АКТУЕЛНО

ЦРНА ГОРА: ПРОТЕСТ МАЈКИ испред Скупштине Црне Горе 14 часова, 26.12.2017.


Дана 26. децембра 2017. године са почетком у 14 часова испред Скупштине Црне Горе у Булевару Св. Петра Цетињског заказан је протест корисница накнада за мајке са троје и више деце. Организатор и овог протеста је одбор мајки корисница накнада.

фото: архива са прошлог протеста

Мајке кориснице накнада са Завода за запошљавање, које нијесу ништа примале са завода, а које су и тек како биле злоупотријебљене на радном тржишту тако што су због немогућности запослења биле принуђене да раде на црно, без доприноса, без законом предвиђеног радног времена, остављајући своју дјецу да би зарађивале за њихово преживљавање, бачене сте низ воду. Намјерно. Нико није, а изгледа ни сада неће, да води рачуна о вама. Нећемо то дозволити! Али све је у вашим рукама. Покрените се и не дозволимо да Вам одузму доживотно стечено право.

Мајке, жртве транзиције, мајке које сте радиле на одређено радно вријеме, на неодређено радно вријеме, а које сте остале без накнаде, изађимо и покажимо нашим монструозним уништитељима да нећемо дозволити да им ово прође.

Мајке пензионерке, не дозволите да вам нико одузме краткотрајну радост коју нијесте тражиле, а омогућио Вам је закон који су сами пустили да ступи на снагу јер сте им требале за гласове.

Покажимо им да су ударили на погрешне адресе, да су своју силу и моћ примијенили на погрешну популацију ове растргнуте земље и не дозволимо да ова њихова бескрупулозна превара буде спроведена до краја. Баш због наше огромне љубави према овој земљи, због поштовања према нашим мајкама, нашој дјеци, не дозволимо да из ове њихове подмукле игре изађу као побједници.

Не дозволимо да нам одузму доживотно стечено право, које нам нико није смјео одузети.

Зато сви незадовољни, сви који бију своје битке за остварење својих права, сви политички субјекти који подржавају ову борбу, 26.децембра дођите да заједно пошаљемо поруку – НЕЋЕ МОЋИ ТО ШТО СТЕ НАУМИЛИ!

 

Кординациони одбор мајки корисница накнада
Особа за контакт: Жељка Савковић

ИЗВОР: САОПШТЕЊА

————-

24.12.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић