АКТУЕЛНО

Италијанска истрага о осиромашеном уранијуму: Стижу први резултати


Анса је крајем прошле године известила да је укупно 348 италијанских војника страдало од последица излагања осиромашеном уранијуму, при чему је последња жртва био 50-годишњи Леонардо Буколијеро који је годину дана служио у мисији на Косову

Председник Комисије за истрагу о осиромашеном уранијуму италијанског парламента Ђан-Пјеро Скану састаће се 6. и 7. марта са председником Одбора за здравље и породицу Скупштине Србије Дарком Лакетићем.

У пратњи Лакетића биће и српски амбасадор у Риму Горан Алексић, преноси Анса.

Италијанска агенција наводи да ће се поред Скануа са српском делегацијом састати и потпредседници Комисије за истрагу о осиромашеном уранијуму Донатела Дуранти и Иван Каталано, као и да ће се разговарати о резултатима до којих је дошла ова комисија.

Наводи се да ће се 7. марта две делегације обратити новинарима.

Анса је крајем прошле године известила да је укупно 348 италијанских војника страдало од последица излагања осиромашеном уранијуму, при чему је последња жртва био 50-годишњи Леонардо Буколијеро који је годину дана служио у мисији на Косову.

Из Министарства одбране Италије је негирана веза тумора који му се развио боравком на Косову, напомиње италијанска агенција.

ИЗВОР: Стање ствари (Мондо/ИН4С, 1. 3. 2018)

***

ПОВЕЗАНО:

*

*IARC (The International Agency for Research on Cancer): Алармантан податак – Србија прва у Европи по броју деце оболеле од рака!

*Србија на другом месту: Објављена листа земаља које су највише гађане америчким „томахавцима“

*Италијански војни лекар: Наши војници на Косову су бар до 2016. године пили канцерогену воду

*Драган Вујичић: Истина о осиромашеном уранијуму дубоко скривана

*Биљана Диковић: Осиромашени уранијум којим су НАТО/ЕУ/САД ЗЛОЧИНЦИ бомбардовали Србе по мишљењу „стручњака“ има својство „витамина за ојачање имунитета“…

———-

2.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић