АКТУЕЛНО

ВЛАДА РЕПУБЛИКE СРПСКE КРАЈИНE У ПРОГОНСТВУ: Хитлер – Хрватска да истреби Србе


Дневни лист „Политика“ из Београда је јуче (8. марта 2018), објавила, на страни 04, изјаву америчког историчара, пореклом из Мађарске, др Андраша Деака, који је деценијама изучавао стварање и суштину фашистичке Независне Државе Хрватске у Другом светском рату (1941-1945).

Његов закључак је – главни циљ Независне Државе Хрватске је био да биолошки истреби православне Србе, а део да преведе из православне у католичку веру и да их присили на припадност хрватској нацији. Други закључак је, истиче амерички научник др Андраш Деак, истина о понашању Ватикана, врхунске установе Римокатоличке цркве. Ватикан је, наводи честити амерички историчар, помогао стварању фашистичке хрватске државе, која је имала задатак, да поред Јевреја и Рома, потпуно биолошки истреби православне Србе. Тврди, да Хрватској нису биле главне жртве Роми и Јевреји, него православни Срби. Овако објашњава тај хрватски државни циљ:

„… То су били Срби, тако су наглашавали фашистички лидери Хрватске. Зато Срби и други православци чине највећи број жртава у хрватском логору смрти ‘Јасеновац’ и на другим стратиштима у Независној Држави Хрватској. Наравно, то није заустављало убице у ‘Јасеновцу’ да масакрирају Јевреје и Роме, такође“.

Др Деак наводи, да је Србе у Независној Држави Хрватској било обавезно присилно пребацити у католичку веру, или усмртити. Он то образлаже:
„То је један јединствени догађај у Другом светском рату – у Хрватској цивили и војници, католички лаици и католички свештеници су били укључени у прогон, премлаћивање, пљачку, присилно покрштавање и убијање стотина хиљада некатоличких хришћана – Срба“.
Амерички научник је рекао, да је потпуни мит то што се у Хрватској говори, да су Хрвати очекивали стварање своје државе пуних хиљаду година, како је то изјавио и хрватски председник Фрањо Туђман 1990. године. Овако то објашњава др Андраш Деак:
„Тотални је мит, да су Хрвати сањали о независној држави хиљаду година, као и оно што је рекао први хрватски председник, Фрањо Туђман, о Независној Држави Хрватској, као ‘изразу историјских тежњи хрватског народа’“.

Поштована господо,

Ова истина о суштини хрватске државе је видљива и у данашњем односу хрватских државника према православним Србима, које су они, од 1990. до 1995, прогнали у броју од 800.000, окупирали српску државу – Републику Српску Крајину (Зону под заштитом УН) и одузели прогнаним Србима сву покретну и непокретну имовину, лишила их најосновнијих људских права и забранила им повратак у сопствене куће и станове. Ово су очигледни знаци, да Хрватска подржава хрватски злочин геноцида над Србима и у Другом светском рату – што је по одредбама међународног права сарадња /а тиме и кривица/ у злочинима геноцида. И поред налога, да се злочини геноцида из Другог светског рата не смеју подржавати, Хрватску нико не зове на одговорност за учињени злочин геноцида над Србима од 1990. до 1995, при чему би она била обавезна да уклони последице тог злочина геноцида – да оконча окупацију Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН), врати одузету имовину Србима и да им омогући сва људска права, каква уживају и други народи на Планети.

Поштована господо,

Оно чиме се помаже Хрватској да не буде оптужена за злочин геноцида над Србима је и у чињеници да се истина о хрватској држави не изучава и не уноси у школске и универзитетске уџбенике – за што сносе одговорност и установе Уједињених нација и Европске уније. Било би довољно, да чланицама УН упуте предлог, да се садржај америчког научника, др Андраша Деака, о хрватској држави унесе у књиге друштвених наука и у уџбенике школа и универзитета. Тиме би се и открило – откуд програм за истребљење православних Срба!

С поштовањем,

Милорад Буха, председник Владе

 

ИЗВОР: СРБИН.инфо

***

ПОВЕЗАНО:

*Амерички историчар за Index.hr: Католичка црква је подржала оснивање фашистичке НДХ чији је циљ био истребљење Срба

——-

9.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Извињавам се, само мала допуна:
  Равноправност српског и хрватског народа у НРХ, потврђена је члановима 12. и 14. Треће главе овог Устава и чл.112. Главе X. истог Устава.

  Свиђа ми се

 2. Немогуће је говорити о нацизму, национализму и фашизму а не споменути Адолфа Хитлера, који их је у пракси дословно спроводио.
  Према Хитлеру, најслабије нације су „нечисте“ или „мешовите расе“ , те је он спроводио политику стварања германске „више-чисте расе“, која би имала право, не само да влада другим народима, него и да истребљује оне, које сматра, из било којих разлога, недостојним живљења;
  Такођер, уколико би владарској раси затребао животни простор, нацисти су сматрали, да имају право да отјерају, са њихових територија, староседелачке расе као и да пређу на освајања додатног животног простора (туђих територија) за немачки народ.
  Спроводећи нацизам и национализам , кршећи Устав, законитост , Резолуцију СБ УН 743/1992, једном речи, не бирајући средства, Хрвати су чинили и чине, законом и Уставом не дозвољене радње, са циљем да остваре интересе тзв. чистог хрватског народа, игноришући, занемарујући и кршећи Уставом и Резолуцијом СБ УН 743/1992, загарантована права српског народа Хрватске.
  Међународна заједница, Резолуцијом СБ УН 743/1992, преузела је на себе одговорност за потпуно спровођење Резолуције СБ УН 743/1992, односно за успостављање САМОУПРАВЕ СРПСКОГ НАРОДА, који је живео у Републици Хрватској.
  Хрвати РХ, су се самоорганизовали и супротно Уставу, свим прописима и Резолуцији СБ УН, војно су напали подручја под заштитом УН-већински српски народ на тој територији.
  Међународна заједница, заједно са СБ УН, није ништа учинила да казни организаторе тих војних акција, да поништи резултате њихових војних освајања и етничких чишћења, да створи услове за спровођење Резолуције СБ УН 743/1992. и омогући да српски народ хрватске, успостави своју самоуправу, утврђену Резолуцијом 743/1992..
  На наше изненађење, Међународна заједница је прихватила резултате војне акције и употребе силе , и тиме подржала онемогућавање спровођења самоуправе српског народа Хрватске и спровођење Резолуције 743/1992. коју је донео СБ УН (те међународне установе).

  Многе лажи су изнесене са хрватске стране на адресу српског народа Хрватске а међу њима је и изјава хрватског новинара Звонимира Деспота, да Југославија није познавала термин „ националне мањине“, за коју тврдим да није истинита.

  Устав Народне Републике Хрватске из 1947.г, Глава I – Народна Република Хрватска,
  члан1. гласи:
  Народна Република Хрватска је НАРОДНА ДРЖАВА републиканског облика,
  Члан 2. гласи:
  Остварујући у својој ослободилачкој борби, у братском јединству са Србима у Хрватској и у заједничкој борби свих народа Југославије своју НАРОДНУ ДРЖАВУ – Народну Републику Хрватску, хрватски се народ, изражавајући своју слободну вољу, а на темељу права на самоодређење – укључујући право на отцепљење и уједињење с другим народима – ујединио на начелима равноправности с осталим народима Југославије и њиховим народним републикама: Народном Републиком Србијом, Народном Републиком Словенијом, Народном Републиком Босном и Херцеговином, Народном Републиком Македонијом и Народном Републиком Црном Гором у заједничку, савезну државу – Федеретивну Народну Републику Југославију.
  Устав Народне Републике Хрватске из 1947.г, Глава II – Народна власт,
  члан 7. гласи:
  У Народној Републици Хрватској сва власт произлази из НАРОДА и припада НАРОДУ.

  Глава III. Устава Народне Републике Хрватске из 1947.г. говори о ТЕМЕЉНИМ ПРАВИМА НАРОДА и Народне Републике Хрватске и садржи чланове 10, 11, 12, 13 и 14.

  Члан 11. Ове главе, гласи:
  Срби у Народној Републици Хрватској равноправни су са Хрватима;

  Члан 12. Ове главе, гласи:
  Противан је Уставу Народне Републике Хрватске сваки акт, који је уперен против суверености, равноправности и националне слободе хрватског народа, против равнопрваности Хрвата и Срба у Републици, против Народне Републике Хрватске, као и осталих народа и народних република ФНРЈ-е.

  Члан 14.. Ове главе, гласи:
  Националне мањине у Народној Републици Хрватској уживају права и заштиту свог културног развитка и слободне употребе свог језика.

  Устав Социјалистичке Републике Хрватске из 1947.г, Глава X – Народни судови,
  члан 112. гласи:
  Поступак пред судовима води се на хрватском или српском језику.
  Грађани који незнају тај језик, могу се служити својим језиком. Тим грађанима осигурава се право, да се упознају са цјелокупним материјалом и да преко преводиоца прате рад суда.

  У горе цитираним члановима Устава НРХ из 1947.г. видимо да су у Глави III. дефинисана темељна права народа , где у чл.11. истиче о којим народима се ради, док истовремено у чл.14. исте главе, утврђује статус националних мањина НРХ (Народне Републике Хрватске).

  Равноправност српског и хрватског народа у НРХ, потврђена је члановима 12. и 14. Треће главе овог Устава.

  Свиђа ми се

 3. Лепо нам се Европа одужила ,што смо вековима чували њене границе од отоманских освајања,доживели геноцид и то није само хрватски геноцид над Србским народом,то је Ватиканско-европски геноцид осмишљен и подржан.

  Свиђа ми се

 4. ВОЈНА КРАЈИНА ЈЕ СРБИЈА ПОШТО СУ СЛАВОНЦИ БИЛИ ПАСИВНИ КАД ЈЕ ПАДАО КНИН БЕНКОВАЦ ТРЕБА ЋЕ ЈЕ ДИНАРСКА ДИВИЗИЈА ПРОГЛАСИТИ СРБСКУ СЛОБОДНУ ЗЕМЉУ ЗНА СЕ ГОСПОДИНЕ РАДОВИЋУ ДА ЈЕ ДУБРОВНИК СРБСКИ КА ШТО ЈЕ СВА СРБСКА ХЕРЦЕГОВИНА И ПРОШИРЕНА ЦРНА ГОРА СРБСКА ЗЕМЉА ЖИВЕЛА СВА СРБСКА ПЛЕМЕНА И БРАТСВА СССС

  Свиђа ми се

 5. Mi stalno trazimo da neko drugi rijesi nas problem.Mi ga trebamo rijesiti. Prvo trebamo svi ko jedan znati sta su nam uradili.Ako to pravilno shvatimo, onda je lako donijeti odluku kako se vraca Kraina i ne samo Krajina, nego i Dubrovnik i Dalmacija.Ali to nece pokrenuti UN nego mi ako mozemo i ako imamo M.uda.Zar nam treba Americki ( Madjarski ) istoricar da pise o tome. Zar mi nemamo o tome vrijedne dokumente i podatke ili treba neko iz Amerike da to napise pa da mi pocnemo pisati o tome. Zar ne mozemo sjesti i razmisliti svaki dan samo pet minuta sta su nam roditelji ostavili u amanet jer su nam djedove poklali i nijesmo ih ni zapamtili. Mi trema da se stidimo nasih djedova koji nas kao sveci gledaju iz slika sa zidova u nasim kucama, jer smo ih izdali, obrukali i zaboravili.

  Свиђа ми се

 6. Pozdrav ti, Buha. Odavno se nevidjesmo, no dobro i ovako…
  Samo recenica o Tvojim predlozima- OUN i udzbenici: sve to ide ako imas drzavu, Buha, a ovako njet… Zbilja govori da je sve prohujalo sa vihorom, a smetas sa ovakvim zahtjevom…
  Nadam se da si otaljavio partijnost- zdravo je to, Buha…
  Pozdrav!

  Свиђа ми се