Злочини над Србима

Тзв. независно Косово – оаза анархије, безакоња, антидемократије и антицивилизације


Алармантно стање од када Приштина “управља” “баром убица” званом “независно Косово”!

У последњих 18 година 3.722  убијених и настрадалих  у саобраћајним несрећама

Пише: Зоран Влашковић
4.12.2017.

У последњих 18 година на КиМ убијено 1.521 особа а у последњих 15 година у саобраћајним несрећама страдало 2.201 особа. –Нерасветљени велики злочини против Срба – Шетња албанских терориста и амбасадора у Приштини!

Да је Косово после 1999. године постало неуређено, неорганизовано и друштво анархије, безакоња, антидемократије и антицивилизације, говоре подаци о броју убијених лица у овом периоду. Жалосно је да су национално мотивисана убиства Срба од стране Албанаца и велики злочини против Срба остали нерасветљени и да за те злочине још нико није одговарао.

Док су се дешавали масовни албански злочини против Срба, земље Запада су журиле да отворе своје такозване амбасаде у Приштини, уствари логистичке ћелије албанског тероризма, наркодилерства и криминала. Као нигде у свету, Албанци и Косово су од 1999. г. постали изузетно погодно тло за бујање, у правом смислу те речи, америчког државног тероризма и немачког државног фашизма!

Да су такозване амбасаде западних земаља управо то – логистичке ћелије тероризма и фашизма, говоре и званични извештаји УНДП ( Програм Уједиљених нација за развој) који су, према последњем извештају из новембра 2017. г., потврдили да је до сада 335 Албанаца са Косова отпутовало за Сирију, од којих 253 мушкараца, 55 жене и 27 деце. Око 60 посто њих је између 18 – 28 година старости.

Како је објављено, 62 Албанца са Косова убијена су у конфликтним зонама у Сирији и Ираку, међу којма је било и четири бомбаша самоубице, док су се њих 123 вратили на Косово, од тога 114 мушкараца и шест жена.

У Сирији и Ираку је и 150 албанских терориста из Македоније. У Македонији у задњих пар година убијали масовно албански терористи са Косова. А све то аминују логистичке ћелије тероризма у Приштини, такозване амбасаде Америке, Немачке, Велике Британије, Француске, Белгије, Холандије, Аустрије …

Према статистичким подацима «полиције Косова» за период од 1999. до 2017. године, за 18 година на Косову је извршено 1.521 убиство са различитим мотивима. Ниједан велики, национално мотивисани злочин над Србима није расветљен нити је за те злочин еико икада одговарао!

Ове 2017. године у периоду од јануара до новембра евидентирана су 23 убиства, од којих је 17 расветљено. Прошле године на Косову је убијено 26 особа, 2015. је убијено 25, а 2014. живот је изгубило 10 људи. Подаци полиције показују да се од 1999. до 2014. године највећи број убистава догодио у Приштини и Пећи. Мотиви су различити, кажу у полицији, и оцењују да се ради о забрињавајућим подацима.

Са друге стране, у последњих 15 година, на путевима Косова и Метохије је до јуна 2017. г. погинуло 2.201 особа док је у истом периоду у саобраћајним несрећама повређено више од 100.000 особа. У овом периоду евидентирано је више од 200.000 саобраћајних несрећа. Најчешћи узроци саобраћајних несрећа на КиМ су неприлагођена брзина кретања условима пута, непоштовање саобраћајних прописа и вожња под утицајем алкохола.

Ове године, до почетка августа, у саобраћајним несрећама на путевима КиМ страдала је 71 особа.

Велики злочини против Срба

У току 1999. и 2000. г. – око 300 Срба, нелбанаца и Албанаца киднаповано и пребачено на север Албаније и убијено.

У периоду јануар – јун 1999. г. – Убиство осам Срба цивила у селу Клечка код Липљана.

Старо Грацко, 23. јул 1999. г. – убиство 14 жетелаца на њиви код Липљана. Убијени су Милован Јовановић, Јовица и Раде Живић, Андрија Одаловић, Слободан, Миле, Новица и Момир Јанићијевић, Станимир и Бошко Декић, Саша и Љубиша Цвејић, Никола Стојановић и Миодраг Тепшић.

Ливадице, Подујево 16. фебруар 2001. г. – подметање експлозива под аутобус “Ниш експреса“. Погинуло 12 Срба а 30 њих теже и лакше повређено. У нападу су погинули Сунчица Пејчић, Живана Токић, Слободан Стојановић, Мирјана Драговић, Небојша, Снежана и Данило Цокић, Вељко Стакић, Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић и Драган Вукотић.

Обилић, 4. јун 2003. године – у својој кући убијена и запаљена породица Столић, Радмила, Љубинко и Слободан.

Гораждевац, 13. август 2003. г. – На реци Бистрици код Пећи пуцано је из пушкомитраљеза на децу која су се купала у реци. Тада су убијени Пантелија Дакић (13) и Иван Јововић (19), а тешко рањени Ђорђе Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драгана Србљак (13).

Церница, 31. августа 2003. г. – код Гњилана од бачене бомбе убијен учитељ Миомир Савић а четворо Срба тешко повређено, остали доживотни инвалиди.

Широм КиМ, 17. и 18. марта 2004. г. (мартовски прогом) – убијено 10 Срба, 4000 њих протерано, запаљено 35 српских цркава и манастира. Убијени су Златибор Трајковић, Ненад Весић, Бобан Перић, Боривоје Спасојевић, Јана Тучев, Драган Недељковић, Добри Столић, Борко Столић, Душанка Петковић и Мирко Лопата.

Грачаница, 5. јун 2004 .г. – У центру овог места убијен 17-годишњи Димитрије Поповић.

Урошевац, 3. августа 2005. г. – На путу Урошевац – Штрпце, код села Бањица из заседе убијени у колима Иван Дејановић из Прилужја код Вучитрна и Александар Станковић из Липљана.

Бошњачка махала, 2. јула 2010. г. – од бачене бомбе на протесту Срба због отварања канцеларије косовске владе у северном делу К. Митровице погинуо Др Месуд Ђековић а 11 Срба повређено.

 Талиновац, 6. јула 2012. г. – У селу Талиновац код Урошевца убијен брачни пар повратника Милован и Љиљана Јевтић.

Несхватљивo је да се само убиства Срба на Косову и Метохији не откривају. О тим злочинама се углавном ћути у Приштини, Бриселу, Лондону. Представници прво УНМИК – овог, а данас и ЕУЛЕХ – овог, као и косовског правосуђа, затворили су судске досијее против убица Срба, чиме су директно стали на страну албанских терориста, злочинаца, убица!

Питање је за цео свет – колико десетина албанских терориста и убица данас слободно шета Косовом? И то раме су уз раме са амбасадорима западних земаља у Приштини!