АКТУЕЛНО

Милосав Миле Кнежевић: БАНДИТСКА ТАЈНА!


БАНДИТСКА ТАЈНА!

Као обичан војник и борац србске војске у БиХ рату. Открио сам дуго чувану подвалу и политичко официрску тајну. Тајну рата. И на основу мога учешћа у рату и тих спознаја, одлучих се, да проговорим о тој њиховој подвали и тајни, о којој нико, јавно не говори.

Да ли ради страха, кукавичлука, незнања, или ради тога што су се многи људи – борци, за ситне паре, радна места или нешто треће, тој политичко – официрској банди продали, не знам. Али знам, да таква банда, постоји у сваком народу и на сваком месту, и у свако време, па и ратно. А пошто сам очевидац и сведок, понашања србских политичара и официра у рату o томе могу и хоћу да говорим и изнесем, ону истину, која је дебело сакривена и о којој се не прича. Из простог разлога, што би се разоткрили многи злочини, али и лажни хероји, као и лажне велике војсковође, који су лажно произведени у србске јунаке рата.
А који су у ствари, били сасвим нешто друго. По мени, обични ратни злочинци и удружена банда, који су уживали у својим генералским и високим официрским чиновима, командујући војском и борцима, као и ратним догађајима. И то из далеке и сигурне позадине, где су се они налазили, као и њихови командни центри и штабови.

У тој сигурности и далекој позадини, су се налазили и сви политичари. Који су заједно и у договорима са генералима и високим официрима, били господари живота и смрти. Те су се у том ратном паклу, играли са нашим људским животима и главама. И то поштених и доброћудних сељака и радника, правећи од нас “животиње” или мете за одстрел. И то из простог разлога, што у том рату, нико, ама баш нико, не одговара за рањене или изгинуле људе.

И сама концепција ратовања је направљена тако, да генерали и високи официри, као и политичари, не иду на прву ратну линију фронта, нити они буду у рововима са својим војницима. Јер то је намењено само за неке резервне, а изузетно неспособне, у већини случајева и приглупе ниже официре, например воднике, поручнике или капетане, којима је дата команда, над нама, обичним војницима. А ти нижи официри, који су са нама на ратишту, ради своје сигурности, праве за себе и команду, сигурне заклоне, таборе – командна места, која су од прве, ратне линије фронта, обично удаљени по неколико километара. А ти и такви официрчићи (част малобројним изузетцима, јер је и њих било часних, храбрих и способних), обично се додворавају вишим официрима и вишој генералској команди, тако, што без икакве потребе, излажу људе – борце и то са прве линије фронта, беспотребним рањавањима и погибији. И то само ради тога, да би на основу неке битке са непријатељем, за себе, уграбили већи чин или неко признање, које им може послужити, зарад веће плате, а поготово привилегија и награда, када се рат заврши.

А да бих био, још објективнији, морам рећи, да се знало десити, да се неки генерал, са својом свитом и то високих официра и многобројним обезбеђењем и појави на првој линији фронта. И то онда, када нема ратних дејстава и кад се требало сликати за неке новине или Телевизију. А да је свим генералима и високим официрима, као и политичарима рат игра, у којем они и те како уживају и материјално профитирају, навешћу и следеће. Да у трајању рата у БиХ, а који никада званично није био проглашен, није доживљено, а нити се десило, да ико, од генералско – официрске, као и политичке банде, дадне, или пошаље своје дете у рат, као ни од своје ближе па и даљне родбине. Тако да њима у рату, из њихових породица и фамилија, нико, ама баш нико на првој ратној линији, није рањен, а нити је погинуо. Али зато јесу масовно рањавани, као што су и масовно гинули људи и деца сељака и радника, као и њихова браћа и сестре.

И док је гинуо тај унесрећени народ и борци са првих линија, дотле је генералско – високо – официрска банда, заједно са политичком, отворила свој ратно – профитерски посао. И то посао трговине са љутим и ратним непријатељем (како су нама борцима, били представљени муслимани и Хрвати), продајући му све, да све оно, што му је било потребно: Од муниције, оружја, нафте и бензина, цигара, брашна, кафе и соли, као и алкохола, па чак и изнамјљивања артирељије, али и живих војника, који су некада ратовали за муслимане, а против Хрвата, а некада су наши србски борци ратовали за Хрвате, а против муслимана, а дешавало се да су ратовали и за муслимане, а против муслимана. Што је по мени, нечувен и невиђен злочин у историји ратовања и то према сопственом народу. А тај злочин, према нама Србима, осмислили су србски политичари и генерали, као и остали високи – активни официри из бивше ЈНА. По којима би рат још трајао, да га Американци уз припомоћ Руса, Француза, Енглеза и Њемаца, не завршише и не зауставише, те, 1995. године, натеравши их, да потпишу Мировни Дејтонски споразум. И да не би, тог М. Д. Споразума, наша политичко – генералско – официрска банда, би рат у БиХ, и даље наставила. Јер јој се рат био и те како осладио, а поготово њихово, ратно – профитерство.

Тај крвави посао згртања пара, над главама и животима часних, невиних, а поштених србских људи, сељака и радника, као и неког залуталог, високо – образованог човека, који није имао веза и везица, али ни пара, да буде извучен и склоњен са прве линије ратишта. А како су чинили сви они људи – газде, који су имали паре, и са којима су плаћали генералима и високим официрима, или политичарима, да им деца и родбина, буду склоњени и то што даље од прве линије ратовања, обично у дебелој позадини, или Србији или Црној Гори, или негде у иностранству.

Е, баш ради тога и таквог понашања политичара, генерала и високих официра, ми Срби, у овом БиХ рату, и јесмо доживели тотални пораз. А о коме сви ћуте, или лажу, само из једне намере, да би се сакрило понашање политичара и генералско – официрске банде. Као и њихова издаја, али и злочин, којег су током рата у БиХ, починили, према нама србским борцима, али и народу, у већини. Јер сем беспотребног страдања, и изгибије, а које се десило због лошег командовања и вођења народа и војске у рату, та банда нам је приредила и стравичан егзодус. Јер имамо огромног број народа, који је морао да бежи пред непријатељем, и који је напустио своја стара – вековна огњишта, куће, њиве и села, као и градове и то за стално. Остајући тако без игде ичега, сем неког јадног завежљаја, којег је са собом у оној бежанији, неко могао да понесе. А у том србском егзодусу и бежанији, многи Срби су остали и без своје деце, сестара, браће, као и очева и мајки. А за шта су једини, директни и највећи кривци, наши, србски ратни политичари, као и њихови генерали и високи официри, а поготово, њихово ратно профитерство, које им је било прече и драже од војника – бораца и самог народа. И уместо да су за такво понашање и издају народа, били хапшени и суђени, они су из рата, изашли као победници и народни хероји. Које су, све досадашње политичке власти, не само оне ратне, прогласиле великим војсковођама, родољубима и народним херојима, без којих, не би било Републике Српске.

А сем тих почасти, добише они и дебеле новчане награде, неки велике пензије, неки ордење, неки саветничка и професорска места и то на разно – разним приватним, али и државним факултетима. А поготово су сви награђени великим становима, неки и са два стана, а неки и са новцима за изградњу њихових велелепних и огромних вила. И уз све то, је ишло и обавезнио запошљавање њихове деце у државним и општинским институцијама. Али има и тога, да су татина деца, отворила приватне фирме (и то уз помоћ оног крвавог ратно – профитерског новца), које веома успешно, раде за владу или општине, зарађујући милионске износе новца за себе и своје тате, те “хероје рата”?! И тај новац се и даље отима и пљачка, од збуњеног и слуђеног, а испрепаданог и зстрашеног народа.

И тек сада, а на основу свих изнесених, а веродостојних чињеница, сваки разуман и паметан човек, може закључити, да су нама Србима, током рата и ратова, највећи и најстрашнији непријатељи били, наши ратни политичари, као и генерали и високи официри из бивше ЈНА. А што се и данас види и то у њиховом свакодневном понашању. Као и односу према правим борцима и рањеницима, али и породицама изгинулих бораца. Којима су одредили неке категорије, а онда на основу њих, доделили мизерне и недовољне за живот, ратне додатке, или инвалидске пензије, што је општа брука, грех и злочин, не само према тим људима, већ и према Богу.

Знам, да се многима, ова изнесена истина неће допасти и да ће многи, плаћени дупелисци и керови, залајати на мене. Са питањем, а што ти то јуначе – поштењачино, ниси говорио кад је то требало говорити. На шта ћу им одговорити истинитим и необоривим чињеницама. Да је ради овог изнесеног, а које је само мали делић истине, о ратно – птрофитерској банди, управо и избила, односно, организовала се, она војна, непоновљива и незабиљежена Бањалучка војна побуна 1993. године, са нас, триста и двадесет војника (320). А чији је командант био, часни војник (водник), и борац Остоја Зец, а моја маленкост, би, гласноговорник Кризног штаба. Те сам по наређењу Остоје Зеца, као гласноговорник о овоме, о чему овде пишем, онда те 1993. године, то јавно путем Радија и ТВ, саопштио и србском народу. А недуго потом, заједно са командантом побуне, Остојом Зецом и његовим замеником Билак Остојом, исто то и то са папирнатим и много обимнијим писаним доказима, предочисмо и саопштисмо председнику Републике Српске Радовану Караџићу, као и целој влади. А потом, смо са тиме, дан касније упознали и Генерала Младића, као и генерала Талића. А на крају, моја маленкост је упознала и генерала Лисицу, који је био, једини генерал, који је нама борцима и побуњеницима дао подршку, као и нашим захтевима које смо предали лично у руке, председнику Р. Караџићу.

Тако да о злочинима наше багре и политичко – генералске и официрске банде, јесам говорио, и то онда кад је требало и кад је било време. И ради свега тога, што сам тада у рату радио и говорио, био сам од стране наше политичке и војне власти, заједно са Остојом Зецом, и још неколико наших сабораца, затваран у Фочански затвор. Уместо да су се затварали ратни – профитери, и издајници србског народа. Који се и даље и данас, шепуре и глуме народне хероје, иако многи борци и људи – Срби знају, да су они само обична банда и злочинци. Који су највише штете и зла, нанели србском народу.

И на крају, захваљујем се драгоме Богу, што ме је пронео кроз сав тај пако рата, остављајући ме у животу, можда, да и, о овој истини проговорим, а о којој сви ћуте. А сем захвале Богу, Богу ћу упутити и молитве и замолити га, да све, ратне профитере и злочинце, као и њихове породице, сустигне правда и праведна Божија казна. Јер ми Срби, нисмо зрели, а нити смо дорасли, а нити смо способни, јер немамо знања, а ни памети, а поготово немамо храбрости и поштења, да ратним – профитерима и злочинцима, тим великим грешницима и штеточинама судимо и пресудимо. И то за издају народа и државе, а поготово Бога и божијих закона.
А пошто је и то истина, ни овај делић изнесене истине, неће сметати исконским борцима, људима и Србима праведницима, управо из разлога, што се истина не да убити.

 

Ратни ветеран и Србски песник за децу и одрасле, проф. Милосав Миле Кнежевић

Нирнберг, Њемачка, децембар, 2017. године

——————-

18.12.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. ГОСПОДИНЕ КНЕЖЕВИЋУ ЗАБОРАВИЈО СИ РЕЋИ КАКО СУ СКИДАЛИ КОКАРДУ СА ШАЈКАЧЕ И ШУБАРЕ ДО ЋЕРАЊА ДА СЕ ДОБРОВОЉЦИ БРИЈУ И ШИШАЈУ ПРВО НИЈЕСАМ МОГАО ДА ВЕРУЈЕМ ШТА ЧИТАМ ПОМИСЛИЈО САМ ДА ЈЕ САН НО НА ЖАЛОСТ ТАКО СЕ ДЕШАВАЛО У ТОМ РАТУ КОЈИ СУ комунисти КОЈИ СУ БИЛИ ПО РОДЂЕЊУ СРБИ НАМЕТНУЛИ СРБСКИМ НАЦИОНАЛИСТИМА ДА ЧОЕК НЕ ВЕРУЈЕ ЗАМИСЛИ ДА ЋЕРАЈУ СРБЕ ДА СЕ ОБЛАЧЕ КА рвати и балије И РАТУЈУ ЗА ЊИХ ПИТАЈУ ЈО ЈЕ КРИВ ЛИЧНО СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ И ЊЕГОВ ТЗВ генерал штабни виши официри ИЗ БЕОГРАДА КОЈИ СУ ПОСЛАЛИ СВОЈЕ дб ДА ШИРЕ ПАНИКУ ИЗДАЈУ У РЕДОВЕ ВРСК И РС ДО ПРОДАЈЕ ОРУЖЈА НАФТЕ МУНИЦИЈЕ ЛЕКОВА ЧАК И ВОЈНИХ ВОЗИЛА ТЕНКОВА ТОПОВА ИТД СССС

  Свиђа ми се

 2. Побогу брате па имају ли кривци за рат и пропаст србскога народа име и презиме? Како колективно осуди србски народ брате малолије! Ово је автоимуна болест треба да се лечимо баш сви до једног, уколико желимо имати здраво потомство! А уз нас и сав људски род!

  Свиђа ми се

 3. На нашу жалост , све је тако како сте написали а много тога сам и сам видио. Једино у чему се наша мишљења разликују је то што сам убјеђен да је огроман број тих политичара из југо-комунистичке „кухиње“ а што се генерала и официра тиче , они се скоро у потпуности могу убројити у југо-комунисте. Дакле , њима побједа у рату , слобода и заштита СРБског народа и није био примарни циљ.

  Свиђа ми се

 4. ГЛАВНИ КРИВАЦ ЈЕ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ И ЊЕГОВИ ТЗВ генерали јна ДА НИЈЕСУ ОНИ БИЛИ СРБИЈА НЕ БИ УЗМИЦАЛА ПРЕД рватима И ханџар дивизијом У ДРУГОМ СВЕТСКОМ ЧЕТНИЧКЕ ВОЈВОДЕ ОФИЦИРИ ПОДОФИЦИРИ И РЕДОВИ ЈКВУО СУ СЕ БОРИЛИ ПРОТИВ ИСТИХ непријатеља И БИЛИ СУ ЗАКЛЕТИ БОГУ КРАЉУ И ОТАЏБИНИ КАД СИ СА БОГОМ СВЕ МОЖЕШ ТО НИЈЕ БИЛА СРБСКА ВОЈСКА јна ЈЕ САРАДЂИВАЛА СА рватима и алијом ПУЦАЈУЋИ У ЛЕДЂА СРБСКИМ ДОБРОВОЉЦИМА СЕТИМО СЕ БРАТА КОМАДАНТА ЂОРДЂА БОЖОВИЋА ГИШКЕ У ГОСПИЋУ ЛИКА 1991 ПА ДО ЧЕТНИЧКОГ ПОРУЧНИКА ВЕЉКА МИЛАНКОВИЋА ВУЧЈАК БРИГАДЕ ЈОЈА ЈЕ БИЛА СТРАХ И ТРЕПЕТ рватима и балијама У БОРБИ СУ БИЛИ ВУКОВИ ПРЕМА душманима А ПРЕМА ЖЕНАМА ЂЕЦОМ И СТАРЦИМА СУ СЕ СРБСКИ И ВИТЕШКИ ПОКАЗАЛИ ДА СУ ЉУДИ СРЦА МИЛОШ ОБИЛИЋА МОЛИМ РЕДАКЦИЈУ ДА МИ ПУСТИ КОМЕНТАР НИЈЕ СРБСКИ ЋУТИТИ СССС

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.