MAIL - RSS FEED

Марко Јакшић: Власт у Београду носи Оливера Ивановића на души; Митровица је постала Колумбија, а Србија мафијашка држава


„До јуче су пљували Ивановића да је звер и издајник, сад га сахрањују у Алеји заслужних грађана“, каже за Дојче политичар Марко Јакшић, члан Председништва покрета Срба с Косова Отаџбина. Чуо сам из незваничних извора да се Оливер озбиљно плашио за свој живот и да је он са именима отишао горе и рекао председнику, али све је остало на речима, наводи.

18. јануар 2018. НСПМ

„До јуче сте пљували Оливера Ивановића да је звер, да је разбијач, да је издајник, а сад га сахрањујете у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу. Та малициозност, та заједљивост, тај сарказам једноставно све говори. Не можете тако да радите, људи нису стока да се тако опходите, да их тако жестоко пљујете, да их газите. Од њих направите покретну мету, а онда кад буду убијени, онда од њих правите хероје и заслужне грађане. То је испод сваког нивоа“, рекао је Јакшић.

Јакшић каже да, имајући у виду досадашње искуство, мисли да ће тешко да се разреши то убиство.

„Знајући да је у Митровици у ових пет година, пре свега од доласка Вучића на власт, запаљено близу стотину возила, велики број оружаних напада на куће, чак и моја кола су запаљена… Ја сам имао прилику да лично овде у Митровици питам Александра Вучића – ’да ли ти стојиш иза паљења мојих кола, с обзиром да контролишеш четири обавештајне службе’. Јер, ја то не знам. Ја не могу да тврдим. ’Ако већ контролишеш, имаш обавезу да ми кажеш ко је то урадио, имајући у виду да је Митровица мала. Нажалост, од тад је прошло скоро пет година, нема ништа од свега тога, тако да сумњам да ће било шта да се открије. Ствар је у томе што је безбедност Срба била много већа када је Министарство унутрашњих послова Србије, пре његове интеграције у оквире Приштине, вршило ове послове. То су радили у цивилу, за разлику од ових сада униформисаних – видите да је град пун свега и свачега. Али и сами видимо да је резултат јако мршав, танак, слаб. Иначе толики број оружаних напада – само да вас подсетим да је на кућу посланика Славише Ристића бачена бомба, пуцано на његову кућу – па није откривено ништа. Према томе, и ово сумњам да ће да се открије“ – рекао је Јакшић.

Митровица је данас постала Колумбија

Митровица је данас постала Колумбија, јако опасно место за живот, каже Јакшић и додаје да је чињеница да народ није задовољан безбедношћу.

Не можемо да се отмемо утиску да је садашња власт у Београду од њега направила мету, оцењује Јакшић.

„Да ли они стоје иза убиства, или не стоје, то би истрага требало да покаже, мада верујем да од тога неће бити ништа – али она га је означила као мету. Сетимо се само изјава председника Републике у више наврата ’Нек Оливер Ивановић каже ко је убио овога, нек Оливер Ивановић каже ко је убио онога’, да га је фактички кривио за смрт пуно људи. Према томе, они га на неки начин носе на души јер су од њега направили покретну мету. А да не причамо о разним спотовима, сетимо се само спота који је ишао на Пинку ’зар Оливеру Ивановићу не значи ништа жртва тога и тога, него му је стало до свог возила“, подвукао је Јакшић.

Подсећа да није био истомишљеник Ивановића, али и на то да су заједнички бранили овај град, дружили се: „И из тог разлога ми је било мука слушајући ове ствари које су причане о њему“.

На констатацију да је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић пред локалне изборе говорио да је гласање за Оливера Ивановића гласање против Србије, Јакшић каже да је то причао и председник Србије Александар Вучић.

„Марко Ђурић понавља оно што му шеф каже. Сетите се само јавних изјава Александра Вучића на државној телевизији кад каже ’Оливер Ивановић нека каже ко је убио Милоша Шћепановића’. Чак је то поновио у више наврата. И мислим да му је власт, да ли свесно или несвесно, нацртала мету. Међутим, председнику Србије се не исплати све ово што се десило. После пораза, Ивановић му није био политички конкурент. Знате шта, ствари се отргну контроли, не можете да контролишете све шта се дешава“, навео је.

(Шта су све посланици СНС-а и Српске листе говорили и писали о Оливеру Ивановићу – укључујући и монструозни спот ТВ Пинк, прим. ред.)

Председница Европског покрета Рада Трајковић је јасно именовала Милана Радојичића као господара добра и зла на северу Косова.

Јакшић каже да је чуо за ту изјаву. „Око тога не бих знао да вам кажем да ли је он тај, да ли је то можда неко други или неко трећи. Немам неки доказ. Али оно што знам је да је безбедност за Србе овде јако лоша. Сад да вам кажем још једну ствар: наш председник државе је шеф четири обавештајне службе у Србији и мислим да је брука пре свега за ову власт да неће да износи чињенице, имена ни кривце. Оно што сам ја чуо из незваничних извора јесте да се Оливер озбиљно плашио за свој живот и да је он са именима отишао горе и рекао председнику. Нисам присуствовао том разговору, али у Митровици у чаршији сам чуо да је он све то рекао председнику и нажалост све је остало на речима. Видимо како се све завршило“, каже Јакшић.

Србија је постала мафијашка држава

Ивановић је последњих месеци у више наступа натукнуо да се Срби на Косову плаше од других Срба.

Коментаришући то, Јакшић је рекао: „Битно је што су многи Срби пре свега овде са севера Косова били учесници разних локалних избора по Србији. То су биле чете које су ишле у претње и за потребе власти завршавале потребе на локалним изборима. Чак кажу да је добар део њих био и у Пећинцима кад се све оно дешавало. Како да кажем, систем или стил владања јесте да се одавде иде у друге градове Србије, али из других градова Србије се долази овде кад су разни ти избори. Нажалост, то је систем хорди који је власт успоставила. Раније нисте имали ту инфраструктуру која није карактеристична само за Митровицу, имате и за Крушевац, и за друге градове – из Митровице иду за Крушевац, из Крушевца дођу овде… ови из Врбаса дођу до Крушевца, па заједно иду у Мионицу – то је такав начин државе. Нажалост, Србија је постала мафијашка држава, она до сада није била таква. С овим режимом је она направљена таква и ово су жртве свега тога“.

Јакшић је раније устврдио да је насиље у српским срединама на Косову ескалирало од 2013, да је било више убистава.

„Па управо зато што је Александар Вучић направио полумафијашки систем, не само на Косову, него у целој Србији. Људи се боје, страх је завладао у целој земљи. Људи се боје да причају о свему и свачему. Малтене, све се прича шапатом. Чак тога није било ни у време Слободана Милошевића, колико год да га оптужују. Ово је систем власти по методама и принципима Коза ностре. Ако више кажете, обичан народ губи посао, или не може да се запосли, може неко да вам пуца на прозор, може да вам запали кола, и на крају крајева можете да завршите као што је завршио Оливер Ивановић“, рекао је Јакшић.

Пре пола године Јакшић је писао отворено писмо председнику Србије у ком је писао да се „у ваздуху осећа да жели да се ратосиља јужне српске покрајине“. На питање како гледа на најављену посету председника Вучића северу Косова, каже да тамо долази да пегла, „јер целу ову кашу је он замутио“. „До јуче је причао да нема етнички мотивисаних убистава, па да сад као опет има. У суштини, он води непринципијелну политику. Видим, сада напада ове званичнике, то су његови коалициони партнери. Не треба заборавити да је он дао подршку и Рамушу Харадинају, да је његова Српска листа изгласала Кадрија Весељија за председника Скупштине Косова, да је гласовима Српске листе биран и Хашим Тачи, он се са њима уплео. То је политика која не само што води одвајању Косова од Србије, него од Косова прави мафијашко гнездо. Ова садашња власт је исто имала блиске односе са мафијашком влашћу у Црној Гори, и тај вирус се шири“, навео је Јакшић.

Александар Вучић би, што се њега тиче, давно ратосиљао Косова, наводи Јакшић: „Он покушава да задржи север Косова, ако може, што мислим да неће моћи да му успе, јер на овај начин се политика не води. Мафијашка, криминална и шибицерска политика је превише далеко отишла да бисте имали ’ја теби – ти мени’. И ја мислим да док је год Александар Вучић на челу Србије, Косово ће бити све даље и даље од Србије. Дакле, његов долазак је више прање, аболиција за њега за све ово овде што се дешава на северу Косова“.

(Н1)

2 replies »

  1. Sve je ovo apsolutna istina, sve ovo važi i za opštinu Štrpce. U Srbiji su na vlasti braća Vučić, a u opštini Štrpce su na vlasti braća Nikolić, koji su na početku vladavine bili protiv Vučića, na Tačijevoj strani, hvaleći se da su pobedili Vučića na lokalnim izborima. Kasnije ih je g. Djurić prigrlio i sada pod patronatom Vučića mafijaški zastrašuju ljude po sirinićkoj župi, s tim što nisu prekinuli sve veze sa Tačijem jer je mlađi brat, Branislav, savetnik predsednika Taqija. (zamislite Branislav u pratnji predsednika Taqija ide da polaže vence palim OVK borcima, to je prikazano na Prištinskoj TV) itd.itd….

    Свиђа ми се

  2. Власт од народа никада не долази,већ од светских моћника који доводе послушне да извршавају њихове налоге.Зато и Србија кроз целу своју историју ретко када је имала владаре који су мислили својом главом и радили за националне интересе,и ако су покушали брзо су били уклоњени или смењени.

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.