АКТУЕЛНО

Величанствени Живојин Мишић престолонаследнику Александру – Височанство, ЗАШТО ДА НАМ ЕВРОПА КРОЈИ ДРЖАВУ?!


News Front 27 12 2017

– Живојине Мишићу, када ћете се одљутити? Докле ћете бити љути на мене, вашег краља?

– Ваше височанство, неумесно је да себе проглашавате краљем поред живог краља, ваљда се и принц Ђорђе за нешто пита?

– Живојине седите! Немојте, молим вас опет да почињете, седите и слушајте. Има разлике између вашег, добро и мог, гледишта на “уједињење” српских земаља, од оног које заговарају и подржавају Париз, Лондон, Рим…. Они хоће да у заједничку државу са Србијом гурну и Хрватску и Словенију. Дакле Европа жели да створи Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца по сваку цену, јер јој се чини да ће заједничка држава Словена бити најбоље решење за мир на Балкану.

– Височанство, ЗАШТО ДА НАМ ЕВРОПА КРОЈИ ДРЖАВУ?! KАД НЕКО НЕШТО ОД НАС ПРАВИ, СУТРА ЋЕ УЗЕТИ ЗА ПРАВО ДА ТО И РАСТУРИ. KАД ТИ НЕКО НЕШТО ДА, КАД-ТАД ЋЕ ТРАЖИТИ ДА МУ ТО ПЛАТИШ. и ТО СА КАМАТОМ НА ИНТЕРЕС!

У државним пословима нико ништа не дарива а да притом не мисли на уздарје!

ДАНАС ДАР, СУТРА ДАР-МАР!!! АКО ДАНАС ДОЗВОЛИМО ДА НАМ ЕВРОПА СКРОЈИ ДРЖАВУ КАКО ОНА ХОЋЕ, ДОК СМО ЖИВИ УЗИМАЋЕ НАМ МЕРУ ПО СВОЈОЈ ЖЕЉИ; ПО СВОЈОЈ ПОТРЕБИ И ЗАДОВОЉСТВУ!! ОНИ ЋЕ БИТИ ПЛАНЕРИ А МИ ГРАДИТЕЉИ И РУШИТЕЉИ.

ПРЕКРАЈАЋЕ НАМ ЗЕМЉУ УЗДУЖ И ПОПРЕКО, ИЗБРИСАЋЕ ГРАНИЦУ ЗА КОЈУ СМО СЕ ЖРТВОВАЛИ!!! НИКАД НЕЋЕ БИТИ ТАМО ГДЕ ЈОЈ ЈЕ МЕСТО И ГДЕ ЈЕ БОГУ МИЛО И НАРОДУ ДРАГО!!!

СРПСКА ГРАНИЦА У ТОЈ ВЕШТАЧКОЈ ТВОРЕВИНИ БИЋЕ У РУКАМА СОТОНЕ! И СОТОНА ЋЕ, ДОК ЈЕ СВЕТА И ВЕКА, ИСПИТИВАТИ НАШУ ИЗДРЖЉИВОСТ И МЕРИТИ НАШУ СНАГУ! НА ЊОЈ ЋЕ ЦЕНИТИ КОЛИКО МОЖЕМО, СМЕМО И УМЕМО!!!

ТО НЕЋЕ БИТИ СРПСКА ГРАНИЦА НЕГО СРПСКА ЈАДНИЦА!!! ТО НИЈЕ НАША ДРЖАВА, ДРЖАВА УЈЕДИДИЊЕЊА СРПСКИХ ЗЕМАЉА ЗА КОЈУ СЕ БОРИМО, ТРПИМО, ПАТИМО И СТРАДАМО!!!! (стр.116)

А када је на “притисак” великих сила да се Србија уједини са вековним непријатељима српског народа, престолонаследник Александар пред генералима говорио о великој “помоћи” и “признањима” која су дата Србији кроз обећања од савезника, Мишић је уздахнуо:

ДАО БОГ, ВАШЕ ВИСОЧАНСТВО, ДА ЈА ДОЧЕКАМ, ДА СА СРПСКИМ НАРОДОМ, ТУМАРАМ БАЛКАНСКОМ ПОМРЧИНОМ ТРАЖЕЋИ ОБЕЋАНО, А НЕ СПОМИЊУЋИ ИЗГУБЉЕНО!!!

___________________

Из књиге Миће Живојиновића , “Живот преточен у памћење” 2004.
Извор: Српска Историја, Србин Инфо

5 replies »

  1. Питање је шта је Александар уопште могао: после рата – Русија у расулу, Француска никад није залечила ране .. остали су само српски непријатељи. Југославија је била њихов начин да зауздају Србе. Када је помислио на „ампутацију“, убили су га ко пса.

    Свиђа ми се

  2. Какав црни интерес? Па Србија је имала само штете од уједињења. Требало је ујединити српске крајеве и Далмацију јужно од Рта Планка и – довиђења! Аустроугарске територије никад нису платиле ратну штету, нити су крволоци одговарали, нити је постојала „помоћ ратом разрушеном Југу“. Борци и инвалиди нису добили пензије, нити здравствену заштиту. Улагано је у католичке територије, у нади да ће преузети примат у држави, тамо је извршена и аграрна реформа, пошто је у Србији то обављено 70 година раније.

    Морална штета је несамерљива – створене су нове нације, Срби натерани у југословенство, а Хрвати доживели процват сваке врсте. И све време су Срби приморавани на уступке „не би ли приволели Хрвате и Словенце на заједништво“, као да су Срби гласали за присаједињење, а не ови остали?!

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.