ДРУШТВО

Одговор Миле Алечковић – „Ја да ти кажем, министре Ђорђевићу!“


Драматично обраћање Миле Алечковић министру Зорану Ђорђевићу – реаговање на текст објављен у Блицу под насловом: „DETE JE IMALO ŠUGU, I TO NIJE JEDINI RAZLOG“ Ministar za „Blic“ otkrio zašto su Mili Alečković oduzeli devojčicu

Радио Снага Народа, 27.12.2017.

***

ЈАВНИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ БАНДИТИЗМА СОЦИЈАЛНИХ СЛУЖБИ ОДРЖАЋЕ СЕ 29.12.2017. У БЕОГРАДУ!
ПЕТАК У 12 ЧАСОВА, НЕМАЊИНА 22- 26.
БАНДА СЕ МОРА РАСКРИНКАТИ!!!
ВИДИМО СЕ

 

Извор: ФБ DR. MILA ALEČKOVIĆ-NASILNO ODUZETO DETE!

25 replies »

 1. Потресена сам болом госпође Миле Алечковић. Мој утисак је да дете које добија одличне оцене у школи не може бити запуштено, нити би школа у центру града допустила да са заразном кожном болешћу похађа наставу. Нисам лекар, већ биолог, и хтела бих да сугеришем г-ђи Мили да консултује дерматолога. Да ли је могуће да дете, које је имало шугу пре две године, и излечено је (о чему сигурно постоји документација), услед стреса и пада имунитета, поново добије болест, или само реакцију имуног одговора сличну оној која се јавила у не тако давној инфекцији? А шта је друго него стрес насилно одвођење уз помоћ милиције из породице у којој борави две године, што ни министар не негира, и смештање у нову средину? То би могло, макар делимично, да објасни несагласност њене изјаве и изјаве цента за соцјални рад. Мада, када се има у виду бахатост целог поступка, као и изјава министра који није нашао за сходно да испита противречности у тврдњама сукобљених страна, вероватно је да цели случај има политичку позадину. Мирјана Павловић

  Свиђа ми се

 2. Pedeset godina nam otimaju decu, decu nepodobnih za političare pogotovu posle II sv.rata, zatim nestale bebe kojima se nezna trag gde su završile, sada država legalno to radi jerje roditelj udario dete po guzi pa je to razlog da ga stavljaju u ustanove za nezbrinutu decu. Ne vredi prozivati AV. on za to nema vremena, parcijalni protesti nisu primečeni, uzeti DOS-ov metod pa šerpama i zviždaljkama pred skupštinu pa makar nas, narod, proglasili ludim, bolje to nego bez onoga zbog čega živimo. Srbijo, nisi za Evropu tamo je svuda vlas ljudi koji uživaju u tuđim mukama i bolu.

  Свиђа ми се

 3. Ко у време титоизма, за центре су довољна два лажна сведока и осуђен си.

  Они су тужиоци, извршитељи и судије и судови и полиција, а све у име „најбољег интереса детета“ – лицемерна крилатица којом се поштапају и папагајски понављају „стручни тимови“ „стручних радника“ све моје до мојега, разведене, фрустриране, зле, подле, каменосрдне, корумпиране, социјалне раднице које су окупирале институције социјалних служби, све биране по истом образу и моделу у циљу разарања породице, зарад крајњег циља – Р А З А Р А Њ А С Р Б И Ј Е

  А тутумеци из Србије нек и даље гласају за преваранте и лажове и направите од Србије ГУЛАГ!

  Глупсони ако за 30 година нисте спознали и прозрели превару,алооо несретни Србине и Србкињо, онда сте заслужили да кроз тешко страдање стекнете разум који ће разлучити и увидети шта је добро а шта зло, до тада нека нам је Бог у помоћи!

  Свиђа ми се

 4. Једнодневни, једнократни протести не значе готово ништа, само – НЕПРЕКИДНИ
  ПРОТЕСТИ, до коначног решења, подржани и од родитеља који не прихватају
  присилну вакцинацију деце неиспитаним и сумњивим вакцинама, као и родитеља
  који су против насилног увођења ЛГБТ идеологије кроз обавезан предшколски и
  школски систем наставе/образовања.
  Ово је проблем у који мора да се укључи и Александар Вучић!
  А он – ћути!?
  Зашто?
  Жалосно је да на све ово ћути и СПЦ, а тиче се најмлађих чланова/верника Цркве?!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 5. Ако не желимо да случај Миле А. и породице Тркуља, односно отимање србске деце, постане наша свакодневица, треба да сви којима је стало до своје деце помогну борбу за србску породицу и истинска људска права, а коју је покренула Мила Алечковић.

  Свиђа ми се

 6. Izdajnička vlast u Srbiji donosi
  antiljudske, antidemokratske diktatorske Zakone po
  kojima svako može da Vam oduzme decu bez objašnjenja
  i razloga. Mi smo dužni da podignemo svoj glas i ovom
  peticijom nateramo diktatorsku vlast da pozove na
  krivičnu odgovornost aktere nezakonite otmice dece u
  SRbiji Te da gospođi Mili Alečković Nikolić vrati oteto
  dete i nadoknadi štetu za pretrpljen duševni bol.

  Свиђа ми се

  • Најновији ЗАКОН О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ из 2017. године

   ОБЛИК И ДЕЛОВИ РЕШЕЊА

   Облик решења – Члан 140

   Решење се доноси у писаном облику (електронски или папирни документ), а изузетно у усменом облику.

   Усмено решење – Члан 143

   (1) Усмено решење доноси се кад се предузимају хитне мере у јавном интересу, да би се обезбедио јавни ред и мир и јавна безбедност или отклонила непосредна опасност по живот или здравље људи или имовину.

   Надлежност за спровођење извршења – Члан 193

   (1) Извршење спроводи орган који је донео првостепено решење.

   (2) Ако је прописано да он не спроводи извршење, а ниједан други орган није на то овлашћен, извршење спроводи првостепени орган на чијем подручју се налази пребивалиште, боравиште или седиште извршеника, а у чијем су делокругу послови опште управе.

   (3) Министарство надлежно за унутрашње послове, сагласно одредбама закона којим се уређује област унутрашњих послова, или други орган који је овлашћен да пружи помоћ у извршењу, дужни су да органу, на његов захтев, пруже помоћ у спровођењу извршења.

   Извршење усменог решења – Члан 201

   Усмено решење може да се изврши одмах, без доношења решења о извршењу

   Жалба и одлагање извршења – Члан 202

   (1) Против решења о извршењу у поступку управног извршења дозвољена је жалба, која не одлаже извршење решења. Жалба је дозвољена и ако решење о извршењу није донето у року од осам дана од подношења предлога за његово доношење…..

   Овакав су нам закон изгласали „наши“ посланици, којим нам за наше паре и о нашем трошку корисници буџетских средстава отимају нашу децу, да би модерни данак у крви имао покриће бесловесна маса климоглаваца је изгласала овакав закон већином.

   А ти народе србски и даље гласај и не укључуј мозак, доћи ре ред и на тебе и на твоју децу

   Свиђа ми се

 7. Ова тема је исувише озбиљна, да би се неко шегачио у коментарима и расправљао о врсти школе у коју је дете уписано, уместо о пошасти, коју треба разобличити, а што Мила Алечковић чини не само за себе него за све српске родитеље, и оне којој су деца отета и за оне којима још нису отета, да се то никоме више не деси.

  Свиђа ми се

 8. Не попуштајте кретену „министру“ војске ,па министар шупа и рупа а ни за јадно није.Сем увлакачко -лизачке улоге АВ АВ-у.Зна се шта је разлог .!!!!! ОТАЏБИНА“ је разлог и зато ОД МЕНЕ МАКСИМАЛНА ПОДРШКА . ОН ЋЕ УСКОРО ДА ПЛАТИ И ТО ДУПЛО !!!!!!!

  Свиђа ми се

 9. Oko чега ви људи расправљате?!
  Лепо је рекла у коју школу је дете ишло: француско српска, значи двојезична школа, рекла је и име школе. Имате интернет па погледајте, ако је то спорно.

  А, ови из министарства нису могли глупљу лаж да смисле, него ШУГА?! Види се на ком нивоу је власт. Ко то може да поверује?! Ах, да! Могу ботови са блица и курира.

  Свиђа ми се

 10. На основу цртежа сву децу оцењују психолози-где подршка,тј тумачење колега психолога,у чему је проблем?Ако се на тренутак замислимо у улози госпође Мире,доживећемо стрес-а она их доживљава редом…Да ли је ово оглед,колико ће издржати,не може човек да се не пита…Страшно!

  Свиђа ми се

 11. Некоме је стало да мала не напредује и да стварно има шугу-и где су ти учитељи-дете не иде у школу-приказују нам како се обавештавају родитељи кад дете не дође у школу мобилним порукама на ртс-у а из ове елитне школе само се другарица огласила?

  Свиђа ми се

 12. Боже, помози! Истрај, Мила, јер ако их ми не спречимо – они ће се обрачунати с нама. Мондијалисти и наши домаћи и страни непријатељи посебно су се окомили на нашу децу и нашу будућност. То зло је ушло чак и у структуру наше управе (социјална и здравствена заштита, тзв.)…

  Свиђа ми се

   • Халло овде се ради о праву на бити или не бити, у опасности је живот девојчице која је подигнута из загрљаја смрти, да би поново ишла кроз пакао! Буди бог с нама! Востани Србијо давно си заспала!

    Свиђа ми се

  • Svetlana: ja sam radila u skoli „Vladislav Ribnikar“ i znam o cemu prica. Profesor sam francuskog jezika i knjizevnosti. Da bi devojcica sa KiM postigla uspeh, naucila prvo pravilno da govori srpski jezik, a zatim francuski, da savlada i ostale predmete, jer ta skola je specificna i ozbiljna. Specificna po tome sto deca imaju svakog dana cas francuskog a jedan dan u nedelji dvocas. Dakle, vecina roditelja uzima privatne casove bas iz francuskog jezika i pored toga sto imaju svakodnevnu nastavu. Program po kome rade je francuski, udzbenici su francuski po metodi koja je prilagodjena ucenju jezika za manju decu a potom i stariju a nastava se odvija na francuskom jeziku, znaci ne na srpskom, osim kada je neophodno bas prevesti neku rec. Ako roditelji zele da im deca postignu adekvatan uspeh, a posebno ako imaju dete koje je doslo iz druge sredine, onda moraju, ako su u mogucnosti, da plate dodatne casove kod privatnih profesora. Ova je skola jedinstvena u Srbiji, a koliko znam postoji jedna takva jos samo u Zagrebu.

   Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.