упитаће се НАТО господа.

Шта каже историја? Од преисторијског Винчнског писма и Дунавских записа Србин је своју душу спасио у свим познатим одбрамбеним ратовима. Сачувао до дана данашњег и сачуваће док је живота на земљи. Покушајте да сагледате кретање српске војске кроз гудуре и камењаре Албаније, на путу ка Плавој гробници. Живи лешеви се крећу, одевени у сопствену кожу, кожу која држи кости да се не раставе, да чине људско тело, авет која се креће. То се креће српски дух, крећу се костури који имају душу и који се моле Богу да их помилује, да умру или да оживе у молитвама Божијим. Замислите да је та српска војска, на челу са српским краљем, победила невиђену армаду непријатеља који је најављивао са свих страна. Тако јединство духа са Богом остварило је невероватан подвиг. Много душа је отишло у славу Бога. Али – пробиле су те душе Солунски фронт, победиле на Кајмакчалану, вратили се у своју Божанствену и богом дану Србију. Да ору, копају и хлебом се хране. Ти живи духови успели су да удахну живот новим поколењима, да васкрсну из мртвијех.

„Западни пријатељи“ се намерачили, настављају свој крвави пир. 34-те убише краља. Хорда 6-ог априла четрдесет и неке, без објаве рата, бомбардује Београд. „Наши пријатељи“ енглези 44-те поновише одмазду тепихом бомби на српске градове. Да испразне товар, да га не враћају кући. И онда, искрсну им последња нада – опет кренуше у неравноправну битку на „бити или не бити“. Удружи се светска НАТО ескадрила да потопи српску лађу. Толика сила на малу, санкцијама изнурену, земљу Србију. Колико се агресора удружило да Србе поново ставе у жрвањ, да га за „три дана“, бомбардујући од јутра до сутра, збришу, да истерају Бога из Срба, да Србину пропишти мајчино млеко.

Нису успели. Њихов напад је, уместо три дана, трајао интензивних више од два месеца. Горела је Србија, горео је српски камен. Али, српски пламени дух није усахнуо. Одзив на одбрану задивио је цео свет. Око Милошевића су се у одбрани ујединили сви. Први пут тако јасно и сложно. Наше војсковође и народ успели су да сачувају српски дух. Потписан је споразум, донета резолуција у Савету безбедности, одбрањена је и сачувана част српског војника, српског сељака, грађанина.

НАТО је у Србији сломио зубе, доживео велику срамоту коју никада опрати неће. Ипак, агресор

не одустаје. После бомбашког неуспеха, ево их опет. НАТО 2000-те промени тактику да сруше успостављено јединство народа новом бомбом званом „Преумљење“. Ангажоваше младиће који су побегли из ватре, који нису служили војску, који су изгубили српски дух, вратише на мала врата да заузму антисрпске позиције у власти. Најтипичнији пример је голобради Марко Ђурић, али то је посебна прича.

Промена свести Срба, програм «Преумљење» није успео. Само је Вођа прошао курс преумљења у енглеској гвожђарској радњи и Бриселу. Преузео је власт и све институције да преуми стадо које је кренуло за њим. У неравноправним борбама Србин је од памтивека одбранио и сачувао најсветије што постоји, свој дух и Бога у Србину. Срби су мудар народ, трпи насиље и окупацију. Чека Божији судњи час да крене у незаустављиви поход.

 

7 replies »

 1. Podižete spomenik čoveku koji je saučesnik bombardovanja sopstvenog naroda! NATO je izvršio genocid nad Srbima jer je po tvrdnji generala Lazarevića bacio 4 Hirošime na Srbiju. Uranijum ne bira nisu samo Srbi uništeni već i svi okolni rarodi! Tragedija što je Djindjić pozivao na bombardovanje! kada pozivaš na genocid na sopstveni narod to se po Medjunarodnom pravu zove ETNOCID! A vi hoćete njemu spomenik!

  Свиђа ми се

 2. НА ТЕХЕРАНСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ 1943 стаљин рузвелт черчил СУ ИЗДАЛИ СРБСКОГ КРАЉА ПЕТРА ДРУГОГ КАРАДЂОРДЂЕВИЋА И ЈКВУО ЧИЧА ДРАЖЕ И ДОВЕЛИ НА СИЛУ ОНОГ сатрапа ТО ЈЕ БИЛО 21 / 10 1944 ОД ТОГ ДАНА ТРАЈЕ НА ЖАЛОСТ ОКУПАЦИЈА СРБСТВА КАД ЋЕ СЕ СРУШИТИ ОНДА КАД СЕ СРБСКИ НАРОД ПОКАЈЕ И ВРАТИ БОГУ ТО ЈЕ РЕКАО СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ НЕК БИ БОД ДАО ДА СЕ СРБИ СЛОЖЕ УМНОЖЕ И ОБНОЖЕ ЈЕДИНО ЈЕ ОСТАЛО ДА ГЛАВАРИ СРБСКИХ ПЛЕМЕНА ОДЛУЧЕ ДА СЕ ОНИ СРБИЈОМ УПРАВЉАЈУ ЗНА СЕ ДОКЛЕ СУ СРБСКЕ ГРАНИЦЕ ДОК СЕ СРБСКОМ РОДУ НЕ ПОШАЉИ БОЖЈИ ЗНАЦИ ДА ЋЕ ДА СЕ ПОЈАВИ КАКО СУ ПРОРОЦИ ЗБОРИЛИ НАСЛЕДНИМ СВЕТИХ НЕМАЊИЋА СВЕВЛАДОВИЋА ЈА ЛИЧНО МИСЛИМ ДА СМО ИМАЛИ САМОВИЋЕ СВЕВЛАДОВИЋЕ И ДА СЕ ОД ЊИХ ИЗРОДИЛИ ЈАБЛАНОВИЋИ БАЛШИЋИ ИТД ЗНАЧИ БРАЋО И СЕСТРЕ ОВО ЈЕ УВРЕДА ЗА ЦЕЛУ СРБАДИЈУ ОД КАКО ЈЕ СВЕТА И ВЕКА А ТО ЈЕ 493 КАД ЈЕ СРБИЈА ОСНОВАНА СА ПРЕСТИОНИЦОМ У СКАДРУ КАКО РАДИЛИ У ОДБРАНИ СРБСТВА И ПРАВОСЛАВЉА ТАКО НАМ БОГ ПОМОГА ЉУТИ ЗАГОРАНИН ЧЕТНИЧКИ ШЕКУЛАР КОЈИ ЈЕ СРБСКИ НАЦИОНАЛИСТА ПОЗДРАВ ЗА ИСТОМИШЉЕЊИКЕ СССС

  Свиђа ми се

 3. УМЕСТО ДА СЕ ПОДИГНЕ СПОМЕНИК ЂЕНЕРАЛУ ДРАЖИ МИХАИЈЛОВИЋУ БИЈО БИ ПОЖЕЉЊО ПРЕД БОГОМ И СРБСКИМ НАРОДОМ КОЈИ ЧИЧА ДРАЖУ И СВЕ ЧЕТНИЧКЕ ВОЈВОДЕ ОФИЦИРЕ ПОДОФИЦИРЕ РЕДОВЕ ЈКВУО НОСИ У СРЦУ СССС

  Свиђа ми се

 4. Слава богу и светим прецима, не можемо ми да не мислимо на великане наше историје, тужно је што се скрнави изглед дома отаца наших, неће они посустати и ако их носимо само у нашим срцима. Слава ти србине великану небески, ви нас уздижете, ви нам снагу дајете, издржатћемо ми велика је наша љубав до господа!

  Свиђа ми се