АКТУЕЛНО

Угљанин – „Српска држава је за Бошњаке геноцидна творевина“


ОД ВЛАСТИ ЗАШТИЋЕНИ СЕПАРАТИСТА ОПЕТ РАФАЛНОМ ПАЉБОМ НА УСТАВ И ТЕРИТОРИЈУ. Угљанин – „Српска држава је за Бошњаке геноцидна творевина“, „Бошњацима да статус државотворног и конститутивног народа“, „санџаку обезбедити статус покрајине“. Држава Србија је држава у којој живи сепаратиста Угљанин и називати је геноцидном творевином у име грађана муслиманске вероисповести је најблаже речено СКАНДАЛ! Стална намера да се Рашка област, која је део Србије, претвори у покрајину са могућношћу оцепљења и противуставни рад на томе Сулејмана Угљанина од стране власти и осталих државних органа нису никада били процесуирани. Зато су се сада проширили апетити овог сепаратисте (заштићеног од власти да може да прича шта год хоће) да затражи да грађани Србије исламске вероисповести добију статус народа који би постао уставна категорија…
ФБР КОМЕНТАР – Б.Диковић

***

Председник Бошњачког националног већа Сулејман Угљанин казао је данас на конференцији за новинаре да „српска држава за Бошњаке у Србији представља геноцидну творевину, са неприхватљивим именом и начином њене организације“

Угљанин је навео да се помињањем „српске државе“ врши дискриминација над свима који не припадају већинском народу, и да се БНВ труди да се „уставним променама Бошњацима да статус државотворног и конститутивног народа“ у држави Србији. Према његовим речима, у уставним променама требало би да се „санџаку обезбеди статус покрајине, односно средњи ниво власти“.

„У том контексту такође инсистирамо на ревизији Акционог плана за поглавље 24 у оквиру преговара Србије са ЕУ и мањинског акционог плана. То су кључне ствари на којима ми радимо“, казао је Угљанин.

Како је навео, о положају Бошњака у Србији говорио је „због чињенице да у протеклих 28 година државни органи Србије учинили све што је било у њиховој моћи да протерају Бошњаке са ових простора и да им обесмисле живот“.

У то је, каже, била укључена и полиција Србије у време Слободана Милошевића, а да се стање није променило, оптужује даље Угљанин, говори реаговање српске полиције и министра после догађаја од 30. септембра у Тутину, као и нереаговање на поступке Муамера Зукорлића.

ИЗВОР: ВЕСТИ

***

РЕАГОВАЊА:

РЕАГОВАЊЕ ДВЕРИ НА ИЗЈАВУ СУЛЕЈМАНА УГЉАНИНА ДА НЕ ПРИЗНАЈЕ СРПСКУ ДРЖАВУ

Двери поручују Угљанину да ако му не одговара да живи у Србији, врата су му широм отворена, а Двери се прве нуде да му купе аутобуску карту, а може и авионску, али у једном смеру.

Србија ако је озбиљна држава морала би хитно да реагује на изјаву Сулејмана Угљанина, оптуживши српску државу као „геноцидну творевину, са неприхватљивим именом и начином њене организације“.
 У озбиљној држави би био већ одавно на информативном разговору. Време је да овом човеку неко озбиљно скрене пажњу на понашање, јер је очигледно да је ова изјава кривично дело.
Двери му поручују ако му не одговара да живи у Србији врата су му широм отворена, а Двери се прве нуде да му купе аутобуску карту, а може и авионску, али у једном смеру.
Угљанин се из дана у дан поистовећује са злогласним Аћиф ефендијом, сарадником нациста и окупатора у Другом светском рату, који су клали Србе и Муслимане који му се нису потчинили.  Данас, у 21. веку, тај исти злочинац, који је починио многобројне геноциде на простору Рашке области, идеолошки је узор Сулејману Угљанину.
Очигледно је да Угљанин има задатак да уз подршку из западних амбасада и страних служби вређа и провоцира, негирајући српску државу. Није довољна изјава министра Стефановића. Институције раде по моделу: проблем испод тепиха оставити, па када се деси да проблем нарасте, обично за последицу има де се српски народ окриви да је геноцидан.
Жалосно је то што ниједна политичка странка која представља Муслимане не осуђује ово дивљаштво и што од две званичне Исламске заједнице на простору српске државе нема ни једне речи које осуђују андидржавно деловање председника Бошњачког националног већа, који перманентно злоупотребљује мањинска национална права.
Поставља се питање да ли постоји Тужилаштво у овој држави или не?! Хоће ли нека државна институција стати овом фундаментализму на пут, којим се Угљанин залаже за рушење уставног поредка Републике Србије?
На крају, остаје да видимо да ли ће се неко од носиоца извршне, законодавне, или судске власти огласити или ће се и даље по систему ноја и забодене главе у песку решавати питање опстанка прве српске државе – Рашке области у саставу Републике Србије.
Борко Пушкић
Члан Председништва Двери из Рашке области
***

ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ, ДР МИЛОША ЈОВАНОВИЋА ПОВОДОМ ИЗЈАВЕ СУЛЕЈМАНА УГЉАНИНА

Скандалозна и неприхватљива изјава Сулејмана Угљанина

Изјава Сулејмана Угљанина о томе да српска држава за Бошњаке представља „геноцидну творевину“ скандалозна је и апсолутно неприхватљива. Исто тако је неприхватљив и захтев да Рашка област добије статус покрајине а да грађани Србије исламске вероисповести добију статус народа који би постао уставна категорија.

Наставак дезинтеграционих процеса који су на делу у Србији недопустив је и  крајње је време да сви грађани наше земље коначно схвате да Србија неће одустати од сопствене територијалне целовитости нити ће политички децентрализовати земљу стварањем нових територијалних аутономија.

Утолико желимо још једном да упозоримо јавност да ће политика очувања Косова и Метохије у саставу Србије бити кључ будућности и стабилности наше земље, баш као што би политика предаје отворила низ врло тешких геополитичких питања која би засигурно угрозила будућност наше земље и наше деце.

Информативна служба ДСС (5.2.2018.)

———

6.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »