АКТУЕЛНО

Легализовано отимање деце у Србији – Србијом је завладао страх


У Србији се деца легално отимају од родитеља или законитих хранитеља под изговором да је дете занемарено, да се малтретира, да су родитељи сиромашни и не могу своје дете да исхране.

Ту се онда умешају лица из Центра за социјални рад Општине (било које) који учествују у отимању деце из родитељског или хранитељског дома.

Уз њих обавезно иду припадници МУП-а који незаконито учествују у отмици деце.

При том ту децу одводе не зна се куд, јер се после тога не дозвољава родитељимa или храниоцима да виђају дете, као што је то случај са породицом Тркуља, а последњи случај отимања детета је случај отимања од брачног пара др Мила Алечковић и Ив Батај, девојчице коју су са Косова довели у своју хранитељску породицу, дете које је остало без родитеља, које је било у ужасном стању кад су га довели. После две године се дeвојчица опоравила и као да је неко чекао да се довљно опорави да би је брутално отео и одвео ко зна где.

фото: ru.dreamstime.com

Децу су у Србији крали у породилиштима, а данас их краду уз помоћ државе из родитељских домова и хранитељских породица. Ми грађани ове несрећне земље не можемо бити довољно сигурни да и на наша врата неће банути нека бандитска делегација која ће нас прогласити за несавесне родитеље и отети дете без нашег права да се због тога жалимо. А и у немогућности смо да у том случају било шта урадимо. Не знамо разлог због чега је дете отето од брачног пара Алечковић-Батај, сигурно не због немаштине. А и тај разлог отмице деце због немаштине је врло лицемеран, јер ако локална самоуправа има увид у велико сиромаштво неке породице, ваљда постоје механизми да се оно ублажи одређеним дотацијама које ће омогућити породици пристојан живот.

Сумња постоји да се наша отета деца касније продају странцима за прилично велики износ и да им служе ко зна за шта, можда за трговину органима. У овом нехуманом, материјалистичком свету све је могуће. Али ако наша држава стално истиће да јој је важан сваки становник, да све ради за добробит својих житеља, због чега својим грађанима оваквим поступцима својих органа управе прави проблеме и застрашује све друге?

Где ми то живимо? Да ли ћемо само мирно гледати како се отимају деца, (јер се то догађа другима) или ћемо сви, на свој начин дизати глас и борити се против тог зла? Ово је доказ да смо сви ми потенцијалне жртве бахатости и нехуманости разних општинских, социјалних и ко зна каквих још институција? Да ли држава има механизме којима нас, појединце, може да заштити од оваквих бахатих појединаца, јер у питању су појединци иза који стоји нека државна институција!

У овој земљи Србији, отаџбини некад славних предака и јунака који се нису плашили ни горих зликоваца, направише погружену, заплашену земљу у којој свако стрепи за своју егзистенцију, а уколико нема материјалних проблема, што је данас ретко, онда је заплашен на други начи, отмицом детета или претњом због јавно изговорене речи.

Ту скоро смо имали случај да се особи која је јавно говорила о штетности и еколошком загађењу које једна фабрика на југоистоку Србије шири својим димним гасовима и загађује околину, прети кривичном пријавом, јер је наводно све што је јавно тврдила нетачно. А онда је, ванредним мерењима загађења ваздуха и воде, доказано да фабрика заиста испушта огромну количину загађујуће материје кроз своје димњаке, што је потврђено анализама једне реномиране хемијско-аналитичке установе. И шта? Ништа, фабрика и даље ради. А докле ће, е то ће одлучити људи који живе у њеној близини.

У Србији се зацарио страх. Страх од губитка посла, што је најстрашнија ноћна мора свих запослених у страним фирмама, који примају између 200 и 300 евра месечно, без права на боловања, са врло малим годишњим одморима, без права на синдикално организовање. Синдикално организовање је у нашим, а белосветским фабриакама забрањено! Не сме да се протестује и да се траже бољи услови за рад и живот. Радници у таквим фабрикама се дивљачки експлоатишу, закључавају им се WC-и, паузе су врло кратке или их уопште немају.

Све је као у време с почетка 19 века, кад је тек стваран сурови капитализам (што је одлично описао Дикенс у својим романима). Србија се на жалост није много одмакла од таквог капитализма, без обзира што живимо у 21 веку, наводно, веку просперитета науке и хуманости. Да се не лажемо.

Овај век је век дехуманизације човека, дивљаштва, отимачине, превара, ратова, наркоманије, отмица људи зарад продавања органа, и свих могућих пошасти које једно друштво, у коме су све моралне норме прекршене, може да има.

Друштвену свест нам формира телевизија са свим грозним филмовима пуним насиља и са „ријалити“ (реалним) програмима у којима се пропагирају најниже људске страсти- псовање, туча, проституција, простаклук сваке врсте, речју, суб-култура. Таквим емисијама се дрогира велики број житеља Србије, гласа за те прљаве и огавне ликове, ужива што постоје тамо негде и гори од њих. Тако се Србија баца у кал, заборавља на своје моралне врлине, породичне вредности, на дружељубивост, љубав према ближењима, према домовини, према породици.

Све је то програмирано у некаквим поквареним људским умовима, како би се народ Србије „преумио“, „преломио у мозгу“, и како би заборавио на муку кроз коју пролази. А при том је данак који се плаћа гледањем таквог смећа много гори, јер нам се на тој матрици васпитавају и деца. „Дајте ми само једну генерацију“, рече својевремено један нитков.

Срби су одувек имали јаке корене и јаку самосвест о томе ко су и шта су. Верујем да их не може до краја сломити ни страх ни прљавштина која се пропагира са белосветских, а наших медија.

 

Др Мирјана Анђелковић Лукић

ИЗВОР: КОРЕНИ

***

ПОВЕЗАНО:

*22.12.2017. ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ подршке Милиној борби „Вратимо децу родитељима“

*Конференција за новинаре – Ко и зашто Мили Алечковић отима дете?

*Prof dr Mila Alečković: Ko su zlikovci u “našim” Centrima za socijalni rad? – Press Centar UNS

*ВАЖНО! Центри за социјални рад и разарање породице у Србији – снимак са трибине

*Инфоратници: Како је центар за социјални рад бесправно и без основа отео дете породици Тркуља

*ПРАВОСЛАВНА ПОРОДИЦА: Случај отетог детета – документи

*Владимир Димитријевић: СВИ СМО МИ ПОРОДИЦА ТРКУЉА. УСТАНИМО У ОДБРАНУ ДЕЦЕ

*АГОНИЈА! Градски центар за социјални рад ОДУЗЕО ДЕТЕ РОДИТЕЉИМА! – Дан двадесети…

*

*ПОТРЕСНО: Родитељи у ТВ студију плачу, држава им отела дете и не да им да га виде! (видео)

*Изопачити па освојити – Ирина Бергсет: Запад је створио прави правцати робовласнички систем, где су робови – деца!

*Нама су на Западу украли нашу децу! Погледајте нашу муку и учите се! Зауставите ту чуму трећег миленијума!

*КОМЕНТАР ФБР УРЕДНИКА НОВАКОВИЋА ПОВОДОМ ЧЛАНКА О СУДБИНИ РУСКЕ ДЕЦЕ У НОРВЕШКОЈ…

—————–

22.12.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Jako me je potresao ovaj tekst
  Jos jedna svakodnevnica u nasoj Srbiji
  Daju porodici socijalno od 7000 , naravno posle toga uzmu im decu zbog zanemarivanja i siromastva i odvedu u hraniteljskoj porodici i njima daju 30000din po detetu …a hranitelji ko so oni?
  Osobe koje nece da rade po firmama da im drugi sefuje za 300e nego lepo uzmu tudje dete i sede kuci i s njim se izivljavaju za iste te pare…

  Свиђа ми се

 2. Знамо са запада да се деца кроз трауме програмирају – ради се о стварању вишеслојних личности (multiple personality) које после постају робови. Ради се о стварању менталних робова у срБском друштву. Девојчица која је била трауматизована на Косову, залечена, сада постаје одличан кандитат за „вишеслојну личност“ која ће после бити гурана у шоу бизнис или политику да бомбардује сопствени народ, јер су јој сећања разрушена. На намa је да штитмо свако дете.
  Људи устајте у име Бога.
  Не дајте сатанистима децу нашу. Има ли још неко мушко у овој земљи Србији?

  Свиђа ми се

 3. масони и чифути ОТИМАЈУ СРБСКУ ЂЕЦУ ДОК СУ циганска БЕЗБЕДНА И ОНИ ПРОКЛЕТИ ПО РОДЂЕЊУ СРБИ КОЈИ СУ ЗАПОСЛЕНИ У ТОЈ СРБИЈАНСКОЈ полицији И ОНИ КОЈИ РАДЕ У СОЦИЈАЛНОЈ СЛУЖБИ ПРЕД БОГОМ ЋЕ ТЕ ДА ОДГОВАРАТЕ НА ОНОМ СТРАШНОМ СУДУ ПОШТО СТЕ УБИЦЕ И КРИЈУМЧАРИ СРБСКЕ ДЕЦЕ СВУ ЋЕ ТУ ДЕЦУ БОГ ДА ЧУВА ТО ЈЕ СИГУРНО НЕКИ КАЖУ КАКО СПЦ НЕ РЕАГУЈЕ ОНИ ИМАЈУ ЗАДАТАК ДА ЧЕСТИТАЈУ ЊИХОВОМ римском папи тзв божић римокатолички И СЛУЖЕ ТОМ сотони ђеволу ИЗ рима А римске папе ОД 1054 СУ УБИЈАЛЕ СРБСКУ ЂЕЦУ НА СИЛУ СУ католичили И ПРЕТВАРАЛИ ИХ У тзв рвате ТАКО ДА ОД СПЦ НЕМА ЧЕМУ СЕ НАДАТИ ИМАМО БОЖЈУ ЕРП И КОСОВСКУ МЕТОХИЈСКУ У ПРОГОНОНСТВУ ТО ЈЕ САМ БОГ ДАО СРБИМА ЧЕСТИТОГ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА КОЈИ КА СВЕТИ САВА СЕ БОРИ ПРОТИВ унијата СССС

  Свиђа ми се

 4. Децу им нећемо опростити.
  Свако од нас је дужан да дигне глас за Истину.
  Могу те белосветске и овдашње протуве да чине шта и колико хоће,
  али не могу докле хоће!
  Божја је последња

  Свиђа ми се

 5. Модерни данак у крви. Умјесто турских јаничара имамо глобалистичку мрежу трговином робљем. У Србији, овај случај говори да та мрежа могуће има своје експозитуре. Већ је више пута објављивано о нестанцима беба из породилишта уназад деценијама.

  Свиђа ми се