АКТУЕЛНО

ЧЕШКА: Удружење грађана Přátelé Srbů na Kosovu a Metochii најавили протест „Uloupené Kosovo“ („Отето Косово“)


Пријатељи Срба на Косову и Метохији из Чешке, и ове године, у петак 16.2.2018.,  традиционално обележавају дан сећања на жртве бомбардовања НАТО агресије на СРЈугославију у пролеће 1999. и протестују због кршења међународног права и Резолуције 1244 СБ УН и отимања Косова и Метохије од Србије.

Наиме, сваке године се одржавају протестне демонстрације против кршења међународног права, овог удружења и њихових пријатеља, у фебруару на дан признавања такозваног „независног Косова“ од стране владе Чешке, под називом „Uloupené Kosovo (Отето Косово)“, по називу филма који је снимио познати редитељ и председник овог удружења Вацлав Дворжак. 

Uloupené Kosovo from Icc.18 on Vimeo.


Редитељ Вацлав Дворжак (Václav Dvořák), парламентарац у Скупштини Чешке Јарослав Фолдина (Foldyna Jaroslav), новинар Радим Паненка (Radim Panenka), са својим пријатељима организују дан сећања на жртве злочиначког НАТО бомбардовања над Србима и отимања Косова и Метохије од Србије противно међународном праву и кршењу Резолуције 1244 СБ УН. 

 

ПОВЕЗАНО:

*ЧЕШКА: Удружењe грађана Přátelé Srbů na Kosovu a Metochii организују дан сећања на жртве НАТО агресије на СРЈ 1999.године

* ЧЕШКА: Удружењe грађана Přátelé Srbů na Kosovu a Metochii одржали протест „Отето Косово“ и поручили – „КОСОВО ЈЕ СРБСКО“ (фото)!

*ЧЕШКА – DĚKUJEME Brace CESI: Обележено 17. година НАТО агресије на Југославију 1999. године и комеморација жртвама (фото)

*ЧЕШКА: Удружења грађана Přátelé Srbů na Kosovu a Metochii одржали протест „Отето Косово“ и поручили – „КОСОВО ЈЕ СРБСКО“ (фото)!

*ЧЕШКА – DĚKUJEME Brace CESI: Обележено 17. година НАТО агресије на Југославију 1999. године и комеморација жртвама (фото)

NATO злочиначка агресија на Србију 1999.

*

*Италијански војни лекар: Наши војници на Косову су бар до 2016. године пили канцерогену воду

*Србија на другом месту: Објављена листа земаља које су највише гађане америчким „томахавцима“

*IARC (The International Agency for Research on Cancer): Алармантан податак – Србија прва у Европи по броју деце оболеле од рака!

——————

1.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

    • Мирјана,
      Тачно.Поштују резолуцију,али овим гестом они само доказују да спадају у људски род и да прије свега поштују себе, јер не реаговати на све ове бестијалности које ова белосвјетска руља чини диљем свијета, значи бити саучесник у злу .Ћутање је одобравање.

      Свиђа ми се