ДРУШТВО

Нови напад на Магазин Таблоид – опстанак редакције неизвестан!


уторак, 23. јануар 2018. | КМ Новине

Магазин Таблоид поново жестоко нападнут, овај пут опстанак и даљи рад редакције овог листа, доведен у питање. Неопходна подршка читалаца!

Апелациони суд у Београду потврдио је две пресуде Вишег суда у Београду којима смо обавезани да Николи Петровићу, куму Александра Вучића, платимо, са каматом и трошковима поступка, око 700.000 динара.

У овом броју прочитаћете како се тај злочин десио, у тексту под насловом “Душевна бол кума Николе“, а ко су судије које те злочине врше показује текст „Ко су шефови мафије у правосуђу“.

Ово је тешка глоба коју редакција сама не може поднети. Поново позивамо читаоце да нам масовно помогну, да магазин настави са радом, а текст и упутства су у наставку овог апела.

…….

“…За разлику од већине медијских кућа, ми нисмо ни на чијем платном списку. Јасно је онда због чега тражимо вашу помоћ у околностима кад независно, новинарско истраживање кошта пуно новца и напорног рада…“  

Овако је чувени британски лист „Гардијан“ позвао своје читаоце да добровољним прилозима из читавог света, помогну у спашавању слободног, истраживачког новинарства којим се та велика медијска кућа са правом поноси.

У околностима кад влада медијски мрак у Србији, „Магазин Таблоид“, као једина потпуно слободна новина у овом региону, налази се у апсолутној изолацији на тржишту оглашавања.

Да бисмо сачували независност и слободу у раду„Магазина Таблоид“ и његовог потпуно бесплатног Интернет издања које месечно прати више од 200 хиљада људи, позивамо све наше читаоце, како у земљи тако и у иностранству, да својим донацијама и прилозима помогну у очувању независног и према сваком режиму критички оријентисаног новинарства.

Динарске уплате слати на рачун: 
285-2031000000338-63
ТАБЛОИД ПРЕСС ДОО,
Савски Трг 9/1

Упутство за уплате из иностранства:

Кликни на слику за увећање