АКТУЕЛНО

Балкан.инфо ИНТЕРВЈУ: Владимир Димитријевић – Ватикан мења историју, јер жели да влада светом! (видео)


***

„Кључна ствар због које смо данас овде је најновије издање књиге Јована Радовића „Римска курија и јужнословенске земље XV-XVIII века“ (издавач је Катена Мунди). Ова књига није прештампавана више од пола века, објавио је чувени српски историчар, човек који је био члан Краљевске академије наука, и човек који је своја истраживања обавио у Ватиканским архивима, тако да је та књига и дана данашњег изузетно актуелна.

Када се та књига споји са још једним издањем Катене Мунди – то је интегрална верзија Магнум Кримен-а Виктора Новака, ми у ствари добијамо једну изванредну трилогију која говори о томе шта је римокатолицизам на нашем простору вековима чинио против српскога народа. Јер, да бисмо разумели оно што се данас дешава морамо се вратити у дубљу прошлост. Да, заиста, Ватикан нам је увек и свагда био апсолутни непријатељ, и није било ниједног тренутка у нашој историји да он то своје непријатељство није показао.“

***

Гост емисије „Интервју“ био је господин Владимир Димитријевић, публициста и верски аналитичар. Од 1991. године активно је укључен у рад Православне мисионарске школе при Храму Свети Александар Невски и Верског добротворног старатељства Архиепископије Београдско — карловачке, као организатор предавања и мисионарског рада. Професор је српског језика и књижевности у Гимназији у Чачку. Одржао је преко сто предавања на тему деструктивних верских секти, а одлуком епископа жичког Стефана од новембра 1994. године радио је као вероучитељ у Чачку, при храму Вазнесења Господњег. Докторирао је 2016. године, а за свој рад добио је и многа друга признања и од световне и од црквених власти.

ИЗВОР: BALKAN INFO – Zvanični kanal

————

27.1.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Браво докторе Митровићу. То је улазак у дубоку историју.
  Срба је било и пре рођења Христа, хвала оном Богу пре Христа,
  Срби су и данас БогуМили, иначе нас неби било.
  А да би нас Ватикан све спалио – у то верујем.
  Исто као и НАТО, или Европска Унија. Једва чекају да нас нема, да нестанемо.
  Ми њима сметамо.
  Јуначки се држимо до судњег дана који је далеко далеко, као што су наши корени дубоко, дубоко.

  Свиђа ми се

 2. Ово су будалаштине Ватиканске. Потомци свих Срба и свих СлоВена су били БогуМили и они никакве везе немају са каталоцима па немају везе ни са хришћанством јер су били БогуМили хиљадама година пре рођења Христа. Вертикална линија на крсту је означавала Сунце а хоризонтална линија на крсту је била знак Мајке-Земље те се због тога зову крстјани и зато се зову дуалисти а и Бабуни по баби (жени јер величају Мајку-Земљу). Миодраг Петровић је велики научник али му је ова прича о томе да су бабуни (БогуМили) католици велики његов грех јер испаде да су били и у подГорици и по Србији. На сваком стећку као оностраној кући упокојеног представљено је Коло у разним формама: као народно игра кола, као ознака S (КолоВрат што је синусоида Сунца у односу на екватор и Северни и Јужни Сунчани повратник) и тако даље.

  Свиђа ми се