АКТУЕЛНО

Вимер: Српски народ је био на погрешном месту у погрешно време


Прича о 2025. години као о датуму за приступање Србије ЕУ је бежање Ангеле Меркел од садашњих канцеларских обавеза, сматра бивши портпарол CDU и некадашњи потпредседник Парламентарне скупштине OEBS-а Вили Вимер.

фото СТАНДАРД

„Када 2018. говорите да ће неки проблем бити решен 2025. јасно је да нисте заинтересовани да се проблем заиста и реши“, оцењује немачки политичар.

Он каже и да је српски народ на погрешном месту у погрешно време, а сматра и да је „Косово држава чији су темељи ископани у живом песку“.

„Када је реч о глобалној политици САД према Русији и другима српски народ је на погрешном месту у погрешном времену. Београд је био прва врућа тачка великог ривалитета оркестрираног од стране САД. Рат из 1999. је имао много везе са идејом Америке да унисти руски утицај на Балкану“, објашњава Вимер.

Према његовим речима, они успостављањем базе „Бондстил“ желе да контролишу нафтоводе и гасоводе из Каспијског мора и да владају путним и железничким системом у региону.

„А питање Косова је било део и још увек је тема разговора између Израела и његових суседа о будућности Блиског истока“, оцењује Вимер и каже да је декларација о независности против свих сродних докумената УН.

„То је разлог због кога пет чланова ЕУ не препознаје ту независност. Ако би то учинили они би се суочили са истим резултатима у својој земљи што моземо видети данас у Каталонији. Косово као држава постоји само као резултат намере САД“, оцењује немачки политичар. Он каже и да је Русија успешна у Сирији, јер делује у оквиру глобалног правног система, док САД и њена „коалиција уобичајених ратних пријатеља“ као што су Лондон и Париз, чине све да униште међународни правни поредак.

„Хоће да раде шта они желе и да буду у позицији да сами доносе одлуке о рату и миру на глобалном нивоу“, сматра Вимер и додаје да се у Сирији сада води рат за опстанак међународног правног претка како би се спречио будући глобални сукоб.

ИЗВОР: ВЕСТИ

———–

ПОВЕЗАНО:

*ГЕОПОЛИТИКА: Вили Вимер – НАТО Србији мора да плати ратну одштету

*(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 45: ЕВРОАТЛАНТСКИ ПЛАНОВИ ЗА УНИШТЕЊЕ СРБИЈЕ (анализа Вимеровог писма)

————

11.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. Вековима Србски народ смета западним џелатима,и зато су га увек немилосрдно уништавали,само зато што смо православци и што кроз нашу Свету литургију Бог живи са нама и помаже нам да заједно са Русима не дозвољавамо сотони да се зацари антихрист, покори свет,и владају њиме.Зато Ватикан и остали западни центри непрестано раде да нас тотално униште,поунијате,исламизирају,измисле разне идеологије,нове нације само да се не чује Србско име и да више не постоји.

    Свиђа ми се

  2. Еееее,Вимеру!Гдје си досад био.Србија није на погрршном мјесту,јер јету гдје је увијек била и никоме га није отела.Србија није у погрешном времену, јер не постоји погрешно вријеме.Оно једнако одбројава и онима који гину и онима који пуцају.Нијемци су као поклон од Горбачова добили поновно цијелу државу.Да би ом се захвалили за узврат су одмах развали Југославију и послије свим срествима и пуном днагом раде да развале до уништења Србију.Нијемци и у овом времену само показују да се нијесу промијенили,али никад нијесу били ближи својој званичној пропасти као сад, али то не виде.Французи и Енглези имају државе али са све мање Француза и Енглеза.Америка је као ауто. Још има само шкољку у којој је похабани стари прљави задимљени мотор.Русија им смета јер јој немогу диктирати шта ће и како ће радити.Кина је као оботница са хиљаду кракова и може да зграби било који доо планете.Са осмјехом на лицу узима све што јој треба.За 10 година ће бити прва економија свијета.То је то .

    Свиђа ми се