КОСОВО И МЕТОХИЈА

СНО Срби на окуп: Позив на референдум о судбини КиМ је ЗАМКА коју страни фактор и његова служинчад у власти Србије жељно прижељкују!


САОПШТЕЊЕ СНО “СРБИ НА ОКУП“

поводом све учесталијих позива тзв. патриотске опозиције
да се на референдуму одлучи о судбини Косова и Метохије

 

Након изношења нашег става у јавности путем Саопштења по питању покретања “унутрашњег дијалога“ о Косову и Метохији, где смо недвосмислено истакли наше неслагање са покретањем истог у условима својеврсне окупације над србском државом и народом, а водећи рачуна о будућности нашег потомства и будућности Србије, СНО “СРБИ НА ОКУП“ су одлучни да у овом историјски важном тренутку, када је судбина Косова и Метохије и остатка Србије у питању, изнесу свој став и о све учесталијим позивима да се одржи РЕФЕРЕНДУМ о статусу Косова и Метохије.

Сада је постало сасвим уочљиво да је покретање “унутрашњег дијалога“ о Косову и Метохији имало за циљ да анимира целокупну србску јавност и привуче јој пажњу, не зато да би се у вођеном дијалогу изнашла решења којима би се ојачала наша борба да се КиМ задрже у уставноправном поретку државе Србије, већ једино и само зато да би се задовољила форма у претприпремном поступку око покретања и организовања референдума као процеса којим би наивни србски народ, предвођен од још наивније тзв. патриотске опозиције, својим потписом ставио трајни печат на губитак Косова и Метохије у свеопштем бирачком изјашњавању које је, по питању исхода и резултата, већ унапред одређено.

Само потпуно одсуство спознаје да су Србија и србски народ изложени “тихој окупацији“, па самим тиме и да све институционалне одлуке које се доносе у име Срба и Србије једино користе нашим непријатељима, може имати за последицу појаву неодговорних и од режима изманипулисаних појединаца који позивају на референдум у Србији по било ком питању. Једно од таквих, рекли бисмо са пуним правом и једно од најзначајнијих, је и питање опстанка и останка Косова и Метохије у саставу Србије, што се са једним овако лукаво припремљеним манипулативним процесом најозбиљније доводи у питање.

Зашто сматрамо да је позив на референдум замка коју страни фактор и његова служинчад у власти Србије жељно прижељкују!!!

Након петооктобарске револуције, којом је у Србији инсталиран послушнички НАТО режим, лаганим корацима по систему “куване жабе“ су се одвијали догађаји и вршене су припреме да се на један ненаметљив начин од жртве издејствује својевољни пристанак на оно због чега је и извршена агресија на Србију. Страни фактор је од тада усавршио све механизме крађе гласова бирача, помажући својим постављеницима у власти Србије да инсталирају партократски изборни систем у коме не постоје правила, у коме је могуће пре избора говорити једно, а затим стварањем непринципијелних коалиција радити нешто сасвим друго, у коме побеђује најбољи манипулатор, привијајући уз себе оне који су изборно поражени и где сви скупа чине “Коалицију против традиционалне Србије“.

Машинерија режирања као и манипулација вољом бирача иде по већ строго утврђеном принципу. Прво следи контрола бирачких спискова и свих медија, потом следе примена силе и новца, а преко раширене мреже контролишу се скоро сва дешавања. У таквом стању страха и терора не могу се извршити никакви поштени избори. Доводе се разни гласачи да гласају по више пута на различитим местима, уписују мртви и отсутни да су гласали, а посматрачи и чланови бирачких одбора из опозиције не могу ништа учинити јер су својом неозбиљношћу себе већ увелико маргинализовали. На крају се иде у крађу током бројања гласова у општинским и републичкој изборној комисији. У међувремену “колонијални изборни тим“ већ утврђује и најситније детаље око намештених гласова, креће се са проглашењем резултата који само њима одговарају и отпочиње се са дискредитовањем опозиције.

Ваљда је више постало свима јасно да у таквим условима не постоји ни минимум шанси да се та зла коалиција победи. Када свему томе додате да НАТО служинчад у власти Србије контролише гласове 1.800.000 пензионера, које прво олакша за који динар па им онда то врати пред изборе уз по који сендвич или ланч пакет, као и гласове несрба (Шиптари, Бошњаци, Мађари и остали) и када томе још додате и гласове неспособне “опозиције” која не воли тренутне властодршце али би да настави своју сервилност западу, остаје само да простом математичком рачуницом предвидите исход једне овакве авантуре!

Са тзв. „унутрашњим дијалогом о КиМ“ се фиктивно и започело као са неопходном увертиром пред “референдум”, којем се увелико надају и који је, уз помоћ саветника са запада, већ припремљен са унапред познатим исходом!

У Уставу пише све о Косову и Метохији, а дијалог и референдум о Косову су одржани још 1389 године!

Због свега овде изреченог, СНО “Срби на окуп“ поставља следеће питање целокупној србској јавности:

Да ли постоји неко ко у данашњој Србији може да позове или уручи позив за излазак на референдум свима онима који су до сада дали своје животе да би Косово и Метохија билo Србија ?

Ако постоје такви и ако су они у стању да то изведу, онда нека референдума буде. У супротном знајте да такви гласови који позивају на “референдум“, поред гласова оних који су својом крвљу исписивали границе србске отаџбине, нису нека вредност јер представљају само обичан статистички број и грешку пред много већом Србијом од ове земаљске, пред НЕБЕСКОМ СРБИЈОМ, која их се, док их посматра, стиди и гнуша!

Са уверењем да ће ово Саопштење за јавност бити озбиљно схваћено и прихваћено од стране свеколиког србства над којим се у последње време ужурбано примењују методе специјалног рата, СНО “Срби на окуп“ вас позива на будност, већу него икада, у нади да ћемо успети да и ово искушење победимо!

Како радили тако нам Бог помогао!

____________
Повезане објаве:

“Косово – монолог или дијалог? Питање је сад?“

Да ли сте ви људи НОРМАЛНИ!? Какав црни референдум? Вучић баш то и хоће!

5 replies »

 1. Ања Филимонова је недавно дала најбољи аналитички приказ антисрбске политике курјачког у вези са Косовом и Метохијом и, једном речју, окарактерисала ЗСО као једно недотупавно ништа. ЗСО је шарена лажа, жвака за лудака, изговор за велеиздају за необавештене и индоктринисане пратиоце ове велеиздајничке булументе. Основни западни најновији предлог да ће нам дати ЗСО за Косово и Метохију је ментално увредљив: даћемо нешто мало и безначајно у ономе што је ваше а које смо вам узели?! Једноставно, Србија треба њима да да све – за ништа! На такво резоновање у односу са Србијом навикла их је ова несрбска власт. Случај недотупавног марка ђурића показао је да Србија нема фактичку власт на тзв. косови. Но, то смо већ знали. Шта је ново поводом сагињања Србије у последњој авантури ове велеиздајничке власти: да је све то организовано у договору две стране, србске и арнаутске, да је и Србима и свету коначно показано да Србије више нема у тзв. косови, да ће се као марко на Косову провести сваки Србин из Србије који непозвано и неовлашћено скрене у ту косову, да Срби морају постати свесни да је независност тзв. косове неизбежна, да се мора направити тај фамозни компромис (у којем ће се Србија сагети до земљице црне), потписати правнообавезујући споразум и коначно укинути земља наших предака као земља наше деце…

  Превише је инфантилно, али је зато злоћудно, порука је до увредљивости јасна! Тиме је дат одговор на руски сапасоносни предлог за Србију: прикључите се ЕАС, а ми ћемо преузети међународноправну заштиту Косова и Метохије, наоружати вас и помоћи вам у одбрани од нове окупационе агресије и дати вам финансијске инјекције за брзи и потпуни друштвено-економски опоравак! Ово је најдобронамернији и најбољи предлог помоћи који је једна земља дала другој земљи у историји човека.

  Али ако си напр`дњак, то не разумеш и ниси заинтересован, у ствари као велеиздајник тражиш из својих личних разлога пријатеља међу непријатељима?!

  Дигни главу, Србијо! Отпор, Србине брате!!!

  Свиђа ми се

 2. ПИСМО СРПСКОМ ПРЕДСЈЕДНИКУ

  Са гордога Дурмитора
  Из студени и из циче
  Ноћас ово писмо пишем
  Теби, српски Предсједниче

  Људи зборе, а ја не знам
  Јел истина ово брате
  Америка и Европа
  Да притисак, праве на те

  Да ђавоље силе неке
  Око тебе, мрежу плету
  Да нашијем душманима
  Предаш српску земљу свету

  Без икаквог поговора
  Да им даднеш , то што ишту..
  Плам’ слободе да утрнеш
  На свом прагу и огњишту

  Али ако то урадиш
  Немој да се вараш пуно
  Знадни да си вјечно на се
  И на своје име пљуно

  Ако свету земљу српску
  Шиптарскоме предаш врагу
  Више никад , нећеш опрат
  Са образа свога љагу

  Ко Вука ће Бранковића
  Довјек Срби да те криве
  Велики је Његош реко
  Част и брука вјечно живе

  Боље ти је просјак бити
  Што на себе нема прњу
  Босих ногу стазом части
  По оштроме газит трњу

  Трпјет сваку немаштину
  И стомака бити празна
  Него да те, због издаје
  Христосова стигне казна

  Џаба ти је сво богатство
  Злато, виле и аута
  Ако клекнеш на кољена
  Испред мрских Арнаута

  И њихових заштитника
  Из проклетог Вашингтона
  Због којих је са Косова
  Утихнула јека звона

  Ја знам да ти није лако
  Да те са свих страна стежу
  И да њине моћне службе
  Око тебе плету мрежу

  А и код нас издајника
  Да не фали на све стране
  Што се ситним мрвицама
  С америчког стола хране

  Од Плочника крвавога
  Од Косова и Марице
  Још род српски није рађо
  Такве људске кукавице

  Због Запада крвавога
  Који на нас диже хајку
  Продали би без кајања
  Жене, дјецу, оца, мајку

  Отаџбину, крст и вјеру
  Само да им за то плате
  Због њих многи Срби труну
  У европске казамате

  Због таквих су, суду срама
  Изручени генерали
  Стид ме неки обузима
  На ниске смо гране пали

  Ја знам да те притискају
  И да ти је пуно тешко
  Ал у теби мора куцат
  Срце храбро и витешко

  Немој себи дозволити
  Да на њине паднеш приче
  Јер Косово није твоја
  Бабовина Предсједниче

  Косово је нешто више
  Од планина и од њива
  Косово је света земља
  Што на српској крви плива

  Косово је вјечна суза
  Што са српског тече лица
  Јека звона са Дечана
  Газиместан, Грачаница

  Косово је звук гусала
  Који српско ухо слуша
  Косово је ратни поклич
  Косово је српска душа

  К – осово је Бошков барјак
  О – билићев мач крвави
  С – рпски пораз и побједа
  О – д давнина што се слави
  В – ијековна српска мисо
  О – којој је пјесме писо

  Косово је божја земља
  У којој су рајски врти
  Косово је српском роду
  Вјечни живот после смрти

  Косово је плаво море
  По’ ком плови српска лађа
  За Косово Србин гине
  С Косовом се Србин рађа

  Косово је божур красни
  Што с прољећем раним цвјета
  Златни олтар и крст часни
  Србинова земља света

  Сјајна звјезда православља
  Што по мрачној ноћи плови
  Историја нашег рода
  Србинови вјечни снови

  На Косову од вазда се
  Рађу српски Обилићи
  Предаш ли га Предсједниче
  Царска ће те клетва стићи

  Па када ти тешко дође
  Ти прочитај ова слова
  Нек ти крила соколова
  Дадне моја пјесма ова

  Кад ти буду пријетили
  И дизали нате хуку
  Окрени се ка Лазару
  А обрни леђа Вуку

  Немој да ти срце стрекне
  Од велике силе њине
  Буди јунак, реци “ Недам “
  Гини мушки, кад се гине

  Сам нијеси, са тобом је
  Бог велики са висине
  Са тобом су браћа Руси
  И велики народ Кине

  А одозго из свемира
  Ђе звијезде Ловћен тиче
  Сјене мртвих витезова
  Гледају те Предсједниче

  Васојевић и Остојић
  Драган Грубић, Тибор Церна
  И сва друга српска дјеца
  Што свом роду бјеху вјерна

  Величковић, Трифуновић
  И Милића оба брата
  И сви други, што су живот
  У вихору дали рата

  Зато немој својим пером
  Да прекрижиш њину жртву
  И поново да убијеш
  Ову српску ђецу мртву

  Дигни главу, немој бити
  Слуга, тужан и послушан
  Са престола небескога
  Посматра те Силни Душан

  Немој да ти понос сломе
  Буди прави српски вођа
  И најтеже кад ти буде
  Присјети се Карађорђа

  Присјети се Хајдук Вељка
  Синђелића и Главаша
  Славних српских војсковођа
  И хајдучких харамбаша

  Немој себе срамотити
  Јер срамотних има доста
  Проклет био, ако будеш
  Издајником, српства поста

  Епско перо, Предсједниче
  Свачије ће судит дјело
  Због тога те савјетујем
  Пред душманом, држ се смјело

  Ти на врху, брда сједиш
  И од мене видиш даље
  Ал кроз моје, оштро перо
  Поруку ти народ шаље

  Отаџбина да је преча
  И од власти и од новца
  Поздравља те епски пјесник
  Перошевић из Сировца

  Перошевић

  Свиђа ми се

 3. Само бојкот избора је прави, правцати “мишомор“ за позицију и опозицију!
  Мала излазност не даје пун лигитимитет, па је сам исход гласања небитан!
  А, ни ЕУ не прихвата резултате избора са врло малом излазношћу!
  Таква власт, без обзира на добијени проценат “за“, је на климавим
  ногама и нема јој дугог века!
  Мала излазност даје остаку, који није гласао /већина/, пуно право
  да, изласком на улице, затражи одговре од власти /опозиција или
  позиција – нема значаја!/, да положи рачуне за овако губитничку
  политику од 5. октобра до днашњих дана.
  Гласачи су све пробали: да гласају за “ове“ или “оне“ , “за“ “ове“,
  у инат “онима“, и тако од 5. октобра до данашњег дана су у једном
  вртикругу којем се не назире крај, И УВЕК СУ СТРАНА КОЈУ ПОЗИЦИЈА
  И ОПОЗИЦИЈА – “ВУЧЕ ЗА НОС“, и гласачко тело своди НА “ЈЕДНУ
  СТОКУ ГРДНУ“ – “НЕОПЕВАНА ГОВЕДА“!
  НАРОДЕ СЕРБСКИ! ПОУЧИ СЕ ИСКУСТВОМ КНЕЗА МИЛОША:
  ОН СЕ НАЈВИШЕ ПЛАШИО КАДА НАРОД ЗАЋУТИ!
  Ето, НАРОДЕ СРБСКИ! – ЗАЋУТИ И ТИ, САДА, НА ОВИМ БЕОГРАДСКИМ
  И СВИМ ДРУГИМ ИЗБОРИМА – “ЗАЋУТИ“ ДЕМОКРАТСКИ, па да видимо
  како ће се ова данашња ПОЗИЦИЈА и ОПОЗИЦИЈА понашати,
  подгузне муве страних плаћеника, експлоататора, и окупоатора који
  су нас у црно завили од 1999-е, до даншњих дана!
  ПОКУШАЈ, НАРОДЕ СЕРБСКИ! – НЕ БОЛИ, A НИШТА НЕ КОШТА!!!
  Гласачи су увек гласајући “за“ “овог“ или “оног“ – увек били ПРОТИВ
  себе , а “ови“ или “они“ су увек и увке радили за властите интересе
  и интересе страних ментора и плаћеника!
  Сада је доста, НАРОДЕ СРБСКИ!
  САДА ГЛАСАЈ ЗА СЕБЕ, ПРЕТКЕ И ПОТОМКЕ – НЕИЗЛАСКОМ НА ИЗБОРЕ!

  Драган Славнић

  Liked by 1 person

 4. НЕ референдуму у окупираној Србији.
  НЕ референдуму који би РАДО организовао НАТО и Европска унија.
  НЕ референдуму са Вучјаком и његовим зверима!

  Свиђа ми се