АКТУЕЛНО

Мартиновић: Референдум о Косову и Метохији


Шеф посланика СНС Александар Мартиновић изјавио је данас да ће грађани Србије на референдуму дати коначну реч о ономе што буде договорено између Београда и Приштине.

Шеф посланика СНС у Народној скупштини Александар Мартиновић

„Лично мислим да је референдум још увек далеко, прво морамо да наставимо наш унутрашњи дијалог, да видимо које је то одрживо и реално решење за КиМ, са којим ће да се сложи већина грађана“, рекао је Мартиновић, одговарајући на питања новинара.

Он је рекао да најпре мора да се одблокира дијалог са Приштином и да ће Београд на томе инсистирати.

Мартиновић подсећа да су председник Србије Александар Вучић и Влада Србије посвећени дијалогу са привременим институцијама Приштине и да дијалог није „стао због Србије“ већ због тога што није постојала жеља Приштине да се он настави.

Говорећи о правно обавезујућем документу, Мартиновић подсећа да је и комесар ЕУ Јоханес Хан казао да је то „празан папир“, те да од тока и садржине дијалога зависи шта ће у њему писати.

„Ниједан званичник Србије укључујући председника, неће учинити ништа што је на штету Србије и народа који живи на Косову и Метохији. КиМ је дубока рана Србије. Србија није успела да реши више од 200 година то питање и сви неплаћени рачуни сада стижу на наплату. Учинићемо све да се изнађе правично и мирољубиво решење“, истакао је Мартиновић.

„Када се све то заврши, онда можемо да говоримо о садржини референдумског питања, које ће да се односи на решавање питања КиМ“, рекао је Мартиновић.

Истакао је да нема дугорочног мира на Западном Балкану, ако не дође од историјског помирења између Срба и Албанаца.

ИЗВОР: РТВ

***

ФБР КОМЕНТАР

———–

10.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. РЕФЕРЕНДУМ ЈЕ БИЈО 6897 / 1389 И ПОБЕДОМ СРБСКЕ ВОЈСКЕ НА КОСОВУ ПОЉУ ТО ЈЕ ИСТИНА А ВУК БРАНКОВИЋ НИЈЕ ИЗДАО ВЕЋ ЈЕ УМРО 9 ГОДИНА ПОСЛЕ КОСОВСКЕ БИТКЕ У турском затвору ТО ЈЕ ИСТО КА ОНИХ лажних партизанских офанзива КОЈЕ СУ БИЛЕ БЕЖАНИЈА комуниста СССС

    Свиђа ми се