АКТУЕЛНО

Представници Удружења „ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“ били на састанку у Министарству правде и Дирекцији полиције


Данас је Радиша Павловић председник УО удружења „ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“ објавио обавештење на Фејсбуку да је делегација удружења била, по позиву, на састанку у Министарству правде и Дирекције полиције око убрзања процедуре почетка рада Комисије за истрагу о несталим бебама и деци.

Поносан сам на делегацију нашег удружења коју сам данас предводио на званичан састанак и то на позив шефа кабинета Министра правде Петра Рундића који је присуствовао састанку заједно са државним секретаром Мирком Чикиризом.
После састанка у Министарству правде имали смо још један састанак у дирекцији полиције са циљем убрзања процедуре и постигнутог договора о почетку рада мешовите комисије.

Осим што смо их упознали са свим активностима и мерама које смо до сада предузимали у циљу спречавања доношења било каквог новог закона, образложено и са доказима тражили смо од кабинета министра и министарке Неле Кубуровић следеће:

1. Да одмах и неодложно доставе имена својих преставника, не опструишу више почетак рада већ да узму учешће у договореној мешовитој комисији за истраге о несталим бебама и деци и где су родитељи и крвни сродници партнери у истрагама управо тај контолни механизан самих истрага – независно тело – како и гласи Пресуда Зорица Јовановић против Србије.

2 Да је Небојша Стефановић као Министар полиције, потпредседник Владе и координатор служби безбедности њима послао 2 пута ургенцију и јасно и недвосмислено нагласио шта је циљ формирања мешовитих комисија и о томе нас писмено обавестио и све то потврдио и медијима.

3. Да престану више насилно да гурају било какав модел закона да би се све пребацило на судску власт коју наравно нико по Уставу не може контролисати и да ћемо сваки наредни покушај било каквог насилног гурања беспотребних закона сматрати као покушај додатног заташкавања истрага, аболирања злочинаца, да би родитељима и сродницима понудили новац уместо истине, да ћемо постигнути договор о мешовитој комисији бранити свим средствима јер су сва средства дозвољена у борби за истину и правду о бебама и деци на и по рођењу и да смо спремни да га бранимо и својим животима ако треба и од самог потписника.

4 . Да у мешовитим комисијама не желимо да званично учешће узима ни ЈУКОМ ни АСТРА као НВО, већ ако је неком лично потребна њихова помоћ на сопственим случајевима нека их ангажују. Ово из разлога што су родитеље и сроднике све године користили да би се домогли планираног интереса – новца и користили и експлоатисали ову нашу и само нашу болну тему као до сада.

5. Да оно што ми видимо као разлог досадашње опструкције и минирања рада мешовитих комисија са њихове стране је управо заштита беби мафије и појединаца – криминалаца и злочинаца који су отимали бебе и децу од биолошких родитеља и породица , који су све време манипулисали како родитељима и сродницима тако и јавношћу, експлоатисали ову нашу болну тему у разне сврхе штитећи по сваку цену појединце – злочинце и монструме.

Ако у наредних 7 дана не доставе имена и не престану да опструишу договорен рад мешовитих комисија и истрага сматраћемо да су у служби спречавања истине о бебама и деци на и по рођењу, излазимо у јавност и крећемо са планираним активностима у циљу одбране истине и правде.

До пуне истине и правде о нашој деци и сродницима.

С поштовањем, Радиша Павловић

 

***

ПОВЕЗАНО:

*Радиша Павловић опет добио претње смрћу због изношења истине о крађи беба и деце и заташкавању афере

*УДРУЖЕЊЕ „ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“: Зашто комисија још није почела са радом?

*„ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“: КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА НАДЛЕЖНЕ, ЗАХТЕВ ЗА НЕЗАВИСНУ ИСТРАГУ О ЗЛОЧИНУ ПРЕМА РОДИТЕЉИМА И СРОДНИЦИМА КОЈИ НЕКО У ИМЕ ДРЖАВЕ ЗАТАШКАВА ДЕЦЕНИЈАМА (ВИДЕО)

*РЕАГОВАЊЕ: „Новим законом о `крађи беба` је предвиђено ослобађање од кривичног гоњења свих починилаца у ланцу организоване трговине бебама, што је и разлог за његово доношење“

*ХИТНО: НЕЋЕМО нови закон по налогу Савета Европе и Стразбуршког суда, којим прозападне странке на власти уз помоћ НВО отклањају могућност да се гоне починиоци и разоткрије ланац крађе беба!

*Родитељи украдених и несталих беба: НАЋИ СВАКО НЕСТАЛО ДЕТЕ – КО ШТИТИ „КУПЦЕ“ – НЕЋЕМО ПАРЕ, ХОЋЕМО ДЕЦУ!

*ПОМОЗИМО РОДИТЕЉИМА УКРАДЕНИХ БЕБА ДА СЕ САЗНА ИСТИНА: „Путују наше бебе у све крајеве света одлазе на пут без повратка са исељеничким пасошима, са непознатим људима путују у Шведску, Данску, Норвешку, Француску, Америку… Сваке године све их је више…“

***
16.1.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић