ДРУШТВО

Др Јована Стоjковић: О, нељуди, несоји, багро фах-идиотска! Која ли вас је то наука научила да је детету свуда боље, сем код родитеља?


Пише: Др Јована Стојковић
18.1.2018

Маријо, мајко Божија, да ли видиш шта раде са твојом децом?

Нема ми ноћас спавања. Неће пусти сан на очи, неће кнедла из грла, а уздах из груди. Док милујем своју децу пред спавање, нож ми кида утробу. Док желим мужу лаку ноћ, знам да ће за некога бити бесана. Знам да ће неки људи ноћас у Београду обилазити празну собу своје ћерке, додирујући њене ствари, покушавајући да врате у сећање њен мирис, сећајући се њених окица које су пре три месеца гледале маму и тату пре него би утонуле у сан.

Знам да ће размшљати да ли јој је „угодно“ у новој хранитељској породици, да ли се плаши, да ли је љута што је нису одвели кући, да ли су је заборавили, заувек оставили. Можда ће мислити да су умрли, јер деца њених година предосећају смрт као једну егзистенцијалу неман која прети да им прогута најмилије.

Бог ће свети знати шта је у главици и срцу малене Марије, коју су душебрижнице из центра за социјални рад отеле од маме и тате због неопраног тигања, ствари на поду и „дојаве“ да њен тата понекад узима бромазепам. Надгледачице туђега живота које су одбројавале колико је Марија била у татином крилу, док су јој родитељи још могли ићи у посету, и које су суфлирале мами како да игра „Човече не љути се“ са дететом које је носила девет месеци испод срца, истој мами која је даноноћно радила за 20 000 динара да би својој девојчици обезбедила храну и дом. Истој мајци која се три месеца распада од бола и чији је живот пакао, а о чему сада ја пред вама и Богом сведочим! Истом оцу који обилази цео град молећи људе на коленима да му врате дете! Истом оцу који је плакао као киша двадесет четири сата без престанка, када је последњи пут видео своје дете!

О, нељуди, несоји, багро фах-идиотска! Која ли вас је то наука научила да је детету свуда боље сем код родитеља? Која ли вас је то наука научила да дете „штитите“ од оних које једине има и са којим жели да буде, дајући га странцу за месечну надокнаду?

Зар се превија од бола онај који занемарује дете? Зар лелече даноноћно онај који га злоставља? Зар се потуца од немила до недрага просећи помоћ онај коме није стало? Зар је луд онај који сумња у ваше добре намере, онај коме сте без судске одлуке, позивајући се на измишљене чланове закона отели дете из сопствене куће? Зар је параноидан онај који зна шта се мисли када оно што се представља министром изговори да ће примењивати шведски модел родне равноправности и фински модел за заштиту насиља у породици?

Боже, не опрости им, баш ме брига да ли знају шта раде! Нека их стигне свака суза ово двоје мученика и праведни гнев Божји.

А нас, отупеле кукавице које мучи несаница, нека је срамота.

_____________________

ПОВЕЗАНО:

*У Норвешкој а сада и у Србији разрађен систем ОДУЗИМАЊА ДЕЦЕ! (ВИДЕО са преводом)

*Центар за социјални рад Звездара – Породица Тркуља – Дан 94. – ОБРАЋАЊЕ РОДИТЕЉА (видео)

*Легализовано отимање деце у Србији – Србијом је завладао страх

*ВАЖНО! Центри за социјални рад и разарање породице у Србији – снимак са трибине

*Инфоратници: Како је центар за социјални рад бесправно и без основа отео дете породици Тркуља

*ПРАВОСЛАВНА ПОРОДИЦА: Случај отетог детета – документи

*Владимир Димитријевић: СВИ СМО МИ ПОРОДИЦА ТРКУЉА. УСТАНИМО У ОДБРАНУ ДЕЦЕ

*АГОНИЈА! Градски центар за социјални рад ОДУЗЕО ДЕТЕ РОДИТЕЉИМА! – Дан двадесети…

*

*ПОТРЕСНО: Родитељи у ТВ студију плачу, држава им отела дете и не да им да га виде! (видео)

*Изопачити па освојити – Ирина Бергсет: Запад је створио прави правцати робовласнички систем, где су робови – деца!

*Нама су на Западу украли нашу децу! Погледајте нашу муку и учите се! Зауставите ту чуму трећег миленијума!

*КОМЕНТАР ФБР УРЕДНИКА НОВАКОВИЋА ПОВОДОМ ЧЛАНКА О СУДБИНИ РУСКЕ ДЕЦЕ У НОРВЕШКОЈ…

10 replies »

 1. Jovana, cestitam na hrabrosti! Molim ostavite neke podatke, pa da pomognemo – ziro-racun, kontakt – ili neku listu za potpise npr PEticija – ima ih koje us javne i koje everopa gleda. Ako se napravi dovoljna BUKA (iako je zakon iz evrope i dosao) ipak ne vole kad u medijima odjekne nesto ovakvo. Posto su svi cenzurisani, ostaje nam internet i PEticije online, pa sa njim objave dalje. I naravno, fizicka, materijalna pomoc ljudima momentalna.

  Liked by 1 person

 2. Tako ste me rastuzili.. napisite molim Vas ime i prezime a vidim da znate i adresu pa da pomognemo da se vrati mala Marija.. Mi smo dosta pomogli da se ljudi ne isele bespravno tako da cemo se svim srcem boriti za pravdu…

  Свиђа ми се

 3. Jована имаш сву моју подршку због истине коју износиш људима…..ретко наћи таквог ЧОВЕКА данас!!!…..

  Свиђа ми се

 4. Нека би дао Господ да речи, слова и дела ове мајке храбрости др Јоване, не изазивају само сузе и уздахе, већ да покрену људе на борбу за своје породице. Ако верујемо у Бога, ако нам је стало до своје деце и породица, онда треба да се отворено супротставимо сатаниним слугама који нам децу отимају и убијају. Устанак или нестанак!

  Свиђа ми се

 5. E, MOJA , DRAGA JOVANA…….CITAJUCI TVOJE PISANIJE,SUZE SAME IDU,NEZNAM STA RECI,VEC DA SOTANA DALEKO PRODRELA U NASE BICE……SRBI POSLUSAJTE NEBESKU LITURGIJU OD SVETOG NIKOLAJA I CITAJTE ARCIBALDA RAJSA DOMANOVICA…

  Свиђа ми се