АКТУЕЛНО

Издаја на делу: како функционише коалиција Вучићевих министара и бивших ОВК терориста


Љубав у Медвеђи

Док јавност у Србији ишчекује да види хоће ли такозвани Бриселски дијалог резултирати признањем или „нормализацијом“ односа са сепаратистима са КиМ, између чега суштински и нема разлике, дотле се ти односи на територији целе Србије подижу на ниво државних. Неизоставно се указује пуно поштовање надлежности такозване „републике Косово“ над делом албанског народа али и свих других прогнаних са Косова и Метохије, који данас живе на територији централне Србије.

Током година након окупације на Косову и Метохији, политика „сарадње“ између самопроглашене „државе“ и централне Србије, сводила на трговинске односе са компанијама у власништву албанских сепаратиста. Ту је нејасно зашто су пословни партнери из остатка Србије, иако су били у много повољнијем положају, морали толико снисходљиво да се односе према албанским фирмама које су своју најповољнију трговину ионако могле да остваре са фирмама из Србије. У почетку су на амбалажама српских производа на албански језик превођени само слогани и натписи са информацијама о производу, а од 2008. године се почело са доштампавањем додатних информација попут „увозника за Косово“.

Истина је да се проток робе остатка Србије са Косовом и Метохијом регулисао на специфичан начин врло сличан сарадњи са државом над којом неко други има надлежност, изузев севера покрајине где се ни то није морло поштовати све до 2014. године. Међутим, то никако није било због сепаратиста који су томе тежили већ због чињенице да се од лета 1999. године покрајина налази под контролом Уједињених нација према Резолуцији 1244. А то је документ који потврђује реално стање, да је КиМ саставни део републике Србије, и зато је требало тежити да се поштује управо тај споразум а не наметнути сепаратистички услови. За разумевање оваквог понашања довољна су два појма – новац и политика.

Управо тиме се може објаснити и чињеница да се Далибор Јевтић, почетком овог месеца, обрео у Смедереву у својству „министра за заједнице и повратак“ при сепаратистичкој „влади републике Косово“. Медији се нису трудили да сакрију званичну ноту посете, напротив, у највећем броју извештаја наведен је управо као „званичник“ сепаратистичке владе чији је подпредседник.

Њега је званично примила градоначелница тог града Јасна Аврамовић, која је иначе на том положају од 2004. изузев када је од 2008. до 2012. обављала функцију заменика градоначелника. У јуну 2013. Аврамовићева је званично напустила Покрет за Смедерево (ПЗС), који је водила неколико година и са свим одборницима тог Покрета у градској скупштини, прешла у Српску напредну странку. Тада је постављена је за повереницу Градског одбора СНС у Смедереву.

Против ње се води дугогодишњи судски процес у коме је оптужена да је као лекар „у више наврата примала мито од пацијената“ али и фалсификовала документа ради прибављања инвалидских пензија својих „клијената“, и то као начелница инфективног одељења смедеревске болнице. Због тога је осуђена на 15 месеци затвора али је Апелациони суд поништио пресуду и вратио на поновно суђење да би и одлука Суда била поновљена. Током 2005. године провела је месец дана у притвору али о издржавању казне од 15 месеци по правоснажној пресуди у поновљеном процесу, од када је постала члан СНС-а, нема података. Такође, довођена је у везу и са масовним штрајком у смедеревским школама и другим „неправилностима“ у овом граду.

Тужно је констатовати да је домаћој јавности представљен као значајан догађај сусрет између ње и такозваног „министра“ у илегалној влади на територије исте државе али, с обзиром на политичко – економску рачуницу којом опстају на власти, то је потпуно разумљиво, чак и природно, у свом том накарадном окружењу.

Иако је истакнуто да је до састанка, на који је позван и известан број прогнаних са Косова и Метохије, дошло „у циљу поспешивања повратка расељених на Косово“ у порукама се могло осетити нешто сасвим супротно од тога.

„…Нама је првенствено циљ повратак сваке српске породице на Косово, на томе ћемо инсистирати и на томе радимо. Тај повратак мора да буде добровољан али је једна од могућности и интеграција у срединама у којима они данас живе уколико то они желе и ту ћемо радити са градовима и општинама у централној Србији како би смо то питање решавали…“

Слободно се може рећи да је управо „интеграција расељених у срединама у којима живе“ након прогона, ипак циљ пре свега. Не самог Јевтића који је извршилац налога, већ косовских сепаратиста и њихових западних ментора чији је заједнички циљ трајно отргнути колевку српске државности и духовности из матице. Ово је већ одавно најављено али као слоган који се могао чути на скуповима и протестима Шиптара где се све чешће узвикује „Shqipëria Ethnike“, односно да територије под њиховом контролом буду „без примеса“ других народа.

 

Јевтић је ово недвосмислено потврдио у Смедереву наводећи да ће бити обезбеђен кров над главом онима који желе да се врате у условима за живот где им баш ништа није гарантовано али то исто обезбедити и избеглима на тлу остатка Србије који не желе да се врате. Јасно је шта ће већина изабрати ако у томе има материјалну подршку.

 

In the village Ljubozda near Istok have returned thirteen Serbian families. Minister for Communities and Return Dalibor Jevtic (фото СПУТЊИК)

Село Љубожда је одличан пример како ће се на томе радити. Свих 13 повратника још увек живи под једним кровом, у немогућим и нехуманим условима где више њих спава у једној просторији а свакодневно су изложени шиканирању, провокацијама, псовкама, претњама, уместо у контејнере свакодневно им у дворишта бацају ђубре… О свему овоме нема ни речи у домаћим медијима. Па чак ни на локалном радију „Браво“ за који, тек да поменемо, управо Далибор Јевтић обезбеђује значајна материјална средства за рад а оснивача тог локалног медија на српском, Драгана Репановића, запошљава у свом „министарству“.

Јасно је да се заједнички ради, односно толерише, покушај да се и ови повратници одврате од своје намере иако је реч о тек неколико старијих особа које само желе да крај живота дочекају на својим имањима. Сви видови подршке које је Јевтић најавио спадају у време будуће. Дакле, ни један од проблема који се испречио повратницима, до данас напросто није решен.

Градоначелница Смедерева је током састанка навела да ће се „заједничким снагама“ (дакле локална самоуправа са „министарством“ косовских сепаратиста) учинити максимални напори да се свима који желе повратак то и омогући, али је још једном потврдила да ће „свима који у Смедереву остану“ обезбедити нормални услови за живот.

Аврамовићева је искористила прилику да се „захвалила министру Јевтићу“ (признајући његову „државничку“ функцију) на упорности коју показује у овом ни мало лаком и значајном процесу“ . Колика је та упорност у овом истински значајном процесу, потврђују резултати који су иза њега настали за протекле четири године рада. Како је сам раније изјавио новинару Гласа Америке, на Косову и Метохији трајни повратак забележен је код 1% расељених који су то уопште покушали, не код укупног броја прогнаних.

Но, изгледа да он и те како добро обавља посао барем онај за који је заиста плаћен. Уместо било какве критике, па и смене до које би морало да дође услед овако поражавајућег резултата, квази-министарству на чијем је он челу сепаратистичка илегална влада је према нацрту буџету за наредну годину, доделила готово 7 милиона евра што је дупло више него што је то био случај у години на измаку.

Према званичном саопштењу „министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић рекао је да је Нацртом буџета за 2018. годину за потребе тог „министарства“ намењено укупно 6.900.000 евра и да је од овог износа за капиталне инвестиције, то јест за пројекте за расељена лица, издвојено укупно 1.000.000 евра, за разне пројекте за повратнике (првенствено за изградње кућа), издвојено укупно 2.400.000 евра, а да је остатак износа од 3.500.000 евра намењено за инфраструктуру и за разне друге потребе“. Заиста, када су „разне друге потребе“ претежније од стварања основних услова за повратак, ту се о циљевима нема шта коментарисати. Можда баш та неодређена намена новца може да објасни срдачност градоначелнице у којој је протекла посета овог квази-министра граду Смедереву и њеној нади, или можда сазнању, да ће баш тај град послужити за покриће „других потреба“ кроз милионске износе у еврима.

У сваком случају Српска напредна странка сада може да се похвали унапређењу сарадње, за шта сада имају и конкретне материјалне доказе, да не кажемо „добра“, од како је уз њену помоћ на место премијера сецесиониста са КиМ дошао ратни злочинац Рамуш Харадинај кога је то, Александар Вучић, јавно називао кољачем српске деце.

Неколико дана касније, на предлог Далибора Јевтића, сепаратистичка „влада“ у Приштини је донела одлуку о формирању „међуминистарске комисије за повратак и питања заједница“. Објашњавајући „предности“ ове комисије, Јевтић је посебно истакао чињеницу „да ће међуминистарска Комисија имати обавезу да се бави процентуалном заступљеношћу у инстуцијама у складу са Уставом и законима Косова“. Конкретно ово значи да ће од њеног рада корист имати једино такозвана „република Косово“ јер ће старањем Срба о поштовању „устава Косова“ и њиховом доследном учешћу у квази-институцијама, та творевина заокружити свој легитимитет што никада не би успела када би Срби те „институције“ бојкотвали, што су у више наврата и представнци Европске уније и САД наглашавали. Том приликом Јевтић је изрекао и нешто много драматичније.

„…Оно што је некада фалило, имплементација, је нешто чиме ћемо се ми бавити, јер без спровођења одлука које будемо доносили нећемо бити у прилици да променимо ствари на боље, тако да ћемо пре сазивања првог састанка обавити све потребне процедуре и консултације како би смо на самом састанку оно што будемо усвојили били у прилици да касније инплементирамо“ објаснио је Јевтић чиме је открио да у ствари резултата у повратку до сада није ни могло да буде а да је то „министарство “ било само параван за Међународно заједницу и домаћу јавност који су требали да поверују или прикажу да се нешто ипак ради на томе. Чињеница је да ни једна досадашња одлука није могла да буде спроведена јер нису постојали механизми за њихову имплементацију. Простим језиком речено, повратак Срба на своја имања нико није желео али се о томе заједнички ћутало.

Истовремено, Федерика Могерини је у Бриселу „поздравила ангажовање Србије у дијалогу са Приштином, напомињући да је почела нова фаза са директним учешћем двојице председника, уз промену формата, агенде и брзине састанака“!

Она је подсетила да је и раније било састанака на нивоу председника, и истакла да „верује у квалитативни скок следеће године и достизање нормализације односа“.

Нема сумње да постоји одлична координација између страна у овом, одавно већ не сукобу када се о представницима власти ради. Сви они теже једном циљу чијем остварењу доприноси званична посета тзв. „министра републике Косово“ Далибора Јевтића српском граду и пријем код повереника Српске напредне странке у Смедереву. Суштинској независности Косова и Метохије и његовом отцепљењу од остатка Србије.

Но, ако се изградња „међудржавних“ односа могла сакрити у Јевтићевом случају, будући да га медији еуфемистички називају „српским министром“, иако је он Србин квази-министар у илегалном систему сепаратиста, прикривање посете Албанаца који су у његовом рангу није било могуће. Управо зато се домаћи медији, „као по команди“ што би народ рекао, нису ниједном једином речју оглашавали последњих дана о догађају у Бујановцу.

За то време, према наводима медија на албанском, дошло је до званичне посете такозваног „министра правосуђа“ албанских сепаратиста, Абеларда Тахирија, граду „од посебног значаја за Косово“, Бујановцу. Посету је наводно иницирао председник општине Бујановац, Шаип Камбери а разговарало се о „разним животним питањима и политичком развоју“. Она не само да је била „државничка“ већ је сличне премашила по активностима којима је била испуњена али је и потврдила јаче ангажовању општинама насељеним Албанцима ван територије покрајине. Да упростимо, према оним деловима Србије на којима се простире територија замишљене (?) Велике Албаније.

Камбери је на конференцији за новинаре рекао да је добио подршку од тзв. „министра“ Тахирија за наставак и напредак (ионако) сталне комуникације између сепаратиста са Косова и Метохије и овог подручја.

„Успоставићемо нову линију сарадње током мог мандата“ потврдио је Абелард Тахири, пренели су медији на албанском.

Пуна симболике била је и посета албанској породици Бурима и Фитнете Гаши у њиховом дому коју је Тахири описао као посебно емотивни тренутак боравка у Бујановцу, где је наишао на топлу атмосферу.

Десило се да је током те посете председник Албанско националног већа Јонуз Муслиу, који је раније био и политички представник некадашње терористичке „Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца“ имао здравствених проблема и налазио се у болници. Тахири је искористио прилику и обишао га о чему је Муслиу писао на свом Фејсбук налогу.

Такође на Фејсбуку и Абелард Тахири је писао о посети Бујановцу рекавши да је од становника ове три општине затражио да не одалазе и не напуштају своја места и изразио посвећеност сепаратистичке „владе“ у Приштини помоћи локалним институцијама и становницима ове области „активним и конкретним приступом и мерљивим корацима, у областима који се односе на добробит грађана“. Најавио је и да ће затражити да од тзв. „владе Републике Косово да додели 40 хиљада евра за реновирање школе у Бујановцу, са предлогом да се та средства обезбеде из буџета министарства које ја водим“ јер се током посете уверио у тешке услове у којима ученици похађају наставу. Он је додао да им је потребна подршка косовских квази-институција те да се обавезе морају повећати. Све ово јер су овогодишњи подаци показали да се у школама на територији ове три општине уписало 100 ђака мање него претходних година. О паралели у исказаној бризи између ове и појаве нестанка читавих српских села и градова, не може се ни говорити.

Овакав однос Албанаца са југа Србије и оних са Косова и Метохије свакако није нов али је ново то да се ово чини на тако отворен начин и на нивоу „државних“ институција косовских сепаратиста а да на све то Влада Србије окреће главу и отворено одобрава, те несанкционисањем својих службеника из редова Албанаца и активно помаже раздирање сопствене државности. Била је то прва посета „министра тзв владе“ Рамуша Харадинаја Прешевској долини али, поред Јевтићеве, друга неком граду на територији Србије за мање од недељу дана.

„Планирам да на Косову отворимо канцеларију за нашу браћу тамо (у Прешевској долини) да би били ближи грађанима” Косова, навео је Харадинај. (фото: С.Радовановић, Танјуг)

Експерт из области Уставног права који је Магазину Таблоид био саговорник на ову тему каже да „министар у званичну посету, и разговоре са органима локалне самоуправе, не може да иде без договора и одобрења државних органа. Уколико иде приватно, свака озбиљна држава га прати и уколико има друге конотације за које постоје докази, може да буде ухапшен или протеран. Ово се свакако може сматрати међудржавним односима јер ако једна држава не признаје другу, неће ни дозволити улазак њеном министру на своју територију. Ако се представља министром непризнате државе, протерује се и о томе се не полемише. Ако шта чини против те државе, бива ухапшен. Званична посета је нарушавање суверенитета државе. Из овога произилази логичан закључак да је Влада Србије њих признала као државу а додатно је отежавајућа околност препуштање југа Србија албанским сепаратистима“.

Колико је тај део Србије препуштен, укратко, са великим страхом да уопште било шта о томе кажу, говоре житељи Медвеђе. Према њиховим сазнањима готово сво земљиште у овој општини које се налазило у приватном власништву овдашњих Срба продато је а велики удео у посредовању имали су управо припадници МУП-а, како кажу – крупни играчи.

Покушавајући да спречи процес један њихов суграђанин је сва сазнања проследио Влади у Београду али је на крају он био тај који је преживео тортуру. Након вишечасовног психичког малтретирања у његовој кући одузета му је сва опрема и дигитални уређаји са којих су избрисане информације а на „папире“ које је проследио Београду, стављена је ознака „строго поверљиво“. Но, и без те ознаке верују да он не би смео да говори јер му је одмах након тога уништен приватни посао а он сам изложен даљим претњама и застрашивању, тврде ништа мање уплашени мештани који имају жељу да говоре али је ипак страх оно што преовладава.

Како наводе 2015. године је у њиховом крају, са својим људима, боравио Зоран Милојевић Зеља иначе власник бензинске пумпе у Лепосавићу, некадашњи саветник у Канцеларији за Косово и Метохију док је на њеном челу био Александар Вулин, и који се често нађе у друштву српских политичара па и Александра Вучића чије поверење нарочито ужива иако је његов званичан положај потпуно недефинисан. Занимљиво је да је телевизија Н1 приказала снимак из 2015. године на коме, а баш у време када је обилазио и Медвеђу, после објављених резултата да су напредњаци освојили месну заједницу Мајур (Шабац), окупљени у страначким просторијама клицали су управо Зељи.

„Свашта је овде било“ каже за Магазин Таблоид један од житеља који је свему био сведок. „Тражили смо пријем код Томе и Вучића али ништа од тога није било, када смо написмено излагали шта се овде дешава Вучић је све то враћао Зељи. Страшно. Ништа нисмо могли против њих“ укратко кажу отворено дајући до знања да о томе не желе (не смеју) да говоре.

Највећи проблем у Медвеђи створиле су, како кажу, фиктивне адресе.

„…Шиптари се интензивно пријављују од 2007. године а то финансира албанска дијаспора која је до сада уложила 10 милиона евра само у „посао“ са фиктивним адресама. Отворено сарађују са водећим људима из полиције у Медвеђи и Лесковцу. Намера је да створе источно Косово како би имали основа да траже и припајање те три општине Косову и Метохији. Око 7000 Шиптара са Косова и Албаније је пријавило своја пребивалишта у овој општини а Срба им око 3500. Према проценама Међународне радне групе из 2015. године, овде живи 527 Албанаца, а право гласа у нашој општини има између 7 и 8 хиљада њих! Појаве се на дан избора, изаберу свог председника и оду. Тако је 2002. године изгубљен Бујановац“ каже наш саговорник.

Све ово дешава се, како видимо, не само са знањем већ и са и те како активном подршком српских власти и водећих људи из безбедносних служби који умеју да потегну и „везе из подземља“. Другим речима, не презају ни од чега да забију колац у сопствене точкове, а и како би када им је то најисплативије.

Док се широм Србије организују округли столови поводом унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, српска територија се додатно препушта у руке албанским сепаратистима а њихове квази-институције уздижу, не на ниво државничких већ апсолутних суверена, будући да је из званичних сусрета изопштено свако присуство домаћих органа власти. Чини се да ће јавност бити прилично изненађена резултатима које очекује, како је Вучић најавио, током марта. Страшно је што се у оваквим околностима и не чини толико нереално да главни град Србије, бар оне ван београдског пашалука, па макар и фиктивно постане Приштина а Срби најамници и у улози некада популарних продаваца семенки…

 

Иван Максимовић (дописник из Косовске Митровице)

ИЗВОР: Магазин Таблоид

————-

28.12.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

5 replies »

 1. RAZOČARANI NACIONALISTA

  Odmah na početku moram posebno da naglasim, da je Srbija danas, nebrigom svih posleratnih (nepatriotskih) vlasti dovedena u teško kolapsno stanje. I kratak rezime svih tih događaja jasno govori samo jedno, da su Srbi zbog recidiva komunizma izgubili sposobnost da sačuvaju ni ono osnovno, a to je svoju sopstvenu državu. Zašto? Zato što im je komunizam uništio sve nacionalno u srpskom narodu. Iz tih razloga Srbi su dovedeni u katastrofalno stanje, jer nemaju državotvoraca, patriota, rodoljuba i nacionalista, koji bi sprečili da se ova zla ne događaju. Umesto takvih na sceni Srbije su izdajnici, pljačkaši i uništivači Srpske države. Pošto im leđa dobro čuva stvorena anarhija, oni ispod šinjela sumanuto i nekažnjeno pljačkom i izdajom uništavaju ovu zemlju. Zahvaljujući bezbednoj taktici za izdaju i za pljačku Srbije, ova vlast na čelu sa Aleksandrom Vućićem to radi bez bojazni da će ikada odgovarati za ove zločine. Sva zla koja je počinio Vučić je sakrio uzurpirajući sve medije u Srbiji. Na takvim medijima Vučić već godinama lažima obmanjuje srpski narod. Pod njegovim rukovodstvom u Srbiji je zabranjena javna reč i svaka vrsta kritike. Ovo je fenomen i u Evropi i u svetu, i ako se na ovom pitanju ništa ne promeni u Srbiji će izbiti rat. Svi nagoveštaji govore da će Vučić pre uči u rat nego da dozvoli narodu da sazna istinu. Zapamtite: (ISTINA JE STRAŠNA).
  Zamislite samo kad srpski narod sazna istinu!? Ko je šta radio i zašto je to radio!? Istina će se sukobiti sa zlom, sa kojim se Srbija neće pomiriti. Gledano sa svih aspekata ulog Vučića je veliki, a videćemo kako će se to završiti, i kako će on proći. Počinio je više krivičnih dela koja su za smrtnu kaznu, odnosno kod nas za doživitnu robiju.
  Na našu veliku žalost mi živimo u zemlji presedana gde zakoni uopšte ne važe za vlast. I prethodne vlasti, a posebno ova vlast je izvršila neviđenu istorijskog pljačku i izdaju srpskog naroda i za to još niko ne odgovara. Ponavljam u pitanju su sve teška krivična dela, za koje još niko ne odgovara u Srbiji. Ponovo postavljam pitanje!? Kada će vlast da odgovara za pljačku i za izdaju srpskog naroda???
  A ako neko misli da ovakav sunovrat Srbije prođe nekažnjeno taj živi u iluzijama. Moraju odgovarati svi koji su opljačkali i izdali ovu zemlju. Bilo da se radi o meni ili Vučiću…

  Na kraju zbog nedostatka zatvora sve prazne kasarne pod hitno pretvoriti u zatvore. Oni moraju biti veliki, ali mogu biti i bez struje, wc-a i grejanja. Ti zatvori moraju biti dobro očuvani i bez prisustva i stranog i domaćeg faktora. Privedeni moraju računati da će im se suditi pojedinačno za svako krivično delo i da će na kraju kazne biti zaslužene… Toliko…

  P. Slavko Jakovljevic Bogutovac.

  Свиђа ми се

 2. Onog momenta kada su Srbi izasli na siptarske izbore,sve je bilo jasno,kosovski bolje receno srpski huligani su predali Kosovo Siptarima za nista.Jedino su ti izdajnici izvukli korist za sebe i svoje porodice.Sada oni ulaze u siptarske institucije, ma ima li gde da u jednoj srzavi imamo paralelne institucije.Sada Siptari imaju teritoriju, vojsku,policiju, katastarske knjige, javne isprave a imaju i skupstinu i izvrsnu vlast.Sta je to drzava u drzavik
  ko vlada drzavom Amerikanci i ostali eb
  vropski mangupi.Srbima koji podrzavaju Siptare sada je tamo lepo sisaju Srbiju, Siptare i Evropu.Poludeli su od para, sada je komerc
  ijalni patriotizam na delu.a

  Свиђа ми се

  • NAJTEŽA KAZNA ZA VUČIĆA
   Tek će nas stići posledice Vučićeve vladavine i on je stožer svih srpskih nesreća koga istina još nije ubila. Vučić još uvek ima i podršku izdajnika, mediokriteta, skupštine i raznih seravela po internetu koji su mu zdušno pomagali da napravi ovoliko zlo. Svi oni moraju biti pohapšeni, procesuirani i strogo kažnjeni.
   Vučić je sigurno zaslužio onu najtežu kaznu, mislim na zabranu pomena, (nije greh). I on to sam zna pa mu zbog toga ne padaju napamet tačke 23 i 24 to je sloboda medija i sudstva u Srbiji. Te slobode medija dok je Vučića u Srbiji neće biti a čim ih izgubi on će pobeći iz zemlje. Sve dotle će ih i dalje koristiti samo za obmanu naroda. Hapšenje Vučića pominjem (10X) još od Brisela. Izdaja čista kao suza ali ova bulumenta i dalje ćuti.
   Vučiću su dobro poznate njemu bliske teme: Izdaja, Ustav, Brisel, pljačka, rasprodaja naše grude, Kosovo, stalno obmanjivanje srpskog naroda… To nisam ja radio već je to radio Vučić. Iako je izdaju završio ipak su ga priterali uza zid. On više nezna sem zla šta će da radi!? Šta tu nije jasno!? Ako ja lažem istina i činjenice ne lažu!? Hajde da to proverimo! Ako je učestvovao samo u jednom pomenutom zlu!? Odmah sledi ona najteža kazna nego šta. Narod je prevaren…
   P:Sajdžo 2018.

   Свиђа ми се

   • IZDAJA OBMANJIVAČA

    Zbog stalne obmane i velike izdaje Srba, Vučića treba hitno uhapsiti, privesti pravdi i osuditi kaznom (zabranom pomena).
    Nije greh!?
    Srpski narod je zbog nedostatka pravih informacija dosta naivno poverovao Vučiću da će ga on povesti u neku dobru i berićetnu budućnost. I umesto toga Vučić je samo obmanama uspeo da ih odvede u pravu propast. Inače većina Srba nije ni mogla poverovati da se radi o jednom potpuno nesposobnom političaru koji je svoju vladavinu zasnovao isključivo samo na izdaji srpskih nacionalnih interesa. Evropa je to odmah primetila i makar zbog naše vere i naše saradnje sa rusima odmah je zgrabila Vučića u krila i usmerila ga ka potpunom uništenju Srbije. Uz primljene instrukcije Vučić se tu nije mnogo kolebao i umesto patriotizma javno je prihvatio izdaju i uništenje i srpskog naroda i države Srbije. Tako je on potpisivao mnogo dogovora, štetnih ugovora, davao obećanja i vukao izdajničke poteze ali sve na štetu nacionalnog interesa srpskog naroda. Tu se stalno vukla neka priča o ulasku Srbije u Evropu o nekim ZSO na Kosovu, sve se krilo i lagalo što je Vučić oberučke koristio samo za obmanu lakovernog’ srpskog naroda. Usput kroz tu priču Vučić nije zaboravio da nas zaduži i sa 13 milijardi kredita onako da mu se nađe pri ruci. I pare su jednostavno nestale i potrošene a Srbija nije krenula napred. I tako zbog nepoštenja političkih oligarha i pored uzetog kredita Srbija ima danas najniži standard u Evropi. Kako to? Da je Vučić odavno u ofsajdu najbolje govori činjenica da za Srbe više nema ni Evrope ni boljeg standarda ni Kosova. Nema ničega. To su rezultati Vučićevih izdajničkih pregovora u Briselu gde je Srbija potpuno unuštena kao zemlja. To govori da je Vučić jako naivan i pohlepan političar koji je dobro iskorišten u Evropskoj uniji samo za uništenje Srbije. Evropa je dobro znala i da Vučić krije sopstvenu izdaju od Srba pa su mu to i dozvolili. Međutim kako je vreme isticalo oni su mu skretali pažnju na uzurpaciju medija i sudstva u Srbiji. Kad je misija završena i kad je Vučić počeo i njih da laže i odbija da oslobodi (tač. 23 i 24) tj. medije i sudstvo u Srbiji oni su ga šutnuli. Evropi je eksperiment uspeo jer su sve svoje ciljeve ostvarila preko Vučićeve izdaje. A on svativši najzad da je izigran i priteran uza zid više nezna ni kud’će, ni šta će, ni gde će. Jedini spas je video da nastavi tamo gde je i stao. Znači da ne dozvoli nikakav vid javne kritike i da zadrži svu kancetrisanu vlast u svojim rukama. Pošto je patološki lažov i vrlo sklon obmanama on i dalje nastavlja vrlo drsko da obmanjuje (laže) ovaj srpski narod. Veliku podršku u prikrivanju stvorenog’ zla ima u tajkunskim medijima kao i od TV-a Srbije. Svi oni zajedno ne brinu mnogo o Srbiji već mi je glavna preokupacija da se ne otkrije istina u njihovom enormnom bogatstvu. Svi su oni svesni toga da kad se uspostavi red u Srbiji, oni nemaju šta da traže ovde već zbog pljačke moraju bežati odavde. Zato se oni tako zdušno trude da se uvek nađu pri ruci Aleksandru Vučiću. Pored njih on još uvek ima i podršku izdajnika, mediokriteta, skupštine i raznih seravela po internetu koji su mu zdušno pomagali da napravi ovoliko zlo. Svi oni moraju biti pohapšeni, sudski procesuirani i strogo kažnjeni. Pored njih na sudu se moraju naći i svi nadležni ministri koji nisu obavljali svoju dužnost na koju su položili zakletvu. Izdaja je čista kao suza ali ova bulumenta ćuti i svojim stavom i stvorenom anarhijom samo stimuliše dalju propast Srbije. Čuda se dešavaju!? Danas Srbija stvara neku vojsku koja kažu neće ratovati i braniti srpski narod!? Pitam čemu onda takva vojska? Hoće li braniti bar sebe! Mi nemamo ni vojske ni karaula na našoj granici! Šta je to? Kad je Vučić obišao neku karaulu!? Srbija jedina u Evropi nema vojske na granici. Umesto da čuva Srbiju Vučić je tajnim potpisom od dana: 30. juna 2015.g. u Briselu protiv-ustavno odvojio Kosovo od Srbije. Zašto se to krije i ne kažnjava? Ima li nadležnih za to???

    Vučiću su dobro poznate teme sa kojima je stvarao samo zla: Izdaja, Ustav, Brisel, pljačka, rasprodaja naše grude, Kosovo, stalno obmanjivanje srpskog naroda… To nisam ja radio već je to radio Vučić. Šta tu nije jasno!? Ako ja lažem istina i činjenice ne lažu!? Samo krivci beže od istine! Hajde da to proverimo! Ako je učestvovao samo u jednom pomenutom zlu!? Odmah sledi ona gore pomenuta najteža kazna nego šta!
    Mi se moramo rešiti za sva vremena takvih srboždera kao što je Vučić u protivnom mi ćemo brzo nestati… Pozdrav…
    P:Sajdžo 2018.

    Свиђа ми се