АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Парада Поноса Америчке Приватне Војске Blackwater у Београду


Blackwater најјача америчка приватна војска и у Београду

“Глупост је најнеобичнија од свих болести – од ње не пати болесник, него сви остали.” – Жак Превер

Пише: Душко Велковски

Blackwater (приватна америчка војска основана за прљаве послове широм света као плаћене убице да би америчка администрација остала “чистих руку”) нарочито је постала позната након убиства 17 цивила и преко 20 тешко рањених на Тргу Nisour у Багдаду. Свој крвави пир врши широм света. Дозвола убијања без санкција само је један од главних атрибута због којих се ангажују припадници Blackwater. Више пута је мењала име углавном након што би у јавност испливало оно што не сме да исплива.

АМЕРИЧКЕ РАЗЛИЧИТОСТИ И АМЕРИЧКА ДЕМОКРАТИЈА КОЈЕ ПРЕВИШЕ ЗАУДАРАЈУ

На “Паради Поноса” у Београду послата је јасна порука грађанима Србије али и региона која би могла да гласи следеће:

“Ту смо да вас демократизујемо на нама својствен начин. Ако треба и силом. Баш онако како смо то урадили са индијанцима али и већим делом Планете Земље. Планете која, као и ви, припада само и искључиво нама. Урадићемо све да немате ама баш никаква права јер тако смо у могућности. А ви ћете бити само неми посматрачи своје властите пропасти и своје властите немоћи (немоћ као главни састојак психичке патње – прим.аут.) али и сведоци докле све смемо да идемо. Закони ваши на нас не важе јер ми смо Закон једини. Ви сте обична колонија и наше послушно робље. Помирите се са тим. У стању смо да радимо шта год пожелимо и шта нам се прохте. Ево нас и у центру ваше престонице и целој вашој земљи. Земљи која је некада била ваша али то више никада бити неће. Ми смо они који од сада доносимо Законе а ви сте ту да слушате и климате главом. Радимо све што је у нашем интересу а ви нам не можете ама баш ништа.”

Парада Поноса 2016 Београд

Хајде да више не будимо баш толико наивни колико смо кроз блиску историју показали да можемо бити. Хајде да не будемо више деца у одраслим телима. Иако се масмедији својски труде око нас, укључимо бар за тренутак сопствени мозак. Атрофираће у супротном ако већ није… погледајмо мало боље и пажљивије да видимо шта то у ствари имамо да видимо:

Blackwater јединице у Београду – ВИДЕО

Овај тип очигледно није дошао добровољно да подржи параду, док је постављен у војној униформи са грбом на рукаву који није повезан ни на који начин са ЛГБТ заједницом.

А ови момци који ходају около са ранцима сигурно да не носе сендвич и воду унутра.

ПАРАДА ИЛИ ДЕМОНСТРАЦИЈА

Ово је и више него јасна демонстрација моћи западних сила које су окупирале Србију јер како објаснити чињеницу да је исто тако приватна компанија Весли Кларка, америчког команданта НАТО здружених снага бомбардовања Југославије 78 дана осиромашеним уранијумом (а због чега становници Балкана сада сносе последице у смислу праве пандемије канцера и леукемије), добио ни мање ни више него трећину територије Косова и Метохије. Ратни плен и борба за права – али своја.

Са „Параде Поноса“ у Београду послата је јасна порука грађанима али и целоме свету, не о поштовању различитости, већ о слободној, неконтролисаној употреби неограничене моћи која баш и нема много везе а нити додирних тачака са промовисањем различитости. Нити са промоцијом различитости, нити са самом парадом, а понајмање шареним балонима са порукама љубави. Можемо ми мислити шта хоћемо, али паметни људи знају шта је то.

А паметни су они којима умови нису испрани на центрифугу врло офанзивним масмедијима, електронским и штампаним, чија власничка структура већ говори сама за себе. Структура која је део исте структуре и која долази из истог центра.

Каква је власничка структура “медија” таква је и уређивачка политика која надаље генерише и такво извештавање и “истину” у коју се не сме сумњати јер је то јерес.

Паметнима се могу назвати и сви они који још увек одолевају упркос небројеним brainwashing владиним и невладиним организацијама за заштиту интереса монетарно корпоративне елите, разних европских, америчких и других покрета чије је деловање ван сваке контроле, ван жиже јавности, мимо самих прокламованих циљева и статута због којих су наводно и регистроване тј регистровани. Управо оних где се сливају и одливају незамисливе количине средстава у циљу дисциплиновања друштва како они кажу демократизације а без икакве друштвене и институционалне контроле у земљи у којој обављају поверене им послове само њима знане или тек малобројнима познате.

ПОШТОВАЊЕ ПРАВА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА АМЕРИЧКЕ ВЛАДЕ ИМПЕРАТИВ СРБИЈЕ И У БУДУЋЕМ ПЕРИОДУ

Како објаснити чињеницу да имамо највише невладиних организација за заштиту грађанских права по глави становника а да је Србија прва по броју Тужби због повреда тих истих права због које су ове и основане? Како протумачити чињеницу да је Србија прва у Европи по броју Тужби грађана против државе управо због грубог кршења основних људских права пред међународним судом у Стразбуру? Како објаснити чињеницу да се не поштују препоруке заштитника грађана, како републичког Омбудсмана тако ни међународног суда у Стразбуру? Како објаснити чињеницу да је Србија сада и званично најсиромашнија земља Европе без икакве перспективе и будућности? Како објаснити да је тако сурово пљачка и даље и да нико никада није одговарао а толико је доказа изнето? Ако је јавно изнето са необоривим доказима да је за само 10 година из Србије нелегално изнето више од 60 милијарди евра како то да нико овде то не зна? Слаба конекција или треба већа диоптрија?

КО ЗАПРАВО ВЛАДА СРБИЈОМ?

Досадашње деловање невладиних организација америчке владе као и влада других земаља егзактно је показало само једно: да заправо оне владају Србијом, да су изнад законодавне, извршне и судске власти, изнад институција, недодирљиве и изнад грађана. Да је њихова моћ неограничена и неспутана а да је њихов додир хладан.

Не мање важно јесте да оно за шта су регистроване не одговара стварном њиховом деловању и да су токови новца и формално и суштински недодирљиви.

Наравно да се не ради ни о каквој заштити права угрожених врста или мањинских заједница. Не ради се о заштити права на различитости осим ако се у та права не убрајају различитости у количини материјалних и осталих добара, пречесто ако не и увек фантомски и необјашњиво стечених. Надаље различитости у вековној култури, обичајима, обичајном праву, поимању морала, закона, основних начела постојања људске цивилизације, вредности које то јесу у пуном смислу те речи, појма права и правде. Јер право је настало од правде као од своје мајке.

А ШТО СЕ ТИЧЕ МОРАЛА МОРАЛА САМ

*Најкраћа и најуопрошћенија дефиниција морала јесте она да морал представљају друштвено прихватљиве а не друштвено неприхватљиве вредности.

Елита (ако се тако незаслужено може назвати) постављена од стране страних амбасада и светских моћника није ту да заштити било чија права јер да је то хтела имала је деценије на располагању. Да је то била намера она би то и учинила. Али није. Она је ту да заштити интересе монетарно корпоративне елите и њених олигарха, примарних, секундарних и терцијалних циљева који су у дијаметралној супротности са правима човека као таквим. Када говоримо о правима пре свега треба издвојити елементарна људска права за биолошко преживљавање. Право на стандард који ће омогућити да се живи на нивоу макар животиња у многим земљама данас. Животиње у многим земљама имају далеко већа права него овде људи, болесни, стари и немоћни, деца. Овде је човек незаштићена врста и као такав склон истребљењу и то више није фигуративно већ врло и веома стварно. Сви смо свакодневно сведоци тога а примера је заиста небројено много.

Што више организација за заштиту права то никада људска права нису била на нижој лествици. О чему се ту онда заправо ради? Чињенице демантују оно што масмедији упорно протурају обичним грађанима користећи врло софистициране методе од којих би и сам Гебелс имао шта да научи.

ВЕСТ КОЈА ТО НИЈЕ И СТВАРНОСТ КОЈА ТО ЈЕСТЕ

Поштовање права? На дан параде коју су забележили готово сви медији, и што је данима ударна вест, вест која заслужује много већу пажњу прошла је потпуно незапажено – а то је да је у истом том граду Београду у Институту за мајку и дете буквално се распао рентген апарат чији је део пао беби на главу. Наставак ове приче јесте да су из овог Института јавности поручили – да ће тражити под хитно два нова рентген апарата од владе Јапана као хитну донацију.

Blackwater војна јединица је вероватно плаћена из буџета владе Србије а не Јапана. Сасвим логична листа приоритета. Шта рећи на ово…

МЕДИЈСКА СЛИКА СРБИЈЕ

Следе вести на Студио Б телевизији. Од 10 вести осам је почело са Александар Вучић је рекао… девета за промену Синиша Мали је рекао: “Београд ће бити један од десет градова у свету који ће добити налепнице за децу…” и десета временска прогноза која за разлику од првих 9 вести не мора да буде нужно тачна, јер је ипак само прогноза…

Наравно да су вести и на осталим телевизијама биле од суштинског значаја, али не и за грађане Србије. Суштинска би била рецимо: “Влада Србије у сарадњи са невладиним сектором издала бесплатну брошуру грађанима Србије `Како се здраво хранити из контејнера`.”

Blackwater формални оснивач Erik Prince

ПИТАЊА И ДАЉЕ БЕЗ ОДГОВОРА

  • Ко је и због чега ангажовао припаднике најјаче америчке приватне војске Blackwater и о чијем трошку?
  • Да ли су их платили ојађени грађани и порески обвезници Србије и колико је то задовољство коштало?
  • Да ли је то у складу са нашим законодавством?
  • Чија је ово земља?

Ако је основна поента била како би ови демонстрирали своју моћ на улицама белог града – Београда, који никада црњи био није, а што се јасно и види по маскирним војним униформама које су дотични носили на овој или својој паради – парада је онда у потпуности успела и постигла свој пуни ефекат и циљ.

Послушајмо још једном шта на све то има да каже мој пријатељ Ken O’Keefe. Кенет О’ Киф, бивши амерички маринац и ратни ветеран објашњава ко у ствари влада светом и како. А Београд је свет. Или је бар требао да буде…

ИЗВОР: Global Media Planet INFO

16.1.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.