ДРУШТВО

Саопштење НП „Отаџбина“ поводом убиства Оливера Ивановића


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује убиство Оливера Ивановића, једног од лидера Срба на Косову и Метохији.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да су чланови „Отаџбине“ заједно са Оливером Ивановићем у периоду од 1999. до 2001. године тешком политичком борбом сачували северни део града Косовске Митровице, односно север Косова, на коме се данас шепуре Вучићеве хорде.

Народни покрет „Отаџбина“ није делио исте политичке ставове са Оливером Ивановићем по питању локалних избора у организацији Приштине. „Отаџбина“ је те изборе бојкотовала али као објективан посматрач је са стране била сведок једне невиђено бруталне кампање против Оливера Ивановића као учесника избора у режији актуелне власти из Београда. Кампања је била толико прљава да је некада изгледала као позив на линч. Гледајући данас крокодилске сузе које над Оливером Ивановићем лије телевизија Пинк човек не може да се не сети гнусних спотова против Оливера Ивановића које је емитовала управо наведена телевизија.

Необично је да се данас навршава четири године од убиства његовог кума Димитрија Јанићијевића за које, као и за многе друге, садашњи председник Србије каже да нису етнички мотивисана. Како може председник да зна да иза убистава не стоје Албанци ако сам не зна ко су убице.

Пре непуна два дана, председник Србије је на државној телевизији изјавио да је безбедност Срба на КиМ од његовог доласка на власт повећана, кријући од грађана Србије да се само на северу Косова у периоду његове владавине десио велики број насиља. Запаљено је више од стотину возила, убијено петоро Срба, на десетине оружаних напада на политичке неистомишљенике садашње власти а да ниједан виновник није откривен.

Интересантно је да у времену од 2002. до 2013. године на северу Косова није убијен ниједан Србин. Безбедност су Србима обзезбеђивали припадници министарства унутрашњих послова Србије у цивилу као и припадници цивилне заштите, док их Александар Вучић није интегрисао у сепаратистички систем самопроглашене републике Косово.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ захтева од свих да се у интересу мира и спокојства међу Србима на Косово и Метохији открије злочинац или злочинци. Ипак, Народни покрет „Отаџбина“, имајући у виду досадашња искуства, сумња да ће се извришоци овог злочина открити. Десиће се већ виђено, „истрага је у току“, а од убица ни трага ни гласа.

Косовска Митровица
16.01.2018. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

4 replies »

 1. ПОМОЗ БОГ ЧЕСТИТА СРБАДИЈО ЈА ПОДРЖВАМ СВЕ ШТО ЈЕ НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБА СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ ОТАЏБИНА ОБЈАВИЛА НИЈЕСАМ НИКАДА БИЈО ЧЛАН НИ ЈЕДНЕ ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ ЖАО МИ ЈЕ ЧОВЈЕКА БОГ ДА МУ ДУШУ ПРОСТИ А ФАМИЛИЈИ КА СРБСКИ НАЦИОНАЛИСТА ИЗЈАВЉУЈЕМ САУЧЕШЋЕ ПРЕД БОГОМ И СВЕТИМ САВОМ И СВИМ СВЕТИМА ИЗ РОДА СРБСКОГ ЧЕТНИЧКИ ШЕКУЛАР БРДЂАНИН СССС

  Свиђа ми се

 2. НАТО, Европска Унија и Хашки трибунал, подржани од српских комунистичких власти из Београда на челу са Вучићем, настављају свој крвави пир у Србији. Хватали су и испоручили за Хаг српску војну елиту, која је бранила србе од агресија са свих страна. Срби.антисрби Љајић, Векарић, Вукчевић, Чеда и остала антисрпска братија достављали су (за дебео хонорар) Хагу само одабране, оптужујуће документе, испоручивали и храбрили лажне сведоке.
  Да ли је држава Србија пружала помоћ својим херојима или њиховим породицама?
  Да ли је држава Србија пружала помоћ Оливеру Ивановићу?
  Ко су тужиоци и судије у Хагу или Приштини?
  Они који се свете за неочекивану, удружену и јаку српску одбрану, они који користе и подржавају тероризам у целом свету.
  Они који користе Сребреницу да би СРБИМА И Србији нанели зло.
  Сребреница је била хуманитарна акција. Војска Србије организовала је излазак и Сребренице цивила, жена и деце на територије где се не воде борбе. Постоје документи. Држава Србија не користи те документе него их скрива и игнорише.
  Нема помоћи на силу. Како држава Србја помаже свој народ, своје хероје, тако нам Бог и пријатељи помажу.
  Све се враћа, све се плаћа.
  Убише нам још једног хероја, хероја Оливера Ивановића, црногорца са Косова и Метохије. И наставиће истребљење кнезова да плаше народ. На челу колоне су председници Србије и Црне Црне Горе Вучић и Мило, који су се уплели ко пиле у кучине. Сањају свој крај.
  Слава и споменик српским херојима Оливеру Ивановићу, генералу Младићу и песнику Караџићу.

  Свиђа ми се

 3. Убице су побегле у Београд, а преко Београда и Лондона у Вашингтон.
  Исти случај се десио са стрељањем премијера Ђинђића“

  Свиђа ми се