Марко Радуловић

Драга децо, ако вас једном науче да одустајете од истине, тераће вас до краја док не одустанете од себе самих


Коментар Марка Радуловића
12.2.1018.

Драга децо… Ви која гледате ове медијске лаже и паралаже и која тек улазите у неке теме…

Стално инсистирање на истини да је тзв. хрватска држава настала на костима 800.000 закланих, скуваних и испечених Срба, на костима десетина хиљада спаљене српске деце по усташким логорима, на несрећи стотина хиљада протераних са спаљених имања и кућа, је подједнако важно као и изградња неке пруге или неког ауто-пута.

Немојте да вас лажу да је то прошлост која наводно кочи будућност и о којој не треба да се прича. Да је то тема за наводне мрачњаке, мрзитеље и ретроградне снаге које некога желе да врате у прошлост.

То је управо јако битно за будућност, јер у тој прошлости ћете пронаћи одговоре на многа питања и смернице за будућност. Не да бисте некога мрзели или му враћали истом мером, него да бисте били свесни себе, својих предака, својих корена и својих суседа међу којима ћете увек наћи неког добронамерног човека, али не и добронамерну хрватску државну политику према нама. Јер Хрвати би се распали ако би постали наши истински пријатељи, урушили би темеље свога постојања. А то се неће десити и то се и не дешава иза лажних осмеха на монтираним конференцијама за штампу.

Понављам, тога треба да будете свесни, не да бисте се градили на мржњи, него да бисте били одговорни Срби према својим прецима, према себи и према истини. Јер ако вас једном науче да одустајете од истине, тераће вас до краја, док не одустанете од себе самих. И на крају, да бисте били одговорни према будућим генерацијама које неко свесно или несвесно хоће и може да претвори у нове овце за клање, гурањем под тепих важних тема из прошлости, важних и за оне који су још увек живи и који тихо и перфидно и даље доживљавају тортуру и асимилацију у тој умивеној НДХ-а.