АКТУЕЛНО

ВАЖНО!!! Представљање текста Народне резолуције о заштити територијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије


Текст НАРОДНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ је прочитан у емисији БУКВАЛНО на Радију Снага народа, а биће постављен на посебном сајту на коме се може и потписати. Биће омогућено штампање да би се могло потписати и поштом послати на поштански фах који буде наведен. На народу србском је да се ова НАРОДНА РЕЗОЛУЦИЈА рашири и ПОТПИШЕ у што већем броју.

Најважније је схватити да је овакав потез ЈЕДИНИ МОГУЋИ И ПРАВНО ВАЖЕЋИ у постојећем односу снага у Србији, да спасемо Косово и Метохију, без обзира на то како буду и шта буду радиле власти у своје или име западних налогодаваца. НАРОДНА РЕЗОЛУЦИЈА је по садржају чињенично стање по међународном праву, конвенцијама, резолуцијама и по Уставу Србије – и ако би је потписало бар три милиона људи, то би анулирало било какав потпис или чињење у смислу опстанка Косова и Метохије у границама државе Србије. НАРОДНОМ РЕЗОЛУЦИЈОМ се народ Србије у земљи и расејању унапред ограђује од било каквог начина посредне (преко неких докумената ЕУ) или непосредне предаје Косова и Метохије, а инсистира на поштовању Устава Србије, Резолуције СБ УН 1244.  и територијалног интегритета и суверенитета државе Србије.

Ово је, напомињемо, само информативни текст о томе шта садржи НАРОДНА РЕЗОЛУЦИЈА коју ћемо пренети и у текстуалном облику и навести сајт на коме можете потписати. Још једном наглашавамо да је ово НАРОДНА, не политичка или нека друга резолуција било какве партије или покрета.

Ово је народна иницијатива, србски народ у земљи и расејању треба сами да одлуче о заштити територијалног интегритета и то се мирним путем може учинити овако – потписом НАРОДНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ, у којој су записани од стране народа обавезујући поступци према председнику и осталим чиниоцима у оквиру Устава Србије и поштујући Међународну резолуцију СБ УН 1244.

Послушајте текст НАРОДНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ који је прочитала новинар Јасмина Буква у емисији на Радију Снага народа, гост емисије је био пуковник Горан Јевтовић.

ИЗВОР: Radio Snaga Naroda – zvanični kanal

***

https://narodnarezolucija.rs

—————-

6.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

8 replies »

 1. Ovom rezolucijom srpski narod makar i ocajnicki u sklopu srpskog ustava i medunarodnih pravnih normi, nastoji da sacuva preostalo ostrvce na Balkanu od preostalih srba koji na istom egzistiraju vise hiljadija i pre Hrista. Na Balkanu srbi sa najvise istorijskog prava u odnosu na bilo koji drugi narod imaju razloga za borbu za svoj opstanak. Srbi su i u anticko vreme ispoljavali spremnost i sposobnost za suzivot sa drugim narodima. To potvrduje i danasnja demografska karta Balkana. Vecina ostalih
  i danas nastoje da budu “ cisti “ bez primese drugih. Nama srbima to ne treba i ko hoce sa nama dobro dosao ali niko ne moze da nas i dalje cepa teritorijalno i etnicki !

  Свиђа ми се

 2. Послато на: info@snaganaroda.net
  Објављено у бојама на: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_02_06LTGepsmPukGJ.3732010.pdf

  06 02 2018

  Јасмина Буква, аутор и водитељ радио емисије „Буквално“ радиа «Снага народа»
  Горан Јевтовић, пуковник и саговорник

  Добар дан,

  Молим вас обоје да јавно разјасните своје ставове изнете у првих 5:18 минута, који су даље означени у црвеној боји.

  У вези тих ваших тврђења и ставова достављам делове у плавој боји јавних докумената која оповргавају ваша тврђења. На крају овог дописа вас молим да јавно одговорите на наведена питања.

  Овај допис достављам и редакцији СРБског ФБРепортера, који је био објавио идеју пуковника Горана Јевтовића о «Народној резолуцији», да размотри да ли ће да га објави и да онда вама отвори могућност и да преко СРБског ФБРепортера разјасните своја тврђења и ставове, ако желите.

  У наведеној емисији објављеној на:

  у првих 5:18 минута тог разговора између вас двоје, водитеља Јасмине Букве (ВЈБ) и пуковника Горана Јевтовића (ПГЈ), сте, између осталог, рекли следеће (у црвеној боји је оно што ме је изненадило, збунило и навело да пишем о томе):

  ПГЈ:
  „Да пробамо нешто да урадимо за ову мучену земљу и за овај мучени народ, знате, као некакви предлагачи, не сувише паметни, не из оне категорије некаквих јавних личности, нисмо академици, нисмо професори, доктори. Ту смо негде из народног корена, па да том народу, да тако кажем, помогнемо, помогнемо да се избори с једном озбиљном, озбиљном ситуацијом, која, која ако, ако заживи донеће трајне и неповратне последице и то је смисао ове иницијативе и буквално, не само реторички иницијативе и не само као фраза него буквално у смислу да тај израз Народна иницијатива , као што више пута рекосмо, не, врло прецизно постоји у важећем Уставу у члану 2 и пружа народу могућност да, то значи свим грађанима Србије, дакле, да се изјасни, да покрене, дакле неко од тих најважнијих државних питања које задиру у његову суштину. „

  ВЈБ:
  „Поменули сте народну иницијативу и просто је невероватно како се нико, нико тога није желео да сети. Не могу да верујем да се неко тога није сетио обзиром да то као израз постоји као могућност која се, која је предвиђена за овакве ситуације: народу на иницијативу. „

  ПЈГ:
  „Па, добро сте, баш сте лепо дефинисали: нико није желео да се тога сети јер је немогуће када неко од тих интелектуалаца наших узме Устав у руке, после Преамбуле значи члана 1 одмах иде дакле тај институт, то је Уставни институт, пазите, а, и иначе питање, питање народне иницијативе односно суверености која потиче од грађана је питање пре, пре оног претставничког заступања , које такође тај члан регулише. Дакле, дакле Устав даје, ајде да кажемо условно, већу снагу народној иницијативи него и самим представницима у Скупштини јер народ, односно грађани су носиоци суверенитета , а не политичке странке. Тамо Устав, да сада не оптерећујемо слушаоце, имамо и члан који каже да, односно налаже да политичке странке не могу, а не само политичке странке него и појединци и групе, било шта што се појављује на тој некој јавној земљи не могу и не смеју преузимати сувереност од грађана. Дакле врло јасно, врло прецизно и погледајте нашу јавност, погледајте шта све имамо као једну, једну вишегодишњу шестдеценијску праксу, а то је да политичке странке и разни покрети се то понашају као картели. „
  (Из првих 5:18 минута)

  Обавештавам не само вас, водитеља Јасмину Букву и пуковника Горана Јевтовића, већ и све који су заинтересовани за истину о овим тврђењима и за сазнање ко је аутор (појединачни или групни) документа под насловом:
  „НАРОДНА РЕЗОЛУЦИЈА
  о заштити територијалног интегритета
  и уставног поретка Републике Србије“
  и коме се отвара за потписивање.

  Излажу се два документа са „СРБског ФБРепортера“ који објављује и Ваше чланке госпо-дине пуковниче Горане Јевтовићу (претпеостављам да Ви читате понеке чланке тамо објављене). У документу под насловом:

  „ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ“
  објављеном (28.06.2017.) на:
  https://facebookreporter.org/2017/06/28/vidovdan-2017-prof-ljubomir-t-grujic-na-prokletstvu-nije-moguce-izgraditi-srecu/ и на:

  Click to access 2017_06_29LTG.17962416.pdf


  између осталог пише:

  „2. Да се не миримо ни са чим што наше власти чине противуставно и антисветосавски и да пређе-мо на ефикасну примену Устава:

  Сувереност потиче од грађана који је врше референдумом, народном иницијативом и преко својих слободно изабраних представника.

  Ниједан државни орган, политичка организација, група или појединац не може присвојити сувереност од грађана, нити успоставити власт мимо слободно изражене воље грађана.
  Члан 2 Устава
  Облици народне иницијативе су: краткотрајна упозорвајућа (30 минута), па дужа (3 сата) и још дужа (8 сати) општа обустава рада широм Србије (осим у службама чија би обустава реметила безбедност државе и народа или здравствену заштиту људи).
  Ако власт (председник Републике, председник Владе и цела Влада, народни посланици, судије Уставног суда) не поднесу оставке онда народ на општем милионском народном скупу око Народне скупштине, председништва Републике и Владе акламацијом врши избор вршилаца дужности: председника Републике, председника Владе заједно са осам осталих чланова Владе, и 250 народних посланика са задатком да организују и спроведу опште, поштене, по Уставу и закону, изборе равноправно за све држављане Републике Србије. «

  То показује да се неко (професор универзитета и доктор наука) ипак сетио (више од седам месеци пре вас, а можда неко и пре њега) да се позове на право народа на народну иницијативу.

  Осим тога, у документу под истим насловом:
  „ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ“
  објављеном касније (20.11.2017. – више од два месеца пре вас) на:
  https://facebookreporter.org/2017/11/20/проф-др-љубомир-т-грујић-како-да-се-зау/

  Click to access 2017_11_20LTG.323153619.pdf


  у тачки 7. стоји

  „7. Према Уставу, члан 108, Народна скупштина је обавезна да распише референдум на захтев најмање 100.000 бирача о питању из своје надлежности, у складу са Уставом и законом, а међу тим питањима је разрешење председника Републике. Значи, народ може једино на тај начин уставним и мирнодопским путем да обавже Народну скупштину да учини први чин ка разрешењу председника Вучића, а то је да Скупштина распише референдум о питању:
  Да ли Александар Вучић треба да буде разрешен
  функције председника Републике Србије? “

  У првом ставу члана 2 Устава (на који се позива господин пуковник Горан Јевтовић и рангира по редоследу набрајања важност начина на који грађани остварују сувереност) пише:

  Сувереност потиче од грађана који је врше референдумом, народном иницијативом и преко својих слободно изабраних представника.
  Према условном критеријуму господина пуковника Горана Јевтовића највећи значај је дат референдуму. Референдум који покрећу грађани је истовремено и грађанска иницијатива остварена у том облику.
  Молим вас обоје да јавно одговорите на следећа питања изазвана вашим тврђењима:

  1. На основу чега сте тврдили:
  „како се нико, нико тога није желео да сети.“ водитељу Буква,
  „нико није желео да се тога сети“ пуковниче Јевтовићу?

  2. На основу чега пуковниче Јевтовићу тврдите да
  они из категорије некаквих јавних личности, академици, професори, доктори нису ту негде из народног корена?
  На основу чега и с којим циљем њих издвајате ван „корена“ нашег народа?

  3. Да ли је само једно лице (претпостављам да је то пуковник Горан Јевтовић) једини аутор или има и коаутора те «Народне резолуције», и ако их има ко су?

  4. Ако је само једно лице њен аутор да ли је текст био стављен на јавно разматрање, ако јесте где и када?

  5. По чему је та «Народна Резолуција» – народна?

  6. Ко има право да потпише ту „Народну резолуцију“?

  Ово еписмо као и евентуално будућа преписка о овоме има јавни карактер.

  Хвала вам на пажњи и, надам се, вашим одговорима.

  Др Љубомир Т. Грујић,
  редовни професор у пензији
  Џона Кенедија 31/15
  Београд

  ПС
  „НАРОДНУ РЕЗОЛУЦИЈУ“ САМ ПОТПИСАО ПОД БРОЈЕМ 17.

  Свиђа ми се

  • Поштовани професоре, дуго времена читам све Ваше текстове и само могу да потврдим да су постављена питања на мјесту. Нажалост, одговора нема….??

   Свиђа ми се

 3. “ Ја колико знам а можда се варам, у Србији све што се електронским путем подписује, није валидно, то знам да је било кад год су се подписивале неке петиције, никад ни једна није уважена јер кажу да ти електронски потписи нису подржани законом у Србији…“….размишљање мог пријатеља.
  Онда ево прилике, да сва “ опозиција“ на улици на штандовима прикупља потписе

  Свиђа ми се

 4. Ево пре читања текста, не сумњам да је пуковник добронамеран и знам да нема много канала на којима га можемо чути али Јасмина Буква?? По мом утиску јако негативна, не бира речи, дрско вређа људе и то опозицију далеко више него позицију, деморалише за било какву политичку борбу. Намерно или ненамерно (судећи по уреднику отетог радија намерно) испада чист Вучићев играч. Емисија јој је испод сваког нивоа и није право место за овакав проглас али се надам да ће допрети и то независних медија.

  Свиђа ми се