АКТУЕЛНО

ЕВРОПА: Новинари у Телфорду открили преко 1.000 мигрантских силовања деце, које је полиција заташкала!


Британске новине Sunday Mirror разоткриле су скандал у граду Телфорд, где су у периоду од 40 година мигранти силовали преко 1.000 девојчица док је локална полиција одбила да истражује пријаве за силовање, а класификовали су отете девојчице као добровољне проститутке које су побегле од куће. Сумња се да је полиција одбила да истражује случајеве због страха да ће то створити “нетолернцију у друштву и предрасуде према мигрантима”.

Ово није први пут да се тако нешто дешава у В. Британији 2010. године истрага је потврдила да је локална полиција у Ротерхаму одбила да истражује тужбе за силовања да не би створила “расне тензије”, као епилог полиција је издала саопштење у коме се званично извињава жртвама.

Telford’s Tory MP Lucy Allan is demanding a public inquiry (Image: Chris McAndrew / UK Parliament)

Посланица локалног парламента у граду Телфорду упутила је захтев да се спроведе детаљнија истрага у сексуална злостављања деце у том граду за која се процењује да имају чак 1.000 жртвава.

У периоду од последњих 40 година, девојчице од којих је најмлађа имала 11 година биле су дрогиране, пребијане и силоване од стране миграната.

Реномирани лист Sunday Mirror открио је доказе да је полиција намерно лоше водила истраге за злостављање деце, а те пракса почела је у Телфорду 1980-их година. Представници закона сматрали су злостављану децу и тинејџерке за добровољне проститутке, а не жртве према полицијским документима у које је имао увид Sunday Mirror.

Најјезивији детаљ је чињеница да се ради о малом месту од 170.000 становника, а преко 1.000 жртава.

Посланица локалног парламента из Конзервативне странке Луси Ален (Lucy Allan), која је позвала да се спроведе истрага о силовањима рекла је новинарима да су злочини шокантни и веома озбиљни.

Ово није први пут да Британија има овакав случај. 2010 откривени су злочини у граду Ротерхаму (Rotherham) где је од стране миграната силовано преко 1.400 девојчица и тинејџерки, док се полиција касније јавно огласила сопштењем у коме се извињава због одбијања да спроводи истрагу, јер су како су рекли очекивали расне и верске тензије уколико буду приводили припаднике мигрантске популације. Истрага је покренута тек када су жртве организовале велике протесте против локалне полиције због одбијања да истражују случајеве.

Како каже Луси Ален у Телфорду је потребна иста истрага као она у Ротерхаму како би локална заједница могла да поврати поверење у локалну полицију, преноси Sunday Mirror.

Како каже Дино Нокивели специјалиста за случајеве злостављања деце каже за Mirror  “Та деца су третирана као сексуални објекти од стране мушкараца који су на њима починили неописиве акте злостављања. Преживеле жртве заслужују истрагу”.

“Они морају да знају шта се дешавало цело време, и како су силоватељи остали на слободи” каже Нокивели.

2013. године у операцији “Chalice” полиција је у Телфорду ухапсила браћу Мубарек Алија и Ахдел Алија (Mubarek and Ahdel Ali), који су осуђени за трговину белим робљем и дечију проституцију.

 

Извор: Дневна Газета/Индепендент/ Sunday Mirror

—————-

13.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић