АКТУЕЛНО

Двери изнеле инсајдерске информације: Александар Вучић ради за ЦИА и учествовао је у потрази за генералом Младићем


ДВЕРИ ИЗНЕЛЕ ИНСАЈДЕРСКЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ ОД 8.2.2018

Срђан Ного: Александар Вучић учествовао у потрази за генералом Младићем

Српски покрет Двери
8.2.2018.

Антикорупцијски тим Двери одржао је 8. фебруара конференцију за медије у Народној скупштини. На конференцији су изнете тврдње да Александар Вучић ради за ЦИА и да је учествовао у потрази за генералом Младићем.

Шеф Антикорупцијског тима Двери Срђан Ного обавестио је јавност да Александар Вучић није одговорио народном посланику Зорану Радојичићу на посланичко питање: да ли познаје високо рангиране агенте ЦИА, Шона Фицпатрика и Била Џејмисона, који координирају радом америчке агентуре у Србији, и који су били шефови Вучићевом шефу Микију Ракићу и да ли је његова кућа у Јајинцима коришћена као полигон за хватање генерала Младића, односно да ли је у његовом винском подруму нуђен новац за више од десет лица, уколико помогну у хапшњењу Генерала?

Ного је показао и изјаву Александра Стефановића, која даје одговор на поменута питања, где се наводи да је Вучић још 2002. године врбован од стране агента ЦИА Зорана Кораћа ког је у Вучићев стан одвео Владан Батић. Кораћ је од 2012. запослен, тада у Влади Србије, као саветник Александра Вучића. Преко њих Вучић упознаје Микија Ракића кога постављају као Вучићевог шефа.

Ного је указао и на сусрет Стефановића и Ракића у винском подруму куће Александра Вучића у Јајинцима, где му је нуђено да сарађује у хапшењу Младића, али он је одбио.

„Опште је познато да је Александар Вучић своју репутацију изградио на противљењу Хашком трибуналу. Сећате се оних његових чувених акција ‘Булевар Ратка Младића’ ? Чак се и приближио породици Младић, он и његов кум Никола Петровић често су ишли дружили се, водили на ручкове Генераловог сина Дарка. Све су то радили по задатку.“ – истакао је Ного.

Он је се надовезао и на прошлу конференцију и на питања која су постављена од стране Двери Александру Вучићу, а на која још нису стигли одговори.

ДА ЛИ је Александар Стефановић добио 2,2 милиона евра у виду кредита који ће му бити отписан када промени исказ против Војислава Шешеља у Хашком суду?

Да ЛИ је Вучић унајмио плаћене убице да убију Стефановића ако овај одбије да прихвати да промени исказ за новац?

ДА ЛИ је тај кредит завршио Александар Вучић уз помоћ Микија Ракића?

КАКО је могуће да Хаг ставља на Интерполову потерницу Вјерицу Радету, Петра Јојића и покојног Јову Остојића, а да не ставе Александра Вучића, који је био шеф правног тима Војислава Шешеља и где су горепоменути могли само да извршавају његова наређења? Да ли је први захтев који је дошао из Хага садржао и име Александра Вучића и како је он склоњен са те листе?

Ного је питао и ко је добио новац за хапшење генерала Младића и подсетио на то да је откривено да је Радован Караџић противправно држан не би ли неко узео награду за његово откривање. Поставља се питање ко је поделио тих 10 милиона евра?

Ного је поручио Александру Вучићу да је дошло време да они који су били повезани са криминалом и који су радили против сопствене државе одговарају.

„Издаја је не исплати! Можете колико хоћете да контролишете медије у Србији, али ово нећете моћи да зауставите. Одговараћете кад тад.“ – поручио је Ного.

***

НАСТАВАК ИЗНОШЕЊА ИНСАЈДЕРСКИХ ИНФОРМАЦИЈА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ ОД 12.2.2018

Срђан Ного: Горан Веселиновић – Вучићев кум и лични банкар

Српски покрет Двери
12.2.2018.

На конференцији у Народној скупштини, народни посланик и председник градске организације Двери, Срђан Ного наставио је са изношењем инсајдерских информација о спрези криминала у врху власти позивајући се на изјаве које је пред судом дао Александар Стефановић и говорећи о улози Горана Веселиновића – Бабе и Вучићевим везама са МИ6.

Ного је истакао да се из Стефановићеве изјаве пред судом види да се он састајао са Томиславом Николићем док је био председник, и са Гораном Веселиновићем који води Вучићеве црне фондове и код кога је Александар Стефановић био запослен.

У својој изјави Стефановић говори о састанку са Томиславом Николићем 2012. године на којем су говорили о Вучићу и Шешељу. Том приликом је Стефановић на Николићеву замерку образложио да је мењао исказ у Хагу јер му је Вучић спремио ликвидацију, а Николић је нагласио да је „Вучић кваран играч, али да га он прихвата због притиска неких људи са Запада“.

У изјави се даље наводи да је Стефановића након тога контактирао Горан Веселиновић и испричао му да лично руководи свим државним банкама и да води Вучићеве црне паре, као и то да је Веселиновић по Вучићевом налогу обезбедио новац за Стефановића у замену за повремено обављање одређених послова. Један од тих послова је био да испита адвоката Радета Терзића који је присуствовао испитивању банкара у случају „Богићевић“ и да утврди да ли је неко од њих помињао Веселиновића.

По Стефановићевим речима Горан Веселиновић му се жалио да не може да схвати Вучића зашто Шешељу даје сваки месец 60 000 евра, које он мора да издвоји из „црних фондова“. По његовим речима „још је Шешељ „одр’о“ и Тому за пар милиона, да би му се скинуо са грбаче“ а Веселиновићу је ово „теже пало него када је морао да да Чеди Јовановић 1,500.000 Евра, а исто по налогу Кума“.

Стефановић у изјави даље наводи да је по идеји Веселиновића припремио мемоаре али да му је након тога Веселиновић рекао „да он књигу не сме да штампа јер ће га убити најмање 100 људи, али да је књигу читао и Вучић и да му је рекао да када одлуче да руше Шешеља, он ће сам ту књигу штампати.“

Стефановић је на крају изјаве истакао да је доказни материјал за напред наведено доставио на 10 поверљивих адреса и да ће сви аудио и видео материјали бити пласирани у јавност ако му се нешто деси.

Срђан Ного је на крају истакао да захтева од Вишег јавног тужилаштва у Београду да реагује на ове наводе.

Ного се на конференцији осврнуо и на чињеницу да се Александар Вучић састао са шефом британске обавештајне службе и да је то преседан да се председник једне државе састаје са шефом обавештајне службе неке друге државе. „Замислите да се Трамп сретне са Батом Гашићем“– нашалио се Ного.

Он је подсетио да је Вучић 2010. године након оптужби Наташе Јовановић да је он агент МИ6 затражио да се БИА изјасни о томе, и позвао је Вучића да сада уради то исто, понављајући оптужбе да Вучић ради за ЦИА, да га је врбовао Зоран Кораћ 2002, да су му претпостављени у ЦИА Дејвид Роузмен, Шон Фицпатрик и Бил Џејмисон и да је учествовао у потрази за генералом Младићем .

„Позивам Вучића да, ако има храбрости одговори на изазов и тражи потврду од БИА да не ради за стране службе по узору на потврду коју је добио 2010. године“ – рекао је Ного.

1 reply »

 1. Питање за вучића. ЗАШТО НЕМА ЗАСЕДАЊА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ?

  Одговор: Нема јер сам питање Србије решио, она више не постоји као Држава, постоји само као територија којом влада олош, у коју сам уселио Цигане, Арапе, хеурвате и браћу шћипетаре.

  Где су србске земље, ту су „србски“ вадикали, посао су обавили, тамо нема Срба.

  ЗАТО, ПРОБУДИ СЕ СРБИНЕ : Н А Р О Д Н А Р Е З О Л У Ц И Ј А!!!

  ПРОЧИТАЈ И ПОТПИШИ! ОБРИШИМО БРИСЕЛ!!!

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.